Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Asszem kezd burleszkbe* hajlani a dolog... Index - Gazdaság - Kisepri a nyugdíjpénztárakat a Fidesz

*: a burleszk (olasz burla 'tréfa, móka') többjelentésû fogalom, de ma leginkább olyan bohózatfajtát jelöl, amely képtelen helyzetekre, torzításokra, kiélezett helyzetkomikumokra épít. A hõsök esetlenek, irreálisan viselkednek és ebbõl bonyodalmak adódnak.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nincsen azzal semmi bajom amit mondasz, aki felelõs, bûnhõdjön.
Csak legalább az állam járjon el törvényesen, megtámadhatatlanul, mert így sok támadási felület marad az intézkedések miatt.
Ha most nem a szavazóknak szóló melldöngetés menne, ha nem 1 nap alatt hoznának új törvényt, ami több sebbõl vérzik és visszamenõleges hatályú!!!, hanem gondolkoznának, az sokkal jobb lenne mindenkinek.
Egy államnak gondolom lennének törvényes eszközei is a vagyonkimentés ellen.
Ha meg ne adj isten kiderülne, hogy vis major történt és senki nem felelõs, akkor csini kártérítés kérhetne a mal az átgondolatlan intézkedések miatt. Engem csak ez zavar, az állam törvényt akar betartatni törvénytelen eszközökkel.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Viszont ami ijesztõ: a Greenpeace szerint ijesztõ az arzén szintje (is) az iszapban is. Jó, nem egy MTA, meg sok mindent túldramatizálnak, de alapja lehet.
Mit olvastam az egyik cikkben? Ebbõl tégla készülhet!
Majd valaki 100 évig él vele "egy fedél alatt"

Nemár!

Most már tényleg kíváncsi lennék arra, hogy mi is ez a piros cucc, és mivel mérgezik még az átlag parasztot a 21.ik században.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Egy cég tetteiért, annak következményeiért a cég vezetõje a felelõs egy szép világban.
Itt ezt a felelõsséget - lévén top 100 leggazdagabb magyar - valószínûleg ki lehet váltani kellõ mennyiségû készpénzzel, esetleg tulajdonjoggal.

Igen, egy jogállamban tényleg nem lehet államosítani magán céget. Viszont most sem ez történt! Csak mivel a cég nem nyitott a kárrendezés felé, amit õ okozott, így kell is a felügyeleti jog a cégben olyannak, aki talán nyitja a pénztárcáját a megfelelõ irányban.
De ha az ember nem felelõs ezért, akkor teljes államosítást a MAL-nak!

A szabadonengedett vezetõnek pedig egy kiadós vörösiszap-pakolást, melyet szerintem bármely ottlakó szívesen kivitelezne. Hiszen az anyag nem káros, nem mérgezõ!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
biztos megették a gátból a cementet a koboldok tízóraira...fogadjunk hogy néhány nokiásdoboz adásvétele után ebõl az ügybõl nem lesz semmi, és valami mezei alkalmazottat zárnak börtönbe azért, mert 40 km^2 évtizedekre élhetetlenné vált..

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Én legalább egy tucatnyi, a vizsgálatba hivatalosan bevont szakértõ nyilatkozatát/szakvéleményét hallottam. Mindezt úgy, hogy nem vagyok belügyes. Letartóztatni ugye meg azt szokták aki felelõs valamiért és mulasztott.

Azt hittem, te nem vagy ilyen naiv.
Most meg valahogy hirtelen kiengedte a bíróság:
Index - Belföld
Egyébként meg összevissza beszél minden "szakértõ"!
A 80-sas években a talajvizsgálatot végzõ Winkler Gusztáv is azt nyilatkozta a Figyelõben, hogy "úgy látja a gátszakadáshoz kevés az a törés az altalajban, történni kellett ott még valaminek a közelmúltban.....minden bizonnyal a felszín alatt zajlott egy kontrollálatlan folyamat, amitõl 30-40 centit zsugorodott a talaj."
Eddig az õ régi talajvizsgálatát emlegették, hogy bezzeg õ megmondta, tudnia kellett volna mindenkinek, hogy össze fog dõlni, de már szerinte sem az volt az ok, mert az a mozgás kevés, hogy egy ilyen gátat kicsináljon.
http://index.hu/belf...t_statikajaert/
A hatóságok kezdenek mosakodni, nemsokára Devecser jegyzõje lesz az oka mindennek.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A legjobban az zavar, hogy nincs SEMMILYEN szakértõi vélemény, hogy mi okozta a gátszakadást, nincs megállapítva, hogy ki és miben felelõs, hogy ki és mit mulasztott, de van letartóztatás...

Én legalább egy tucatnyi, a vizsgálatba hivatalosan bevont szakértõ nyilatkozatát/szakvéleményét hallottam. Mindezt úgy, hogy nem vagyok belügyes. Letartóztatni ugye meg azt szokták aki felelõs valamiért és mulasztott.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Ma reggel helyi idõ szerint ért felszínt az elsõ chilei bányász:

[url=http://www.youtube.com/watch?v=44UinausnK0]

Nekem elõjött volna a klausztrofóbiám az biztos :)

69 lent töltött nap után azt hiszem elviselném még azt a kis bezártságot
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ma reggel helyi idõ szerint ért felszínt az elsõ chilei bányász:

YouTube - LLegada de minero Florencio Ávalos a la superficie chilena

Azé' ez kemény menet volt 69 napig odalent. De ahhoz képest jól nézett ki. Lehet hogy kiválasztották odalent a legjobb bõrben levõ bányászt egyrészt hogy kipróbálják vele az utat, másrészt meg tudták, hogy az egész világ figyelni fogja amint az elsõ bányász felér.

Nekem elõjött volna a klausztrofóbiám az biztos :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
OFF

Eljutottam az "ideális fórumozó" állapotba: leírtam mit gondolok, azután
azonnal kimoderáltam magam.

"Nem baj, lemaradtatok egy jó kis orgonaszólóról."

ON

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szerintem meg mindent az állam kezébe! Jobban tudják hogy mi kell nekünk. Ha pedig mégse indulna be a Pannon puma, még mindig rá lehet fogni a bankokra, gonosz gyárosokra, vagy macedón titkosszolgálat aknamunkájára :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Azt hittem a szocializmusnak vége.
De látom, igény van rá.

Én is úgy tudtam, de tévedtünk.
A legjobban az zavar, hogy nincs SEMMILYEN szakértõi vélemény, hogy mi okozta a gátszakadást, nincs megállapítva, hogy ki és miben felelõs, hogy ki és mit mulasztott, de van letartóztatás (Amit egy miniszterelnök jelent be! Gyanítom a "független magyar bíróságnak" aki elrendelheti, súgtak felülrõl), van állami zár alá vétel és szerintem már az ítélet is le van gépelve. Nem irigylem azt a bírót akinek ítéletet kell majd hoznia, nehéz lesz a látszatot tartani.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ha véletlenül a MAL tulajdonosok egy nemzetközi bíróságon (mert itthon kizárt, nagyon fúj a szél) be tudnák bizonyítani, hogy minden elõírást és jogszabályt betartottak, esetleg kivédhetetlen volt a katasztrófa, akkor nekünk mennyibe fájna ez a majdmimegmutatjuk melldöngetõ mutogatás?
Azt ugye akkor a most melldöngetõ, mutogató, a sajtó elõtt hozzáértõn pózoló hivatalnokok, illetve a törvényt elfogadó képviselõk magánvagyonából vonják le és nem a büdzsébõl?
Kipage, pedig rosszkor született, sokkal elõbb jobban érezte volna magát. Utcanév lenne, de mára már megváltoztatták volna.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én speciel diszlájkolnám.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Hozé: diktatúrára van igény. :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Azt hittem a szocializmusnak vége.
De látom, igény van rá.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ha billencsei nincsenek is, a mûszaki alakulatoknak (útfektetésnél hídépítésnél kellhet elõzetes földmunka) kell hogy legyen valami földmunkára alkalmas nagy teljesítményû gépe.

Még arra leszek majd kiváncsi, hogy a tulajdonosok által fizetett sztárügyvédek hogyan fogják majd keverni a kártyákat. Az számomra egyértelmû, hogy már az omlás órájában megjelentek ezek az ügyvédek mert a cég több nyilatkozata is ezt sejtetni engedi. Az elsõ közleményekben még próbálták visszalapátolni az "iszapot a hajóba" hogy nem veszélyes, semmi baj, nem mi voltunk stbstb Aztán ahogy teltek a napok és a katasztrófa méretei kezdtek nyilvánvalóak lenni, rögtön más lett a hangnem. A legnagyobb kérdõjel számomra, hogy ráterhelhetik-e, rá tudják-e terhelni a tulajdonosok (akik egyike épp a vállalat igazgatóságának elnöke másikuk igazgatósági tag) alacsonyabb beosztottakra,vagy az ellenõrzéseket végzõ hatóság embereire a felelõsséget.

Kala a kérdõjeleid közé sok egyenlõségjelet lehet tenni, az egyik tulajdonos az igazgatóság elnöke a másikuk meg igazgatósági tag. Orbánék nem fogják lenyúlni a céget, az állam tulajdonába kell hogy visszakerüljön valahogy. A megtermelt haszon akkor a nemzeti össztermékünket gazdagítaná, nem néhány .... ..... t.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Aha, szóval a kormány rendelje oda a teljesen kívülálló magáncégek gépeit? Foglalja le vagy kérje kölcsön? Azok szerinted nem dolgoznak valahol, vagy te láttad mindet a telehelyen állni? A Bobcat vajon mit tud kaparni a falun belüli 2-3 centis rétegen? A földeken, ahol több van, ott az a kis szutyok csak cuppogva forgatná a kerekeit. A szociális munkások tudod milyen munkát végeznek? Hát nem lapátolnak, egészen mást csinálnak. Nyugodj meg, senki sem rohangál össze-vissza, vannak koordinátorok. A közmunkásokat nem lehet hip-hopp akármilyen munkára kivezényelni, fõleg nem ha ehhez hasonló anyagról van szó. A honvédségnek vannak billencsei? Ez nekem új, én mégy egyet sem láttam, fényképen se. Az iszap javát a helyszínen fogják semlegesíteni, meg lehet oldani, több hatásos anyag is van rá. A V8 fõzõcskéje meg helyes dolog, de nehogy azt szûrjük már le az egészbõl, hogy az a több tucat civil szervezet meg az önkéntesek nem csinálnak semmit, csak a õk a fasza gyerekek, mert te csak azt az egy cikket olvastad el? Az meg átlagon felüli demagógia amikor az éppen öltönyben lévõ embereket kárhoztatják. Valakinek ezt a munkát is el kell végezni, van aki ezzel sokkal többet tud segíteni, mint ha egy hétig lapátolna. Ezek szerint az MTA laborban dolgozó, vagy csak a eredményeket megkapó öltönyös szakértõinek is el kéne dobni mindent és menni lapátolni? Mindenhol megvan a hierarchia, pontosan úgy, mint a hadseregben. Egy tábornok nem fog kimenni az elsõ vonalba lövöldözni, mert egy gépkarabéllyal közel sem tud annyit tenni, mint egy jól megválasztott csapatmozgósítással. Mi a faszért ilyen kibaszottul nagy divat ebben az országban elégedetlenkedni?

Azok lesznek a legnagyobb felelõsök akik a legfelsõbb szinten tudtak az esemény kiváltó okokról, de semmit sem tettek. Ebbe beletartozhatnak a cég vezetõi, és az aktív vezetésben részt vevõ, vagy folyamatos tájékoztatásban részesített tulajdonosok is. Ez egy magáncég, amely kárt okozott másoknak, egyértelmû a felelõsség. Ha mondjuk valakit nem érdekli, hogy hullik a faláról a vakolat, és egy nagyobb darab agyonüt valakit, akkor annak a vakolat az épület mûszaki állapotáért felelõs személy fogják elõvenni. A céget nem államosították (ahogy a BBC tévesen fordította), hanem a kármentést is felügyelõ állami tisztségviselõt személyt neveztek ki az élére, vagyis a cég vezetõi nem tehetnek azt a mit akarnak. Ugyanez történne, ha mondjuk a TVK-ban szivárgás vagy robbanás történne. Ezen a lépésen nem is csodálkozom a cégvezetõk nyilatkozata után, valószínûleg képtelenek lennének együttmûködni bármilyen kárrendezésben és láthatóan érdekük sem fûzõdik hozzá. Utaltak 100e Ft-ot, de mást nemigen tettek. Ha tisztázódott és rendezõdött a helyzet akkor a büntetlenül maradt személyek visszakapják az irányítást, államosítani nem lehet csak olyan egyszerûen egy céget. De ha a bírósági végzésben megjelenik a felelõsök neve és az okozott károk és a munkálatok összege, amit bármilyen okból nem lehet közvetlenül behajtani, akkor szépen átadják azt az APEH-nek, ami adó formájában behajtja a cégen vagy a közvetlen felelõsökön, akár átveszi vagy felszámolja a véget. Ha ez nem megy, mert nincs fedezet, vagy közben eltüntették egyéb rokonok nevén, akkor õket is elõveszik. Sok példa volt már erre, csak sokkal kisebb méretekben.

Kérdések-válaszok — "Vörösiszap" tragédia

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

A vezetõk teljes vagyonelkobzással kell hogy feleljenek, más megoldás nem születhet. A MAL-t annyiért kell visszavásárolni tõlük az államnak, amennyiért anno õk vették meg (10millióért), a kárrendezést a vagyonukból kell fedezni, jelentékeny részét úgyis az alumíniumiparból harácsolták össze.

Várjál csak, ki vagy kik feleljenek pontosan? A cég, amelyiknek a telephelyén történt a katasztrófa? A cég tulajdonosai? Vagy a cég vezetõi tisztségviselõi? Vagy a közvetlen felelõsök?
Amúgy az borítékolható, hogy ha az Orbánék lenyúlják a céget, nem a saját zsebükbõl akarják kivenni a lóvét, hanem az utóbbi kategóriákkal fizettetnének, amit a társasági jog nehezen enged. Duplán "nyernek" így.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
de mondjuk kb 3 napja ott lehetne a megye összes bobcatja , kisebb nagyobb munkagépe, valaki aki kordinálja az önkénteseket meg a cocijális munkásokat -ja lehetne ám azoknk is adni lapátot- , meg a hadsereg összes billencse és hordhatnák a piros port vissza pl az újonnan engedélyezett tározóba , nem azér meg szarul néz ki a 2 település, hanem mer szárad ki az a kibaszott por, ami amúgy nem veszélyes. ja. és amit kedvezõ idõjárás esetén nem csak ott fognak inhalálni a zemberek. meg egy két tábori konyha a bakáéktól -3 aknás hapci megfelelõ mosogatóval- hogy ne a lángosos meg a v8 topik etesse az embereket.....ilyenek érted. s ehez nem kell akadémikus papír . aztán lehet nagy szélesvásznúakat nyilatkozni. meg kitalálni hogy 1ébként mi legyen késõbb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nem, nem vágom, h mi történt és azt sem, h mit kéne tenni. azt látom, h mások sem tudják mi történt és, h õk sem tudják mit kell tenni.

nem kritizálok tovább semmit, tényleg. én ezt láttam ott. ennyi. de befogtam.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.