Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2010. október 13. - 19:54

*: a burleszk (olasz burla 'tréfa, móka') többjelentésû fogalom, de ma leginkább olyan bohózatfajtát jelöl, amely képtelen helyzetekre, torzításokra, kiélezett helyzetkomikumokra épít. A hõsök esetlenek, irreálisan viselkednek és ebbõl bonyodalmak adódnak.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2010. október 13. - 19:52

Csak legalább az állam járjon el törvényesen, megtámadhatatlanul, mert így sok támadási felület marad az intézkedések miatt.
Ha most nem a szavazóknak szóló melldöngetés menne, ha nem 1 nap alatt hoznának új törvényt, ami több sebbõl vérzik és visszamenõleges hatályú!!!, hanem gondolkoznának, az sokkal jobb lenne mindenkinek.
Egy államnak gondolom lennének törvényes eszközei is a vagyonkimentés ellen.
Ha meg ne adj isten kiderülne, hogy vis major történt és senki nem felelõs, akkor csini kártérítés kérhetne a mal az átgondolatlan intézkedések miatt. Engem csak ez zavar, az állam törvényt akar betartatni törvénytelen eszközökkel.
Írta 2010. október 13. - 19:34

Mit olvastam az egyik cikkben? Ebbõl tégla készülhet!
Majd valaki 100 évig él vele "egy fedél alatt"
Nemár!
Most már tényleg kíváncsi lennék arra, hogy mi is ez a piros cucc, és mivel mérgezik még az átlag parasztot a 21.ik században.
Írta 2010. október 13. - 19:25

Itt ezt a felelõsséget - lévén top 100 leggazdagabb magyar - valószínûleg ki lehet váltani kellõ mennyiségû készpénzzel, esetleg tulajdonjoggal.
Igen, egy jogállamban tényleg nem lehet államosítani magán céget. Viszont most sem ez történt! Csak mivel a cég nem nyitott a kárrendezés felé, amit õ okozott, így kell is a felügyeleti jog a cégben olyannak, aki talán nyitja a pénztárcáját a megfelelõ irányban.
De ha az ember nem felelõs ezért, akkor teljes államosítást a MAL-nak!
A szabadonengedett vezetõnek pedig egy kiadós vörösiszap-pakolást, melyet szerintem bármely ottlakó szívesen kivitelezne. Hiszen az anyag nem káros, nem mérgezõ!
Írta 2010. október 13. - 19:08

Írta 2010. október 13. - 18:48

Én legalább egy tucatnyi, a vizsgálatba hivatalosan bevont szakértõ nyilatkozatát/szakvéleményét hallottam. Mindezt úgy, hogy nem vagyok belügyes. Letartóztatni ugye meg azt szokták aki felelõs valamiért és mulasztott.
Azt hittem, te nem vagy ilyen naiv.
Most meg valahogy hirtelen kiengedte a bíróság:
Index - Belföld
Egyébként meg összevissza beszél minden "szakértõ"!
A 80-sas években a talajvizsgálatot végzõ Winkler Gusztáv is azt nyilatkozta a Figyelõben, hogy "úgy látja a gátszakadáshoz kevés az a törés az altalajban, történni kellett ott még valaminek a közelmúltban.....minden bizonnyal a felszín alatt zajlott egy kontrollálatlan folyamat, amitõl 30-40 centit zsugorodott a talaj."
Eddig az õ régi talajvizsgálatát emlegették, hogy bezzeg õ megmondta, tudnia kellett volna mindenkinek, hogy össze fog dõlni, de már szerinte sem az volt az ok, mert az a mozgás kevés, hogy egy ilyen gátat kicsináljon.
http://index.hu/belf...t_statikajaert/
A hatóságok kezdenek mosakodni, nemsokára Devecser jegyzõje lesz az oka mindennek.
Írta 2010. október 13. - 18:34

Én legalább egy tucatnyi, a vizsgálatba hivatalosan bevont szakértõ nyilatkozatát/szakvéleményét hallottam. Mindezt úgy, hogy nem vagyok belügyes. Letartóztatni ugye meg azt szokták aki felelõs valamiért és mulasztott.A legjobban az zavar, hogy nincs SEMMILYEN szakértõi vélemény, hogy mi okozta a gátszakadást, nincs megállapítva, hogy ki és miben felelõs, hogy ki és mit mulasztott, de van letartóztatás...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. október 13. - 09:12

69 lent töltött nap után azt hiszem elviselném még azt a kis bezártságotMa reggel helyi idõ szerint ért felszínt az elsõ chilei bányász:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=44UinausnK0]
Nekem elõjött volna a klausztrofóbiám az biztos
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. október 13. - 09:00

YouTube - LLegada de minero Florencio Ávalos a la superficie chilena
Azé' ez kemény menet volt 69 napig odalent. De ahhoz képest jól nézett ki. Lehet hogy kiválasztották odalent a legjobb bõrben levõ bányászt egyrészt hogy kipróbálják vele az utat, másrészt meg tudták, hogy az egész világ figyelni fogja amint az elsõ bányász felér.
Nekem elõjött volna a klausztrofóbiám az biztos

Írta 2010. október 12. - 17:31

Eljutottam az "ideális fórumozó" állapotba: leírtam mit gondolok, azután
azonnal kimoderáltam magam.
"Nem baj, lemaradtatok egy jó kis orgonaszólóról."
ON
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2010. október 12. - 16:25

Írta 2010. október 12. - 16:15

Azt hittem a szocializmusnak vége.
De látom, igény van rá.
Én is úgy tudtam, de tévedtünk.
A legjobban az zavar, hogy nincs SEMMILYEN szakértõi vélemény, hogy mi okozta a gátszakadást, nincs megállapítva, hogy ki és miben felelõs, hogy ki és mit mulasztott, de van letartóztatás (Amit egy miniszterelnök jelent be! Gyanítom a "független magyar bíróságnak" aki elrendelheti, súgtak felülrõl), van állami zár alá vétel és szerintem már az ítélet is le van gépelve. Nem irigylem azt a bírót akinek ítéletet kell majd hoznia, nehéz lesz a látszatot tartani.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ha véletlenül a MAL tulajdonosok egy nemzetközi bíróságon (mert itthon kizárt, nagyon fúj a szél) be tudnák bizonyítani, hogy minden elõírást és jogszabályt betartottak, esetleg kivédhetetlen volt a katasztrófa, akkor nekünk mennyibe fájna ez a majdmimegmutatjuk melldöngetõ mutogatás?
Azt ugye akkor a most melldöngetõ, mutogató, a sajtó elõtt hozzáértõn pózoló hivatalnokok, illetve a törvényt elfogadó képviselõk magánvagyonából vonják le és nem a büdzsébõl?
Kipage, pedig rosszkor született, sokkal elõbb jobban érezte volna magát. Utcanév lenne, de mára már megváltoztatták volna.
Írta 2010. október 12. - 14:38

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2010. október 12. - 14:22

Írta 2010. október 12. - 13:02

De látom, igény van rá.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2010. október 12. - 07:14

Még arra leszek majd kiváncsi, hogy a tulajdonosok által fizetett sztárügyvédek hogyan fogják majd keverni a kártyákat. Az számomra egyértelmû, hogy már az omlás órájában megjelentek ezek az ügyvédek mert a cég több nyilatkozata is ezt sejtetni engedi. Az elsõ közleményekben még próbálták visszalapátolni az "iszapot a hajóba" hogy nem veszélyes, semmi baj, nem mi voltunk stbstb Aztán ahogy teltek a napok és a katasztrófa méretei kezdtek nyilvánvalóak lenni, rögtön más lett a hangnem. A legnagyobb kérdõjel számomra, hogy ráterhelhetik-e, rá tudják-e terhelni a tulajdonosok (akik egyike épp a vállalat igazgatóságának elnöke másikuk igazgatósági tag) alacsonyabb beosztottakra,vagy az ellenõrzéseket végzõ hatóság embereire a felelõsséget.
Kala a kérdõjeleid közé sok egyenlõségjelet lehet tenni, az egyik tulajdonos az igazgatóság elnöke a másikuk meg igazgatósági tag. Orbánék nem fogják lenyúlni a céget, az állam tulajdonába kell hogy visszakerüljön valahogy. A megtermelt haszon akkor a nemzeti össztermékünket gazdagítaná, nem néhány .... ..... t.
Írta 2010. október 12. - 01:21

Azok lesznek a legnagyobb felelõsök akik a legfelsõbb szinten tudtak az esemény kiváltó okokról, de semmit sem tettek. Ebbe beletartozhatnak a cég vezetõi, és az aktív vezetésben részt vevõ, vagy folyamatos tájékoztatásban részesített tulajdonosok is. Ez egy magáncég, amely kárt okozott másoknak, egyértelmû a felelõsség. Ha mondjuk valakit nem érdekli, hogy hullik a faláról a vakolat, és egy nagyobb darab agyonüt valakit, akkor annak a vakolat az épület mûszaki állapotáért felelõs személy fogják elõvenni. A céget nem államosították (ahogy a BBC tévesen fordította), hanem a kármentést is felügyelõ állami tisztségviselõt személyt neveztek ki az élére, vagyis a cég vezetõi nem tehetnek azt a mit akarnak. Ugyanez történne, ha mondjuk a TVK-ban szivárgás vagy robbanás történne. Ezen a lépésen nem is csodálkozom a cégvezetõk nyilatkozata után, valószínûleg képtelenek lennének együttmûködni bármilyen kárrendezésben és láthatóan érdekük sem fûzõdik hozzá. Utaltak 100e Ft-ot, de mást nemigen tettek. Ha tisztázódott és rendezõdött a helyzet akkor a büntetlenül maradt személyek visszakapják az irányítást, államosítani nem lehet csak olyan egyszerûen egy céget. De ha a bírósági végzésben megjelenik a felelõsök neve és az okozott károk és a munkálatok összege, amit bármilyen okból nem lehet közvetlenül behajtani, akkor szépen átadják azt az APEH-nek, ami adó formájában behajtja a cégen vagy a közvetlen felelõsökön, akár átveszi vagy felszámolja a véget. Ha ez nem megy, mert nincs fedezet, vagy közben eltüntették egyéb rokonok nevén, akkor õket is elõveszik. Sok példa volt már erre, csak sokkal kisebb méretekben.
Kérdések-válaszok — "Vörösiszap" tragédia
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. október 11. - 22:31

A vezetõk teljes vagyonelkobzással kell hogy feleljenek, más megoldás nem születhet. A MAL-t annyiért kell visszavásárolni tõlük az államnak, amennyiért anno õk vették meg (10millióért), a kárrendezést a vagyonukból kell fedezni, jelentékeny részét úgyis az alumíniumiparból harácsolták össze.
Várjál csak, ki vagy kik feleljenek pontosan? A cég, amelyiknek a telephelyén történt a katasztrófa? A cég tulajdonosai? Vagy a cég vezetõi tisztségviselõi? Vagy a közvetlen felelõsök?
Amúgy az borítékolható, hogy ha az Orbánék lenyúlják a céget, nem a saját zsebükbõl akarják kivenni a lóvét, hanem az utóbbi kategóriákkal fizettetnének, amit a társasági jog nehezen enged. Duplán "nyernek" így.
Írta 2010. október 11. - 21:41

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 11. - 21:28

nem kritizálok tovább semmit, tényleg. én ezt láttam ott. ennyi. de befogtam.
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.