Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2010. október 20. - 10:19

Írta 2010. október 20. - 10:15

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2010. október 20. - 10:02

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. október 20. - 09:50

Írta 2010. október 20. - 09:05

A többség meg leszarja az egészet. Amíg van 99-ért kenyér a tecsóba és esténként maunika, addig nyugodság van. Ilyen jámbor nép vagyunk, minden uralkodó álma.
Akkor szarban vagyunk mert megszûnt-szûnik a maunika;)
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 19. - 23:54

A magyar meg nem az. Mindegy, azt érdemeljük ami az elmúlt 10en években van itt. Többet nem.
Írta 2010. október 19. - 23:32

Egyébként a legolcsóbb híd is magyar, nevezetesen az M0-ás "Colbert-híd". Konkrétan egy fillérbe sem került (persze nem állambácsinak, neki tejelni kellett, hanem az élelmes fõvállalkozónak, aki "elfelejtette" kifizetni az alvállalkozókat).
A minõséget meg kell fizetni

A többség meg leszarja az egészet. Amíg van 99-ért kenyér a tecsóba és esténként maunika, addig nyugodság van. Ilyen jámbor nép vagyunk, minden uralkodó álma.az ilyen híreket olvasva sokszor a tömegmészárlás jut az eszembe...
Írta 2010. október 19. - 20:38

Ott biztos olcsóbb az alapanyag és a munkaerõ... Itt már nem lehet meglepõdni semmin, pár éve Sopronban az egyik régi utca felújításánál eltûnt 25 teherautónyi macskakõ..
s ha tudnád hogy az a legkisebb tétel
nálunk meg 2,8 km gátkoronás kerékpárút (a sárga festék után a legolcsóbb szilárd burkolatú) készült 300 misiért
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 19. - 20:36

Írta 2010. október 19. - 20:35

az ilyen híreket olvasva sokszor a tömegmészárlás jut az eszembe...Elkészült a Hoover-híd, amely sok szempontból a világ egyik legnagyobb hídja, igazi mérnöki-építészeti bravúr. ...... Az építkezés 2005-ben kezdõdött el, a teljes költségvetés az új autópályavonalak kiépítésével 240 millió dolláros költségvetést kapott, ebbõl a híd megépítésére 114 millió (22,5 milliárd forint) jutott Arizona és Nevada államok költségvetésébõl. Bár az alkalmazott technológia és a környezet egészen más, azért érdemes megjegyezni, hogy a híd jelentõsen kevesebbõl jött mi, mint a Margit híd jelenleg 30 milliárd forintosra tervezett felújítása. No comment.
Index - Tech - Elkészült a Hoover-híd
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. október 19. - 20:29

Index - Tech - Elkészült a Hoover-híd

Írta 2010. október 19. - 20:06

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2010. október 18. - 08:54

Maradnom kellett volna az õs funk-nál.

na. YouTube - The Meters - Cissy Strut
Írta 2010. október 17. - 21:07

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 17. - 21:04

Írta 2010. október 17. - 07:56

Idézet a Hiradóból, közel szó szerint: " A Kormány 2011 decemberéig felfüggeszti a nyugdíjpénztári átutalásokat. Teszi ezt a biztosítottak érdekében,
mert azok a befizetések csak 10%-ot kamatoztak az elmúlt évek átlagában."
Az én érdekemben nem adja oda az én biztosítómnak azt a pénzt, amit én -szerzõdésem szerint- oda szeretnék adni.
De meglátjuk. Minden eszközük megvan, hogy csináljanak egy jobb országot.
Én nem szeretem õket, mert emlékszem az elmúlt 12 évre, meg a 20 évvel ezelõtti Viktorra is.
De most kénytelen vagyok szurkolni nekik.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2010. október 17. - 00:54

Életbiztosításét, amibõl nem lehet kiszállni (ki lehet, de...)...
... ami öngondoskodás, ami félretevés, ami befektetés, tehát jó dolog.
Egy olyan valami, amit 2000-ben kötöttem, mert málé szájjal csodáltam a cigánygyerek elõadását, hogy ez milyen jó dolog és hajrá - öngondoskodjatok emberek, mert adókedvezmény, biztonságos befektetés meg minden... és egy papírkoronát szorongatva a kezemben hittem a cigánygyereknek és kötöttem.....késõbb mégegyet a páromnak is, mert õ nem fért be a világ másik csodájába, a magánnyugdíjpénztár rencerébe.
Erre a "mocskos gyurcsán" nem kirobbantja a világválságot? De, a hitvány!
Kezdjenek el félretenni a zemberek? Oké. Fogjunk össze mi magyarok és higgyük, hogy van olyan amibe érdemes hosszútávon!
Én hiszek, kiváltképp, ha ilyen hiteles emberek mondják, mint az a 350, vagy nem tom hány darab majom in da house, akik értünk vannak...
Na most demagóg voltam

Írta 2010. október 15. - 23:43

Leginkább az zavar a "nyugdíjadó"-val kapcsolatban, hogy meg sem próbálja megoldani a jelenlegi, felosztó-kirovó elven alapuló nyugdíjrendszer legnagyobb problémáját, vagyis, hogy a folyó kiadásokat a folyó bevételekbõl rendezik. Ez csupán a költségvetési adatokat kozmetikázza, mint mondják 2011 végéig. Ettõl még a nyugdíjrendszer jó eséllyel össze fog omlani 10 éven belül. Ez ellen, a jelenlegi rendszer keretei között a kormány két dolgot tehet: 1., felemeli a nyugdíjjárulékot, 2., felemeli a nyugdíjkorhatárt. De sajnos ezek is csak ideiglenes megoldások, legalábbis a demográfiai adatok nem kecsegtetnek sok jóval. Az öngondoskodás felé kellene terelni az embereket, fõleg a ma még aktív keresõket, hogy minél korábban kezdjenek el gyûjteni, félretenni, olyan állást keressenek, ahol bejelentve dolgozhatnak, stb. Na, ez az intézkedés épp ez ellen dolgozik, sajnos.
lósz@r az egész baráttya
nagyon nem akarják, hogy én a demográfiai növekedésbe fektessem be a tökeimet
aki valóban öngondoskodni akar, az igyexik minél kevesbb lóvét ebbe a rendszerbe áramoltatni a saát zsebébõl
ez az igazi kelet-európai bája mindennek, fekete munkától az adócsalásig, ráadásul még a dolog öngerjesztõ is
egy olyan herélt államban, ahol a legsikeresebb cég egy külhoni tulajdonú, lakossági kiskereskedelemmel foglalkozó áruházlánc...ez aztán a gdp növelõ produktum hehe :-)
Írta 2010. október 15. - 23:17

(Forrás: Thalassa 2010 okt 15-i adása (francia tv sorozat a tengerrõl).)
Fr-ul olvasóknak pl.:
m.letemps.ch/Page/Uuid/d50c20a8-aec5-11df-b4f4-1fce190f4cf1/Un_bateau_volant_sur_le_L%C3%A9man
Írta 2010. október 15. - 10:20

Más
Index - Külföld - Szenet rágtak a bányászok, úgy élték túl
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy