Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Az elmúlt hét tanulsága: forint gyengítésre nincs erõsebb tényezõ, mint OV pofázása :) bár ez nem vicces...én például nem nevetek.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
a franciákból pár száz hülye veri szét a városukat...én azért irigylem tõlük azt a fenenagy felvonulási kedvüket. Itt bármit megcsinálnak velünk, de senki nem fog egy hangos szót sem mondani..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
a franciák meg szétverik a városukat mert 62 évre akarják emelni a nyugdíjkorhatárt
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Helyette van xfactor, megaszar, meg jön a valóvilág. Minden szép és jó!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A többség meg leszarja az egészet. Amíg van 99-ért kenyér a tecsóba és esténként maunika, addig nyugodság van. Ilyen jámbor nép vagyunk, minden uralkodó álma.

Akkor szarban vagyunk mert megszûnt-szûnik a maunika;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Nem jámbor, az jóindulatú szó.

A magyar meg nem az. Mindegy, azt érdemeljük ami az elmúlt 10en években van itt. Többet nem.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A Margit-hídra 3 helyen lehet felhajtani (ugye van egy lehetõség a szigetnél), emiatt kerül 50%-at többe, mint az amcsiké. :)

Egyébként a legolcsóbb híd is magyar, nevezetesen az M0-ás "Colbert-híd". Konkrétan egy fillérbe sem került (persze nem állambácsinak, neki tejelni kellett, hanem az élelmes fõvállalkozónak, aki "elfelejtette" kifizetni az alvállalkozókat).

A minõséget meg kell fizetni :)

az ilyen híreket olvasva sokszor a tömegmészárlás jut az eszembe...

A többség meg leszarja az egészet. Amíg van 99-ért kenyér a tecsóba és esténként maunika, addig nyugodság van. Ilyen jámbor nép vagyunk, minden uralkodó álma.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Ott biztos olcsóbb az alapanyag és a munkaerõ... Itt már nem lehet meglepõdni semmin, pár éve Sopronban az egyik régi utca felújításánál eltûnt 25 teherautónyi macskakõ..

s ha tudnád hogy az a legkisebb tétel

nálunk meg 2,8 km gátkoronás kerékpárút (a sárga festék után a legolcsóbb szilárd burkolatú) készült 300 misiért
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ott biztos olcsóbb az alapanyag és a munkaerõ... Itt már nem lehet meglepõdni semmin, pár éve Sopronban az egyik régi utca felújításánál eltûnt 25 teherautónyi macskakõ..
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Elkészült a Hoover-híd, amely sok szempontból a világ egyik legnagyobb hídja, igazi mérnöki-építészeti bravúr. ...... Az építkezés 2005-ben kezdõdött el, a teljes költségvetés az új autópályavonalak kiépítésével 240 millió dolláros költségvetést kapott, ebbõl a híd megépítésére 114 millió (22,5 milliárd forint) jutott Arizona és Nevada államok költségvetésébõl. Bár az alkalmazott technológia és a környezet egészen más, azért érdemes megjegyezni, hogy a híd jelentõsen kevesebbõl jött mi, mint a Margit híd jelenleg 30 milliárd forintosra tervezett felújítása. No comment.
Index - Tech - Elkészült a Hoover-híd

az ilyen híreket olvasva sokszor a tömegmészárlás jut az eszembe...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Elkészült a Hoover-híd, amely sok szempontból a világ egyik legnagyobb hídja, igazi mérnöki-építészeti bravúr. ...... Az építkezés 2005-ben kezdõdött el, a teljes költségvetés az új autópályavonalak kiépítésével 240 millió dolláros költségvetést kapott, ebbõl a híd megépítésére 114 millió (22,5 milliárd forint) jutott Arizona és Nevada államok költségvetésébõl. Bár az alkalmazott technológia és a környezet egészen más, azért érdemes megjegyezni, hogy a híd jelentõsen kevesebbõl jött mi, mint a Margit híd jelenleg 30 milliárd forintosra tervezett felújítása. No comment.

Index - Tech - Elkészült a Hoover-híd

Feltöltött kép

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Index - Gazdaság - Kopits: 700 milliárdos lyukat ütött a kormány a költségvetésen

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Én már a legutóbbi edda koncerten éreztem, hogy baj lesz.
Maradnom kellett volna az õs funk-nál. :)
na. YouTube - The Meters - Cissy Strut

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
témához :

Nyugdíj: a kormány darabolásba kezdett, jaj a pénztáraknak | PORTFOLIO.HU
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A legjobb, ha van egy vaskos svájci bankszámlád, minden eshetõségre. Na de, ez sem az átlagember lehetõsége...:(

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A dologban az a jóság, hogy közben hülyének is néznek.
Idézet a Hiradóból, közel szó szerint: " A Kormány 2011 decemberéig felfüggeszti a nyugdíjpénztári átutalásokat. Teszi ezt a biztosítottak érdekében,
mert azok a befizetések csak 10%-ot kamatoztak az elmúlt évek átlagában."
Az én érdekemben nem adja oda az én biztosítómnak azt a pénzt, amit én -szerzõdésem szerint- oda szeretnék adni.

De meglátjuk. Minden eszközük megvan, hogy csináljanak egy jobb országot.
Én nem szeretem õket, mert emlékszem az elmúlt 12 évre, meg a 20 évvel ezelõtti Viktorra is.
De most kénytelen vagyok szurkolni nekik.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Az azért nagy féregség, ha elveszik az életbiztosítások adókedvezményét.
Életbiztosításét, amibõl nem lehet kiszállni (ki lehet, de...)...
... ami öngondoskodás, ami félretevés, ami befektetés, tehát jó dolog.
Egy olyan valami, amit 2000-ben kötöttem, mert málé szájjal csodáltam a cigánygyerek elõadását, hogy ez milyen jó dolog és hajrá - öngondoskodjatok emberek, mert adókedvezmény, biztonságos befektetés meg minden... és egy papírkoronát szorongatva a kezemben hittem a cigánygyereknek és kötöttem.....késõbb mégegyet a páromnak is, mert õ nem fért be a világ másik csodájába, a magánnyugdíjpénztár rencerébe.

Erre a "mocskos gyurcsán" nem kirobbantja a világválságot? De, a hitvány!

Kezdjenek el félretenni a zemberek? Oké. Fogjunk össze mi magyarok és higgyük, hogy van olyan amibe érdemes hosszútávon!

Én hiszek, kiváltképp, ha ilyen hiteles emberek mondják, mint az a 350, vagy nem tom hány darab majom in da house, akik értünk vannak...

Na most demagóg voltam :).

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Leginkább az zavar a "nyugdíjadó"-val kapcsolatban, hogy meg sem próbálja megoldani a jelenlegi, felosztó-kirovó elven alapuló nyugdíjrendszer legnagyobb problémáját, vagyis, hogy a folyó kiadásokat a folyó bevételekbõl rendezik. Ez csupán a költségvetési adatokat kozmetikázza, mint mondják 2011 végéig. Ettõl még a nyugdíjrendszer jó eséllyel össze fog omlani 10 éven belül. Ez ellen, a jelenlegi rendszer keretei között a kormány két dolgot tehet: 1., felemeli a nyugdíjjárulékot, 2., felemeli a nyugdíjkorhatárt. De sajnos ezek is csak ideiglenes megoldások, legalábbis a demográfiai adatok nem kecsegtetnek sok jóval. Az öngondoskodás felé kellene terelni az embereket, fõleg a ma még aktív keresõket, hogy minél korábban kezdjenek el gyûjteni, félretenni, olyan állást keressenek, ahol bejelentve dolgozhatnak, stb. Na, ez az intézkedés épp ez ellen dolgozik, sajnos.

lósz@r az egész baráttya

nagyon nem akarják, hogy én a demográfiai növekedésbe fektessem be a tökeimet
aki valóban öngondoskodni akar, az igyexik minél kevesbb lóvét ebbe a rendszerbe áramoltatni a saát zsebébõl
ez az igazi kelet-európai bája mindennek, fekete munkától az adócsalásig, ráadásul még a dolog öngerjesztõ is
egy olyan herélt államban, ahol a legsikeresebb cég egy külhoni tulajdonú, lakossági kiskereskedelemmel foglalkozó áruházlánc...ez aztán a gdp növelõ produktum hehe :-)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Fa Nándorék óta tudjuk, hogy a Föld ma is körülhajózható, kell vagy 100 nap (néha sokkal több, eddig 87 volt a legkevesebb). Egy francia iskolakerülõ, Alain Thébault álma, hogy ezt 40 napra rövidítse. Nem ma kezdte az álmodozást, sõt az ébredést sem, a vitorlás sebességrekordot hajója, a Hydroptère tartja (2009). A hajó (ha valaki nem akarja megnézni a Világhálón), afféle katamarán, a két szárny kb 45 fokos vízben van a tengerben, s amikor elég jó a szél, csak azokon siklik, a szél erejével. A lausanne-i Mûegyetem segíti a kutatást, no meg egy ismerõs nevû svájci bankár.

(Forrás: Thalassa 2010 okt 15-i adása (francia tv sorozat a tengerrõl).)
Fr-ul olvasóknak pl.:
m.letemps.ch/Page/Uuid/d50c20a8-aec5-11df-b4f4-1fce190f4cf1/Un_bateau_volant_sur_le_L%C3%A9man

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Mi lesz ezekbõl a gyerekekbõl, ha ennyire elengedik a gyeplõt a szüleik?

Más
Index - Külföld - Szenet rágtak a bányászok, úgy élték túl

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy