Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
XC turakhoz - neha durvabb terepre is - melyik felnit ajanlanatok inkabb:

DT Swiss XR 4.1d vagy DT X430?

82-85 kilo kozott mozgok es egy ossztelos bringaba kerulne, ennyivel konnyebb a helyzete lesz a kereknek :)

Az agy az adott, ugyhogy 32 lyukas megoldas erdekel csak. Esetleg valami mas felnit javasolnatok inkabb?

Az XR 4.1d egyebkent hegesztett?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Urak!

Kerékagyba mennyire érdemes drága csapágyat venni?

Azt mondta nekem a csapágyboltos manus, hogy ne vegyek drágát, mert az ütõdéseket a drága sem bírja.

Árdifi elég nagy, a KBS 500ft a KOYO 2500.

Koyo, FAG, SKF - kb ezek a jó csapágyak. DE! ha ezek darabja 2-3e forint, a "kommersz" daraboké meg 500-1000/db akkor én is az olcsót venném. Csak a szerelésnél illik figyelni arra, hogy az agyat melegítjük, a csapágyat meg lehûtjük. Kiszedésnél is illik az agytestet megmelegíteni, hogy kitáguljon egy kicsit, mert ha csak úgy kirángatod belõle a régi csapágyat és beütöd az újat, akkor a 2. csere után már a csapágy a helyén is kotyogni fog. Aztán olyan lesz, mintha alapból xar lenne a csapágy.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Urak!

Azt mondta nekem a csapágyboltos manus, hogy ne vegyek drágát, mert az ütõdéseket a drága sem bírja.

Én Koyot cseréltem mert rágott olcsó HKC vagy milyen nevû kínaira. Ha évente cserélem akkor sem gáz.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Urak!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Csak kíváncsiságból kérdezem, autós volt gyárilag vagy ki lett fúrva. Köszi

Autós volt gyárilag, kis átalakító mûanyag gyûrûvel.
Amúgy, nem hinném, hogy veszélyes egy felnit felfúrni autószelepesre. Ez a repedés amúgy is elég gyakran elõfordul a Mavic-nál. Vagy a küllõanya köröli repedés sem ismeretlen.
Marci

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

Hú, ezek szerint ilyen veszélyes a felfúrás? Csak azért, mert én is felfúrattam a tûszelepet autósra, mivel az eredetire rohadtul rászorult a pumpa...

M.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
minden mavic olyan (montisok meg trekkingek , virslik gondolom nem)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Tudtommal a Mavic 717-esek mind autós szelepesek, és jár hozzájuk egy mûanyag átalakítógyûrû.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Bingó ! Bekukkantottam a felniszalag alá és tényleg el van repedve a felni.
Köszi mindenkinek a jó tippeket !

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Bingó ! Bekukkantottam a felniszalag alá és tényleg el van repedve a felni.
Köszi mindenkinek a jó tippeket !
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Autó szelepes a felni.
Amúgy, így jobban átgondolva szerintem is repedés lehet. A felniszalagom meg ráragasztós, azért nem néztem be egybõl alá de majd most fölszedem.
Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Prestás vagy autós?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Olyat látott már valaki, hogy néhány év használat után - nem tudom máshogy megfogalmazni - "kilágyul" egy felni ?
Mavic 717 felnim a szeleplyuknál egy minimálisat kihajlott, így beleér a v-fékbe, fékezéskor meg üt egy nagyot azon a ponton és lassú tempónál fékezéskor be is fog, leblokkolja a kereket azon a ponton.
Gumit levettem, fogóval összenyomtam a felnit, gumit visszaraktam. Felpumpáltam - újra ugyan úgy kijött azon a ponton a felni. Látott már valaki ilyet ?
A fékfelület nem lehet elvékonyodott, elkopott, mert kerámia felnirõl van szó, jól látszódna, ha lejönne a kerámia réteg.

Sanszos ott egy repedés, ami a szeleplyuktól indult el. :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Olyat látott már valaki, hogy néhány év használat után - nem tudom máshogy megfogalmazni - "kilágyul" egy felni ?
Mavic 717 felnim a szeleplyuknál egy minimálisat kihajlott, így beleér a v-fékbe, fékezéskor meg üt egy nagyot azon a ponton és lassú tempónál fékezéskor be is fog, leblokkolja a kereket azon a ponton.
Gumit levettem, fogóval összenyomtam a felnit, gumit visszaraktam. Felpumpáltam - újra ugyan úgy kijött azon a ponton a felni. Látott már valaki ilyet ?
A fékfelület nem lehet elvékonyodott, elkopott, mert kerámia felnirõl van szó, jól látszódna, ha lejönne a kerámia réteg.

Nézz be a felniszalag alá a szeleplyuknál!

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Attól, hogy kerámiaszemcsék vannak a fékfelületben még nem örökéletû, kopik az is csak lassabban. :) De könnyen lehet az is, hogy elfáradt az anyag.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Marci

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Az új fajta, 14mm-es alu tengelyû Shimano agyaknál (XT,XTR) is kell egy minimális kotyogást hagyni a kónusznak, ha majd szétszedem õket zsírozni és összerakáskor újra állítom az agy futását ?
A régi 9mm-es acél tengelynél emlékszem, hogy fontos volt, mert azok a tengelyek zömültek rendesen a gyorszártól de ennél a vastag alu tengelynél nem tudom, mennyire számít ez.

ÉN azt tapasztaltam,h'ezeknél az agyaknál is kell hagyni minimális "lógást".Nekem CL-os XT agyaim vannak.A beállításnál játszani kell kicsit,de meghálálja...
Magellan-os

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Üdv! Szeretnék egy erõsebb kerékszettet összerakatni versenyekre. A problémám az, hogy 28-as kellene, amibõl nem túl nagy a választék, legalábbis nem találtam sokat.

Ez kicsit zagyva. A felnik vegyesen országúti, és trekking felhasználásra ajánlottak. A trekkingekre minden további nélkül felteheted a 42-es külsõt, míg az országúti keskenyebb, ezért 35-ig ajánlott próbálkozni. És a típusok a most GYAKORI 622-es (kinek 27, kinek 28 collos) méretben készülnek.
Milyen marathon versenyen indulnál, amihez tank kerék kell?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Az új fajta, 14mm-es alu tengelyû Shimano agyaknál (XT,XTR) is kell egy minimális kotyogást hagyni a kónusznak, ha majd szétszedem õket zsírozni és összerakáskor újra állítom az agy futását ?
A régi 9mm-es acél tengelynél emlékszem, hogy fontos volt, mert azok a tengelyek zömültek rendesen a gyorszártól de ennél a vastag alu tengelynél nem tudom, mennyire számít ez.

Én szoktam hagyni egy egész minimálisat, azt még megszûnteti a gyz.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Marci