Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2013. február 06. - 11:54
Rigida Flyer felnirõl vélemények?
Városi verdába tenném 36 lyukas változatban.
Írta 2013. február 05. - 19:09
Egy novatech ligh hátsó agyban nehéz csapágyat cserélni? Nem tud valaki hozzá robbantott ábrát? Elõre is köszi.
Írta 2013. február 01. - 14:04
Sziaztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik átalakító szett 15-ös átütõ tengelyes agyhoz, hogy normál gyorszárral IS lehessen használni?
(XT az agy)
Itt azt írják lehet gyártatni. zscs pedig azt írta a másik oldalon, hogy elméletileg ez is mûködhet, plusz olvastam olyan lehetõséget, akinek régebbi Mavic adapterrel mûködött..
Edit: zscs megelõzött
Írta 2013. február 01. - 14:00
Sziaztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik átalakító szett 15-ös átütõ tengelyes agyhoz, hogy normál gyorszárral IS lehessen használni?
(XT az agy)
Gyári Shimano nem létezik. Viszont esztergáltatni lehet, például itt már csináltak ilyet, pont ilyen agyhoz _Alex_-nek: Molnár Kerékpár - Cegléd
Alternatív opcióként, nagy valószínûséggel tökéletes lehet nem csak Ritchey, hanem Shimano agyhoz a következõ: https://www.bike-com...l?xtcr=1&xtmcl=
Írta 2013. február 01. - 13:01
(XT az agy)
Írta 2013. január 24. - 21:21
Van még valaki, aki ilyen hülyeségekkel szórakozgatott, vagy töltötte az idejét?
Nagyon ráérsz!
Ha jó az FH-1051 agy, a kazettatest, simán használható 8, 9-es sorral. Annyi a trükk, hogy eggyel kevesebb lánckereket, és távtartót teszel fel. Kipróbáltam, ahogy Sheldon Brown oldalán is ajánlja- mûködik a dolog. Többet szerintem nem ér az egész.
Race, no Rest!
Írta 2013. január 24. - 12:50
Írta 2013. január 20. - 15:47
van hetes kazettás shimano agy mint pölö az fh-rm30 de annak sajnos máshogy rögzül a kazettája mint az fh-1051
ez az fh-1051 robbantott ábrája:
LINK
ez meg a 7-es RM30 hátsóagy kazettatestje
[ATTACH=CONFIG]2605[/ATTACH]
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. január 20. - 10:34
No, keréképítés vagy átalakítás megint érdekes dolog.
Sikerült egy doboz cigi áráért hátsóagyat szereznem, amirõl a kazettatest lekapható, hogy kicsit modernizáljam a jó öreg FH-1051-est. Szimpla hetes renszerû exage agyról lett lekapva az új test, de nézegettem itt az FH-2200-ast, mint egy lehetséges alternatíva arra, hogy a tengely-kazettatest átkerüljön a nyócvanas évek gyöngyszemére. Teljesen esélytelen, hogy használtan egy kukás 2200-ast szerezzek valahonnan? Az új ára nem érné meg, mert igaz, hogy azzal, ha elszórakozgatok a kazettatestek-tengelyek cseréjével, megspórolok egy kerékújrafûzést-küllõket, de egy idõ után úgysem lehet megkerülni a keréképítést.
Van még valaki, aki ilyen hülyeségekkel szórakozgatott, vagy töltötte az idejét?
én már többször szereztem bontott kazettát, de abba mindíg belefutottam, hogy egy mai 7-es agy (pl. alivio) kazetta rögzítõ rendszere (karmok) nem pontosan olyan, mint a régebbinek, szóval ezt azért ellenõrizném a te esetedben is
Írta 2013. január 20. - 09:36
Sikerült egy doboz cigi áráért hátsóagyat szereznem, amirõl a kazettatest lekapható, hogy kicsit modernizáljam a jó öreg FH-1051-est. Szimpla hetes renszerû exage agyról lett lekapva az új test, de nézegettem itt az FH-2200-ast, mint egy lehetséges alternatíva arra, hogy a tengely-kazettatest átkerüljön a nyócvanas évek gyöngyszemére. Teljesen esélytelen, hogy használtan egy kukás 2200-ast szerezzek valahonnan? Az új ára nem érné meg, mert igaz, hogy azzal, ha elszórakozgatok a kazettatestek-tengelyek cseréjével, megspórolok egy kerékújrafûzést-küllõket, de egy idõ után úgysem lehet megkerülni a keréképítést.
Írta 2013. január 19. - 09:46
megnéztem, nincs már ilyen cikkszámon kónusz elérhetõ
jó eséllyel persze más shimano kónusz is rámegy, de az próbálgatni kellene.
köszönöm
Írta 2013. január 18. - 23:48
megnéztem, nincs már ilyen cikkszámon kónusz elérhetõköszi
beázott az agy, csupa rozsda volt a kazetta test alatt a csésze, meg a golyók, de berágódás nyomait nem látom. Ugyanakkor a csésze és a golyók is barnák maradtak a pucolás után is, szóval lehet kissé csökkent az élettartama az agynak, de be lehetett állítani szépen, nem kotyog, nem rág.
Amúgy egy deore lx 563-as, 7-es rendszerû agyról van szó.
A kónusz cikkszámára én kettõt találtam a shimano kónusz táblázatában, de szerintem nem lesz szükség rá, mert nem látok sérülést a kónuszon, meg a rozsdás csésze okán sem biztos, hogy érdemes költeni még rá, de köszönöm a felajánlást.
Y21R98030 és Y31B05001
amúgy rengeteg km lehet az agyban, mert hozzám már tizenpárév használat után került, és azóta én is 20 ezer km felett mentem vele télen-nyáron, csak a kazetta ment rajta tönkre, a csapágyak eddig hibátlanok voltak
jó eséllyel persze más shimano kónusz is rámegy, de az próbálgatni kellene.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. január 18. - 13:18
Írta 2013. január 18. - 13:15
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. január 18. - 13:02
Lehetséges, hogy a két kerékpáron ugyanaz a felni van?
Merida '13 Cyclocross 4 | Kerékpár | Országúti | Kerékpár Webshop
Merida Matts Lite XT Edition 2013 | Merida Kerékpár Webáruház
Köszi a választ!
Írta 2013. január 17. - 21:13
melyik agy? kép esetleg (az alapján megmondom melyik típus/évjárat)
ha megvan melyik agy, akkor a techdocs.shimano.com oldalon van robbantott ábra, ott van Y-al kezdõdõ pótalkatrész cikkszám, és annk utána tudok nézni, hogy érdemes-e vagy sem.
de ha az agyban levõ persely is berágódott, akkor 99% kuka az egész.
köszi
beázott az agy, csupa rozsda volt a kazetta test alatt a csésze, meg a golyók, de berágódás nyomait nem látom. Ugyanakkor a csésze és a golyók is barnák maradtak a pucolás után is, szóval lehet kissé csökkent az élettartama az agynak, de be lehetett állítani szépen, nem kotyog, nem rág.
Amúgy egy deore lx 563-as, 7-es rendszerû agyról van szó.
A kónusz cikkszámára én kettõt találtam a shimano kónusz táblázatában, de szerintem nem lesz szükség rá, mert nem látok sérülést a kónuszon, meg a rozsdás csésze okán sem biztos, hogy érdemes költeni még rá, de köszönöm a felajánlást.
Y21R98030 és Y31B05001
amúgy rengeteg km lehet az agyban, mert hozzám már tizenpárév használat után került, és azóta én is 20 ezer km felett mentem vele télen-nyáron, csak a kazetta ment rajta tönkre, a csapágyak eddig hibátlanok voltak
Írta 2013. január 17. - 19:55
melyik agy? kép esetleg (az alapján megmondom melyik típus/évjárat)Sziasztok!
Ma a régi lx agyam elkezdett siralmas módon kattogni, gondolom a kónusznak, meg a golyóknak annyi.
Ugyanakkor elég remnénytelen hozzá kónuszt találni (bezzeg az elsõhöz van is otthon 2 szett), szóval lecserélném az egészet.
Ami felmerült, hogy vagy veszek 7 rugóért egy deore vagy apróból 8-ért egy slx agyat (újonan). Kérdés, hogy jobb-e az slx a deorenál, illetve hogy nekem v fékes bringához érdemesebb-e v fékes agyat választani, vagy jó lesz a tárcsás is? Tudom, hogy kopatibilisek, de a küllõperem távolág a v fékesnél szélesebb, csak kérdés, hogy gyakrolatban ezt érezni-e a kerék merevségén.
ha megvan melyik agy, akkor a techdocs.shimano.com oldalon van robbantott ábra, ott van Y-al kezdõdõ pótalkatrész cikkszám, és annk utána tudok nézni, hogy érdemes-e vagy sem.
de ha az agyban levõ persely is berágódott, akkor 99% kuka az egész.
Írta 2013. január 17. - 19:27
Írta 2013. január 17. - 15:44
Érdemes azért megkérdezni a forgalmazót, én simán kaptam 97-es STX rc agyhoz kónuszt 1100 Ft-ért. Ha itthon nincs akkor a német központból is tudnak hozni ha van.
ok, köszi, szétszedem és ha kell, akkor megpróbálom még, hátha