Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2013. március 06. - 18:34

Valaki meg tudja mondani, h 622x19C-c felnire mekkora legkeskenyebb gumi rakható fel?
THX!!
Ridley Noah Fast
Írta 2013. március 04. - 13:02

Írta 2013. március 04. - 11:22

Ipari csapágyas agyba, miylen csapágyta érdemes venni? Gumigyûrûvel (2RS) vagy fémgyûrûvel (2Z) zártat?
Írta 2013. március 02. - 17:18

Ez igaz lehet az agyakra, ha nem megy bele a por. De azért akinek van benne egy rendes teleszkóp, tárcsafék, ne adj isten rugóstag is, azért azt illik leszervízelni legalább 1-1,5 évente, még akkor is ha csak 1500 km-t megy vele száraz idõben. Persze ezzel kicsit elcsúsztam a témától.
igen, ezt én is akartam írni, hogy nem csak a kerékagyat kell rendszeresen szervízelni, sõt, azt gyanítom, hogy a teló hamarabb meghal karbantartás nélkül, mint egy kónuszos kerékagy
Írta 2013. március 02. - 10:51

Írta 2013. március 02. - 08:08

én pl utálnék pöcsölni vele
a pénztárcabarát meg...egy jó iparis elmegy egy átlagbringásnak 5 évet, ha a kónuszost csak évente egyszer tolja be a szerelöhõz (és igen ez a forúm itt nem repi, a bringahasználók nagy többsége nem szerel (persze sok szerelõhöz sem tmk-ra viszi hanem csak ha véres a torok)) bõven többet fog rákölteni. és igen shimano agyaim vannak, de a csapágyat jobban szeretem
azért tegyük hozzá, ha valaki évi 1-2-3 ezer km-t megy szigorúan száraz idõben, annak nem kell évente szervizbe tolni a paripát zsírzásra, hanem bõven jó lesz annak is az 5 évente, és ha megfeledkezik róla, akkor sem biztos, hogy 10 év alatt tüneti problémája lesz
aki meg sokat meg vele, az úgy is tisztában van vele, hogy a kerékpárt egyszerûen karban kell tartani, mert különben tönkre megy
Írta 2013. március 01. - 23:32

a pénztárcabarát meg...egy jó iparis elmegy egy átlagbringásnak 5 évet, ha a kónuszost csak évente egyszer tolja be a szerelöhõz (és igen ez a forúm itt nem repi, a bringahasználók nagy többsége nem szerel (persze sok szerelõhöz sem tmk-ra viszi hanem csak ha véres a torok)) bõven többet fog rákölteni. és igen shimano agyaim vannak, de a csapágyat jobban szeretem

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 01. - 11:50

vegkepp nem lehet kijelenteni hogy a konusz szar mert a shimanomban...
egyszeruen kerekparos felhasznalasra hosszutavon a konusz penztarca baratabb amelett hogy csereje/szerelese otthoni de akar ut szeli korulmenyek kozott is egyszerubb az ipasisnal.
cserebe viszont karban kell tartani ami a felepitesenek koszonhetoen gyorsan, kulonleges szaktudas nelkul is elvegezheto.
es nincs a konuszbizniszben erdekeltsegem:D
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. március 01. - 11:34

most nem lehuzni akarom a shimano kerekeket (nekem is az van es boldog vagyok vele), csak ne azt mondjuk mar hogy ha konuszos az agy akkor soha nem lesz baja

a montimban csapagyas Roval kereket hasznalok evek ota, nem log, nem rag, nem recseg, es meg soha szerszamot nem lattak.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. február 28. - 11:40

A novatec agyaknál még meg is adják a szabványszámát a csapágynak. Amúgymeg agytestet melegíteni kell kiszedésnél, berakásnál agytestet melegíteni csapágyat lehûteni elõtte. Ennyi.
nekem ez azért már kicsit bonyolultabbnak tûnik, mint a kónusz beállításával molyolni egy kicsit

Írta 2013. február 28. - 11:12

hat igen egy 20 eves ipari mar nem is forogna.
raadasul a gyartok torekednek nem szabvany mereteket hasznalni iparis agyukba.
tehat a pot(ipari)csapagy beszerzese sem egyszerubb mint pl egy konusze.
olyat is olvastam hogy az iparisnak x csere utan mar lotyog az illeszkedese az agyhazzal.gondolom ehhez mar az is kell hogy nem szakember vegzi a cseret.
ha ez igaz akkor meg egy pont a konusznak mert az utca szelen is szerelheto.
A novatec agyaknál még meg is adják a szabványszámát a csapágynak. Amúgymeg agytestet melegíteni kell kiszedésnél, berakásnál agytestet melegíteni csapágyat lehûteni elõtte. Ennyi.
Írta 2013. február 26. - 15:58

olyat is olvastam hogy az iparisnak x csere utan mar lotyog az illeszkedese az agyhazzal.gondolom ehhez mar az is kell hogy nem szakember vegzi a cseret.
NA nekem még csak csapágyat sem kellett cserélni az iparis BTS XC Elite agyban, úgy is el kezdett "lógni". :S
Azóta "kellemes" kattogás jön hátulról terheléskor.
Írta 2013. február 26. - 13:05

raadasul a gyartok torekednek nem szabvany mereteket hasznalni iparis agyukba.
tehat a pot(ipari)csapagy beszerzese sem egyszerubb mint pl egy konusze.
Írta 2013. február 26. - 12:42

szerintem konyebb az automatizalt gyartasa az iparisnak.
azt csak egy pres betolja az agyhazba es csokolom.
mig a konuszt allitgatni kell.
jomagam is jobban szeretem a konuszt.csak erteni kell hozza.
én most zsíroztam az összes kónuszos kereket a hétvégén, elment vele pár óra, de nem volt vészes, évi egyszer belefér
kb. 20 éves, napi használatban lévõ agyakról van szó

Írta 2013. február 26. - 12:22

azt csak egy pres betolja az agyhazba es csokolom.
mig a konuszt allitgatni kell.
jomagam is jobban szeretem a konuszt.csak erteni kell hozza.
Írta 2013. február 26. - 12:08

csak mert az látom, hogy drágább megvenni, drágább a karbantartása és nem lehet utána állítani a kopásnak megfelelõen
Meg a hátsó agyban a csapágy itt nincs beljebb, mint a kónuszos, kazettás rendszereknél, jelentõs erõkart adva a tengelynek? Vagy a csapágy itt is bekerül a kazetta testbe?
Írta 2013. február 26. - 11:57

Ami hamar tönkremegy az az alu kazetta test.
Megeszi a fogsor, vagy valami más típushibája van?
Írta 2013. február 26. - 11:12

Írta 2013. február 26. - 10:35

Szerintem igen, de jól jönne egy megerõsítés.
Írta 2013. február 25. - 23:43

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.