Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2013. július 03. - 22:08
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. július 02. - 23:49
A mélyedést nem a tengelyvégnek, hanem a rugónak tervezik. A hagyományos rendszerben a kilógó tengelyvég átmérõje (is) lényegesen kisebb, mint ami elférne, illetve ami kitöltené a sarut. (Például régi 10 mm-es XT elsõagyhoz lehetett szabni hátsó tengelybõl hosszabb, passzentos tengelyt.)Oké, egy papucs vastagsága 6-8 mm, az agyból kilógó tengelyvégek 1-2 mm-rel kisebbek, de ha esetleg kiérnének a papucs külsõ széléig, akkor se lenne baj, mert a gyorszár pofái nem síkra vannak megmunkálva, hanem van egy 2-3 mm-es mélyedés, ahova akár be is tud nyúlni a tengely (most csak egy Novatec-et tudok nézni, mert más nincs itthon, de gondolom a többi is hasonló).
Persze nem a százalékos javulás érdekel, csak az, hogy egy magamfajta, a beállításokkal nem órákig piszmogó, nem "vájt fülû(lábú)" ember is fogja-e érezni a különbséget, vagy sem.
A kisebb felület kiváltképp a tárcsafék oldalán bevásódik, folyamatosan pusztítja a saru anyagát.
Kérdésedre, ahogy Kisherceg is írta, érezhetõ, látható a különbség: könnyebb a kereket ugyanoda visszarakni, nem fogy a festék látványosan a felfekvõ felületeken.
Írta 2013. július 02. - 23:05
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. július 02. - 22:42
Persze nem a százalékos javulás érdekel, csak az, hogy egy magamfajta, a beállításokkal nem órákig piszmogó, nem "vájt fülû(lábú)" ember is fogja-e érezni a különbséget, vagy sem.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. július 02. - 21:53
A vastag tengely teljesen kitölti a sarut, míg a hagyományos gyorszáras tengelyvég nem, nem mûködne a gyorszár, ha így lenne.
Írta 2013. július 02. - 19:47
Az érintkezõ felületek ugye semmit nem változnak, egyedül a tengely hosszirányú rugalmassága csökken. Na, de mennyivel?
Trance
Írta 2013. július 02. - 13:53
Van valakinek tapasztalata a Rose által kínált, általuk épített kerékszettekkel?
Pl.:Road bike wheel set 28"/700 C; Xtreme R-490 / Shimano 105 black kedvezményes vásárlás az online bike shopban www.rosebikes.hu
Vagy ilyesmi áron inkább ajánlanátok egy gyári szettet?
Köszönöm elõre is!
Írta 2013. július 01. - 08:41
Talán az is járható ha keresel csavar boltban egy horgony csavart ami méretben bele illik a csapágy belsõ gyûrûjébe, azt bele feszíted és a másik oldalról lehet ütni egy dornival.
ilyesmire gondolok, ez van 14-es méretben, szerintem ez mûködhet, nem olyan szoros illesztésû az a csapágy
http://www.fischerhu...ogzites/FZA.pdf
Köszi! MEgnézem, hogy melyik megoldás mûködhet. Meglátjuk. Mindenesetre köszi, sokat segítettél.
Írta 2013. június 30. - 22:52
ilyesmire gondolok, ez van 14-es méretben, szerintem ez mûködhet, nem olyan szoros illesztésû az a csapágy
http://www.fischerhu...ogzites/FZA.pdf
Írta 2013. június 30. - 22:30
Hi mindenkinek!
Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al?
ott mutatja a bácsi...
másik szerszám:
Írta 2013. június 30. - 22:12
Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al?
Írta 2013. június 30. - 18:42
Írta 2013. június 20. - 23:06
Régen montira lehetett kapni, egy haverom kiszerkesztette magának, de alapvetõen semmi értelme nem volt és buhogott menetközben.Sziasztok
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...
Írta 2013. június 20. - 22:26
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...
Írta 2013. június 20. - 16:14
egyebkent meg max par grammot sporolnal.
a szepsem meg szubjektiv de egy 2-3 kereszt erosebb/merevebb.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. június 20. - 15:51
Írta 2013. június 20. - 13:49
Most készülök kereket fûzetni. Kérdésem az lenne,hogy szerintetek városban/túrára(pontosabban 80% aszfalt 20% enyhe terep) 32 küllõs rendszerben elöl/hátul milyen fûzés fajtát alkalmazzak ami még biztosan elég erõs, de a legmerevebb? Sima középkategóriás shimano agyakkal lesz elkészítve,ezekhez általában a radiált nem ajánlják úgy tudom...