Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Talán az is járható ha keresel csavar boltban egy horgony csavart ami méretben bele illik a csapágy belsõ gyûrûjébe, azt bele feszíted és a másik oldalról lehet ütni egy dornival.

ilyesmire gondolok, ez van 14-es méretben, szerintem ez mûködhet, nem olyan szoros illesztésû az a csapágy

http://www.fischerhu...ogzites/FZA.pdf

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Hi mindenkinek!

Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt :)
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al? :)

ott mutatja a bácsi...

másik szerszám:

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Hi mindenkinek!

Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt :)
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Gyorsszar helyettesitesere melyik csavaros brand valt be? Illetve milyen nyomatekkal kell ezeket meghuzni? Kozelemben bbbt lattam.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...

Régen montira lehetett kapni, egy haverom kiszerkesztette magának, de alapvetõen semmi értelme nem volt és buhogott menetközben.

janos1990

janos1990

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
Azt hiszem, a shimano sem javasolja a radialis fûzést. ...és értelmét sem látom.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
elolre mehet a radial de vannak agyak amiknel a gyaro kifejezetten nem javasolja.
egyebkent meg max par grammot sporolnal.
a szepsem meg szubjektiv de egy 2-3 kereszt erosebb/merevebb.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi! Elfejtettem írni,h 622 méretû kerékrõl van szó.A radiálban elsõsorban a kinézete tetszik,de félek h nem is bírná a shimano agy.. 2-3 kereszt között van lényeges különbség?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
szerintem felesleges lenne a bevált 2 vagy 3 kereszttõl eltérni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!

Most készülök kereket fûzetni. Kérdésem az lenne,hogy szerintetek városban/túrára(pontosabban 80% aszfalt 20% enyhe terep) 32 küllõs rendszerben elöl/hátul milyen fûzés fajtát alkalmazzak ami még biztosan elég erõs, de a legmerevebb? Sima középkategóriás shimano agyakkal lesz elkészítve,ezekhez általában a radiált nem ajánlják úgy tudom...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja, hat engem nem kulonosebben izgt hogy a 20mm mennyivel jobb mint a 15, engem csak az erdekelt hogy a villacsere nem jelentett kerekszett cseret is. Szerintem az emberek tobbsege ezert vesz konvertalhato kereket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

az en kerekszettem is atalakithato (az elso agy legalabbis), aminek teljesen jol hasznat is vettem. Gyarilag volt 9mm, 20mm es 24mm-s adapter hozza, igy a gyorszaras RS Revelation majd a 20mm-s Manitou Minute is belement, aztan amikor sikerult olcson beszerezni egy 15mm-s DT villat, akkor csak vettem egy uj adaptert olyan 10 fontert, es meg mindig ugyanazt a kereket tudom hasznalni.

én arra értettem, hogy van 100 féle szabvány, mert papíron egyik jobb, mint a másik, aztán mégis ugyanazt a kereket használják adapterekkel, ami azt jelenti, hogy vagy tök mindegy milyen a szabvány, mert mind jó, vagy senki nem használja ki a szabványok elõnyeit, vagyis ebbõl fakadóan lehetne akár egy is mind helyett :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
:D :D :D

erdõben ?
Bár nem kéne bántani, meg 50k az eszmei értéke, annyira nem occsó :)

Feltöltött kép

de komolyabban, mióta nincs b+, nehezebb a dolog

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ezeknek az átalakításoknak, meg adaptereknek mi értelme, ha azt nézem, hogy ennek az egésznek a merevség növelésérõl kellene szólnia?

az en kerekszettem is atalakithato (az elso agy legalabbis), aminek teljesen jol hasznat is vettem. Gyarilag volt 9mm, 20mm es 24mm-s adapter hozza, igy a gyorszaras RS Revelation majd a 20mm-s Manitou Minute is belement, aztan amikor sikerult olcson beszerezni egy 15mm-s DT villat, akkor csak vettem egy uj adaptert olyan 10 fontert, es meg mindig ugyanazt a kereket tudom hasznalni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Elõször is: rossz helyre írsz.
Másodszor:Fórum GyIK
de hogy ne írd be megint a kérdésedet egy másik rossz topikba is:
- igen, ki lehet, de kell a megfelelõ váz és egy hozzáértõ ember, aki átépíti neked az új vázra a cuccokat
- igen, valószínûleg meg lehet tartani a telót, ha az új váz homlokcsövének hossza és átmérõje ezt lehetõvé teszi, de ezt is egy szerelõ, vagy egy tapasztalt cimborád fogja tudni megmondani. Innen, látatlanban senki nem tud tanácsot adni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

szitya01

szitya01

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok, vettem egy HT MTB-ot, 20"-os vázzal és sajnos kicsit nagy lett, igazából 18"-os kellene.
Ezt a 20-ast simán ki lehet cserélni 18-asra vagy macerás. Gondolok itt arra, hogy a homlokcsõ hossza a 18-as váznak rövidebb nem?
Elsõ teleszkópot meg lehet tartani?

Köszi

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ez inkább a variálhatóságot szolgálja, minimális kompromisszumok árán.
Pl. nekem van egy 15-ös és 20-as átütõtengelyes telóm is, így nem kellene két kerékszett.
Vagy az építés alatt lévõ 29er bringám egyelõre merev villát és gyorszáras kerékagyat kap, de ha esetleg eldurranna az agyam és montivá alakítanám át, akkor szintén elég lenne az adapter cseréje (mert természetesen ugyanúgy átütõtengelyes telót tennék a bringa orrába).

Szerintem a merevségért elsõsorban a tengely átmérõje és annak rögzítési módja felel. Egy jó minõségû, gyári, passzentos adapter ezen keveset ront (van itthon 20-as és 15-ös tengelyhez való Novatec agyam, a szûkítõket leszámítva ugyanolyan felépítésûek).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha esetleg valaki nagyon nem tudná eldönteni, hogy melyik tengelyméret mellett maradjon:
Novatec Mountain Bike Hubs Complete Kit Shimano 8 9 10 Speed 32 Holes | Cycling Deal
(Ócsó postával <30 pénz)

ezeknek az átalakításoknak, meg adaptereknek mi értelme, ha azt nézem, hogy ennek az egésznek a merevség növelésérõl kellene szólnia?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ha esetleg valaki nagyon nem tudná eldönteni, hogy melyik tengelyméret mellett maradjon:
Novatec Mountain Bike Hubs Complete Kit Shimano 8 9 10 Speed 32 Holes | Cycling Deal
(Ócsó postával <30 pénz)

Trance