Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2013. június 30. - 22:52
ilyesmire gondolok, ez van 14-es méretben, szerintem ez mûködhet, nem olyan szoros illesztésû az a csapágy
http://www.fischerhu...ogzites/FZA.pdf
Írta 2013. június 30. - 22:30
Hi mindenkinek!
Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al?
ott mutatja a bácsi...
másik szerszám:
Írta 2013. június 30. - 22:12
Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al?
Írta 2013. június 30. - 18:42
Írta 2013. június 20. - 23:06
Régen montira lehetett kapni, egy haverom kiszerkesztette magának, de alapvetõen semmi értelme nem volt és buhogott menetközben.Sziasztok
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...
Írta 2013. június 20. - 22:26
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...
Írta 2013. június 20. - 16:14
egyebkent meg max par grammot sporolnal.
a szepsem meg szubjektiv de egy 2-3 kereszt erosebb/merevebb.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. június 20. - 15:51
Írta 2013. június 20. - 13:49
Most készülök kereket fûzetni. Kérdésem az lenne,hogy szerintetek városban/túrára(pontosabban 80% aszfalt 20% enyhe terep) 32 küllõs rendszerben elöl/hátul milyen fûzés fajtát alkalmazzak ami még biztosan elég erõs, de a legmerevebb? Sima középkategóriás shimano agyakkal lesz elkészítve,ezekhez általában a radiált nem ajánlják úgy tudom...
Írta 2013. június 15. - 01:30
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. június 14. - 21:10
az en kerekszettem is atalakithato (az elso agy legalabbis), aminek teljesen jol hasznat is vettem. Gyarilag volt 9mm, 20mm es 24mm-s adapter hozza, igy a gyorszaras RS Revelation majd a 20mm-s Manitou Minute is belement, aztan amikor sikerult olcson beszerezni egy 15mm-s DT villat, akkor csak vettem egy uj adaptert olyan 10 fontert, es meg mindig ugyanazt a kereket tudom hasznalni.
én arra értettem, hogy van 100 féle szabvány, mert papíron egyik jobb, mint a másik, aztán mégis ugyanazt a kereket használják adapterekkel, ami azt jelenti, hogy vagy tök mindegy milyen a szabvány, mert mind jó, vagy senki nem használja ki a szabványok elõnyeit, vagyis ebbõl fakadóan lehetne akár egy is mind helyett
Írta 2013. június 14. - 15:25
erdõben ?
Bár nem kéne bántani, meg 50k az eszmei értéke, annyira nem occsó
de komolyabban, mióta nincs b+, nehezebb a dolog
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2013. június 14. - 12:27
ezeknek az átalakításoknak, meg adaptereknek mi értelme, ha azt nézem, hogy ennek az egésznek a merevség növelésérõl kellene szólnia?
az en kerekszettem is atalakithato (az elso agy legalabbis), aminek teljesen jol hasznat is vettem. Gyarilag volt 9mm, 20mm es 24mm-s adapter hozza, igy a gyorszaras RS Revelation majd a 20mm-s Manitou Minute is belement, aztan amikor sikerult olcson beszerezni egy 15mm-s DT villat, akkor csak vettem egy uj adaptert olyan 10 fontert, es meg mindig ugyanazt a kereket tudom hasznalni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. június 14. - 12:02
Másodszor:Fórum GyIK
de hogy ne írd be megint a kérdésedet egy másik rossz topikba is:
- igen, ki lehet, de kell a megfelelõ váz és egy hozzáértõ ember, aki átépíti neked az új vázra a cuccokat
- igen, valószínûleg meg lehet tartani a telót, ha az új váz homlokcsövének hossza és átmérõje ezt lehetõvé teszi, de ezt is egy szerelõ, vagy egy tapasztalt cimborád fogja tudni megmondani. Innen, látatlanban senki nem tud tanácsot adni.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. június 14. - 11:16
Ezt a 20-ast simán ki lehet cserélni 18-asra vagy macerás. Gondolok itt arra, hogy a homlokcsõ hossza a 18-as váznak rövidebb nem?
Elsõ teleszkópot meg lehet tartani?
Köszi
Írta 2013. június 14. - 09:46
Pl. nekem van egy 15-ös és 20-as átütõtengelyes telóm is, így nem kellene két kerékszett.
Vagy az építés alatt lévõ 29er bringám egyelõre merev villát és gyorszáras kerékagyat kap, de ha esetleg eldurranna az agyam és montivá alakítanám át, akkor szintén elég lenne az adapter cseréje (mert természetesen ugyanúgy átütõtengelyes telót tennék a bringa orrába).
Szerintem a merevségért elsõsorban a tengely átmérõje és annak rögzítési módja felel. Egy jó minõségû, gyári, passzentos adapter ezen keveset ront (van itthon 20-as és 15-ös tengelyhez való Novatec agyam, a szûkítõket leszámítva ugyanolyan felépítésûek).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. június 14. - 07:38
Ha esetleg valaki nagyon nem tudná eldönteni, hogy melyik tengelyméret mellett maradjon:
Novatec Mountain Bike Hubs Complete Kit Shimano 8 9 10 Speed 32 Holes | Cycling Deal
(Ócsó postával <30 pénz)
ezeknek az átalakításoknak, meg adaptereknek mi értelme, ha azt nézem, hogy ennek az egésznek a merevség növelésérõl kellene szólnia?
Írta 2013. június 13. - 22:29
Novatec Mountain Bike Hubs Complete Kit Shimano 8 9 10 Speed 32 Holes | Cycling Deal
(Ócsó postával <30 pénz)
Trance