Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Egyik haver új agyat szeretne.
Dirt/street felhasználásra lenne...az NS-t nézte, de nem igazán ismeri (én sem). Szal mennyit bír az NS SS hátsó agya? Megéri a maga 15 600 Ft-ját v. tudtok vmi jobbat ilyen árban, ami hátsó SS agy?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Koszi az otleteket, jovo heten viszem vissza a boltba kicsereltetem a hibas kullot, aztan tekerek 1-2 hetig es kiderul mi a helyzet. Eddig kulonben 8-as nelkul kibirta a felni, meg is lepett :)
Tenyleg helyszinen mit lehet tenni ha eltorik a kullo? Van valami atmeneti lehetoseg a javitasra?
Kollegakkal megproszalunk egy balcsi kort par heten belul es attol felek, hogy ott fog pont kitorni egy kullo...
Ezert kerdezoskodk csak ennyit :)

Ha a terepen eltörik egy küllõ, akkor több dolgot is tehetsz:
Ha úgy törik el, hogy csak egy kis része marad a felniben, akkor nincs vele gond.
Ha viszont az agy felé törik el (ez a sûrûbb eset), akkor vagy rátekered egy szomszédos küllõre vagy gyorskötegelõvel kötözöd egy másikhoz. Mind a kettõvel elmehetsz még sokáig, de célszerû beugrani az elsõ szervízbe.
De egyszerûbb, ha kicsavarod :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Koszi az otleteket, jovo heten viszem vissza a boltba kicsereltetem a hibas kullot, aztan tekerek 1-2 hetig es kiderul mi a helyzet. Eddig kulonben 8-as nelkul kibirta a felni, meg is lepett :)
Tenyleg helyszinen mit lehet tenni ha eltorik a kullo? Van valami atmeneti lehetoseg a javitasra?
Kollegakkal megproszalunk egy balcsi kort par heten belul es attol felek, hogy ott fog pont kitorni egy kullo...
Ezert kerdezoskodk csak ennyit :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha egy kullo tort csak el, akkor azert meg nincs akkora tragedia. lehet, hogy anyaghibas volt, vagy akarmi. ha kicsiereled, es jovo heten ujra eltorik egy, akkor mar lehet gondolkodni az ujrafuzesen. ha nem, akkor viszont megsporoltal egy csomo penzt. mondjuk egy a 10honapos bringat siman visszavinnem, hogy garancia.

ha viszont ujrafuzesre kerul a so, akkor eloszor megnezzuk, hogy milyen az agy es a felni minosege.

esetunkben nem tul uber kategoria, de en lehet hogy andek meg egy eselyt a felninek.

az alap shimano aggyal viszont nem foglalkoznek tovabb. novatec vagy shimano xt agy, uj kullok [mi is sapimmal dolgozunk, teljesen jo] es meg is vagy.

ha tudsz tobbet aldozni ra, akkor egy mavic felnit meg belevennek a kepletbe, mondjuk egy en321-est, vagy egy xm719-est. utobbi hegesztett, ergo erosebb, es dragabb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nem akarok belekontárkodni, de nekem is szakadt már el küllõm és eszembe sem jutott új felnit fûzetni egybõl azt az egyet cseréltettem és mentme tovább. ((és én csak 73 kg vagyok...))
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Valoszinuleg az lesz az elso, aztan ha ujabb kullo torik akkor meg lesz egy hatso kerek csere.
Lehet meg gariban is megcsinaljak a kullocseret :)
Koszi az otleteket, hozzaszolasokat! Majd beszamolok a tortenesekrol!

Azért én mindenképpen kicseréltetném a törött küllõtt és kipróbálnám a kereket, hátha csak annak az egy küllõnek volt baja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azért én mindenképpen kicseréltetném a törött küllõtt és kipróbálnám a kereket, hátha csak annak az egy küllõnek volt baja.

A sebesség mindent megold.

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Tudom hulyen nez ki, de az elsot gorcsosen nem cserelnem le. Gondolom az azert jobban birja. Kissebb terheles es a telo is csillapit. De cafoljatok ram nyugodtan :)

a boltos képben van, nagyobb súly alá talán a 36 jobb.
felni 5? ok. ezüst küllõ max 2e, a fekete 4e is lehet kerekenként.
a fûzés 2e.
agy? 10 alatt nem sok jön ki. elsõ 8-10 szintén, ezek közel örökéletüek már.

szal 20 a 2 agy jóindulattal, 4-8 a küllõ, 4 a füzés...
ez eddig 28-32. és a 2 felni, akkor 10e. 38-42e.
ezüst v fekete küllõ esetén.

párban persze, mert hogy néz már ki felemásan...(és mi értelme is lenne?)

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
6 csavaros a cucc. Korulnezek akkor milyen a felhozatal a kornyekunkon.
Csak attol felek rosszul kullozik be aztan akkor cseszhetem :( :)

A novatec, ha ipari csapágyas agyat szeretnél (sokan a b+ -t is ajánlják, de én kettõt is megöltem), ha kónuszosat akkor xt-t (6 csavaros még kapható), ha a novatecet választod abból a legjobb a vastaggyorszáras jobbak a csapágyak benne, de a simával sincs gond csak az nem bírja annyira a vizet-sarat, nekem mind2 van és egyikkel sincs semmi gondom.

bamowe

bamowe

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Pécsett szerintem menj a Fit-Boys-ba. Ott van a 6-oson az Árkádhoz közel a felüljáró alatt. Korrektek, nem drágák, ügyesek. 1800 a kerékfüzés ha jól emlékszem.
A tulaj mindenben kérdésben tud segíteni!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a boltos képben van, nagyobb súly alá talán a 36 jobb.
felni 5? ok. ezüst küllõ max 2e, a fekete 4e is lehet kerekenként.
a fûzés 2e.
agy? 10 alatt nem sok jön ki. elsõ 8-10 szintén, ezek közel örökéletüek már.

szal 20 a 2 agy jóindulattal, 4-8 a küllõ, 4 a füzés...
ez eddig 28-32. és a 2 felni, akkor 10e. 38-42e.
ezüst v fekete küllõ esetén.

párban persze, mert hogy néz már ki felemásan...(és mi értelme is lenne?)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
:no:
Ha XT agyat vesz akkor is csak 18ezer ropogós magyar egyforintos
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A novatec, ha ipari csapágyas agyat szeretnél (sokan a b+ -t is ajánlják, de én kettõt is megöltem), ha kónuszosat akkor xt-t (6 csavaros még kapható), ha a novatecet választod abból a legjobb a vastaggyorszáras jobbak a csapágyak benne, de a simával sincs gond csak az nem bírja annyira a vizet-sarat, nekem mind2 van és egyikkel sincs semmi gondom.

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Aze csak nem lenne annyi :)
Tenyleg nem vagyok kepben igy minden info jol jon nekem.
Az lepett meg, hogy csak 1 evet birt a mostani es maris elpattogott egy kullo :(
A felni ahogy mondatok 5 ropi. Kullozes kullostol meg 5 mar csak az agy ami huzos sajnos :(
Tenyleg 36-os vagy 32-es fuzheto jobban meg, illetve ha fuzeti az ember, akkor milyen fuzest kell kerni?
Vagy boltos kepben van ezerrel? :)
Pecsen lakom, ugy hogy ha valaki tud nyugodtan ajanlhat valami jo ceget :)

egy küllõ cseréje helyett szépen összedobtatok neki 40-50 ezerért egy pár szép új kereket... :chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egy küllõ cseréje helyett szépen összedobtatok neki 40-50 ezerért egy pár szép új kereket... :chin:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Zino: Ha 6 lyukas a tárcsarögzítés akkor sztem Novatec, ha centerlockos akkor ugye a DT vagy a Shimano jöhet számításba, elõbbi nagyon drága, utóbbiból Lx vagy XT pénztárca szerint...
Bamowe: ment a priv
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Nem iagzan zavar a sulya :)
110kg az zavar :) de abbol talan meg tudok faragni.
Milyen agyat ajanlanal hozza?

Ha nem zavar hogy 602g (mért súly) akkor bátran választhatod, de akkor egy rendes aggyal ne az m475-el, mert az nem arról híres, hogy sokáig birja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha nem zavar hogy 602g (mért súly) akkor bátran választhatod, de akkor egy rendes aggyal ne az m475-el, mert az nem arról híres, hogy sokáig birja.

bamowe

bamowe

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
koszi!
a mali-nal nem sikerult beszerezni, ott probalt rendelni a kereskedo...

Rémhörcsög: ha utananeznek a pontos meretnek, esetleg tudnal valahogy Pecsre kuldeni nekem?

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Tenyleg es elfogadhato aru a fentebb irtaknak megfelelo agyat milyet ajanlanatok?
9-es fogaskoszoru van fent.