Sziasztok!
Meg nem volt idom vegigbogaraszni a topicot, de megteszem, de addig is kerdeznek egyet gyorsan

Adott egy relative alap duplafalu disc-es felni (KBIX WMX 32h, eyelet) egy sima shimano agy (Shimano M475 Disc). Most 10 honapos a cucc es 3 napja kitort az egyik kullom
Sajnos 110 kg-most vagyok igy kap boven a cucc, igaz eleg kimeletesen hajtom. Erdoben megyek vele rendszeresen, de nem dhazok, csak kenyelmesen turazgatok turista utakon.
Eddig 2100 km-t sikerult beletolnom (ebbol ugy 600 lehet terep) es elegge elszomoritott, hogy maris kullotoresem van. A hajtas oldalan a kullo feje tort le.
Kerdesem lenne, hogy erdemes e csak kicserelni a hibas kullot vagy erdemesebb lenne jobb minosegu kullokkel athuzatni az egeszet? Vagy termeszetes, hogy normal hasznalat mellett evente a kullotores?
Vagy esetleg erdemes egy masszivabb freeride agyat es felnit beszereznem valami jo massziv kullokkel es akkor kevesebb problemam lesz? Grammban tudom joval nehezebb, de miutan 110 vagyok nekem szinte tok mindegy

Szeretnem, ha jaradrol leugralasokat es kicsit lenduletesebb gurulasokat is kibirna.
Koszi a valaszojat elore is!