Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Értelme ugyan nem sok, de az ember elgondolkodik kicsit, hogy a gyártón kívül kinek is jó még pl. egy ezer eurós SLR, a 80 (se) kilós súlykorlátjával.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Köszi ! Valaki szerint acélból kéne de azt még halogatnám. Nem azért mert annyira grammániás vagyok de félek, annak tényleg brutál súlya lenne. Esetleg aluból de vastagabb fallal.

Már csak egy jó esztergályost kéne lőnöm Bp-en.

Szerintem is acélból kellene. Ha 50-100g-al nehezebb lesz, nem fogod megérezni. Lehet az eredeti méretű is, az acél bírni fogja. Inkább amiatt tartanék, a többi hozzáilleszkedő alu alkatrész miként fogja tolerálni az acélt (mivel ezeket nem látom, így nehéz megmondani), de valószínűleg nem lesz gond.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Köszi ! Valaki szerint acélból kéne de azt még halogatnám. Nem azért mert annyira grammániás vagyok de félek, annak tényleg brutál súlya lenne. Esetleg aluból de vastagabb fallal.

Már csak egy jó esztergályost kéne lőnöm Bp-en.

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Urak !

Sufni tuning dolgában kérnék tanácsot.

Mivel megint eltört XT hátsó agyam 14mm-es alu tengelye, kb. kijelenthetjük, hogy gyárilag alul van méretezve. Jobb ötletem nem lévén egy acél betét, egy csődarab beleesztergáltatásán gondolkozom. Mindig a racsni oldali kónusz mellett törik el, ide raknék egy csövet erősítésként. Kb. mint a ceruza a képen. Nem vagyok gépész csak a józan paraszti eszem szülte ezt az ötletet.

Csak annyi a kérdés, hogy véleményetek szerint ez használható "megoldás" lehet, működhet-e a dolog vagy tejesen reménytelen lenne ez a megoldás.

P1310180_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A benne levő cső, mivel külön anyag, szerintem sokat nem fog változtatni és a terhelés a tengelyen marad. Én inkább komplett, vastagabb tengelyt esztergáltatnék.

freddyke módosította - 2014. június 04. - 23:46

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

valami taiwani
http://www.trademark...g-85717865.html

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Ez milyen kerék vajon?

http://apro.bikemag....tt-l234284.html

Nekem se a felni, se az agy nem mond semmit, max az áruk gyanús, felniárban van a komplett cucc.

Valszeg nem véletlen nem megy el már jóideje...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Urak !

Sufni tuning dolgában kérnék tanácsot.

Mivel megint eltört XT hátsó agyam 14mm-es alu tengelye, kb. kijelenthetjük, hogy gyárilag alul van méretezve. Jobb ötletem nem lévén egy acél betét, egy csődarab beleesztergáltatásán gondolkozom. Mindig a racsni oldali kónusz mellett törik el, ide raknék egy csövet erősítésként. Kb. mint a ceruza a képen. Nem vagyok gépész csak a józan paraszti eszem szülte ezt az ötletet.

Csak annyi a kérdés, hogy véleményetek szerint ez használható "megoldás" lehet, működhet-e a dolog vagy tejesen reménytelen lenne ez a megoldás.

P1310180_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

marton módosította - 2014. június 04. - 22:40

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

a kerék nem gázos, de a 19-es felnire a 1,5-es külső már necces lehet.

Jelenleg a hátsó kerék belső pereme 17.5mm, ez a legnagyobb amin próbáltam a gumit. Megint megnéztem a Mavic 819 gyári specifikációit és jól emlékeztem, 1.5-2.3" az ajánlott gumiméret. Vagy gondolod, hogy lefordulhat?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Többnapos túrában gondolkodom aszfalton monitival, 26x1.5"-os slick gumikkal. Hátulra csomagtartót és nehéz pakkot tennék. A kérdés a kerék, főleg a hátsó. Hope Pro 2 / Mavic 819 UST / 32 küllős hátsó kerék elfogadható lenne teherbírásra?

a kerék nem gázos, de a 19-es felnire a 1,5-es külső már necces lehet.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Többnapos túrában gondolkodom aszfalton monitival, 26x1.5"-os slick gumikkal. Hátulra csomagtartót és nehéz pakkot tennék. A kérdés a kerék, főleg a hátsó. Hope Pro 2 / Mavic 819 UST / 32 küllős hátsó kerék elfogadható lenne teherbírásra?

Gondolom, hogy az Eason EA70 24 küllős kerékkel meg se próbáljam. Pár száz kilométert mentem vele eddig és rendszeresen szalajt a szabadonfutó hatalmas kattanások kíséretében. Nem tudom, hogy ennek ez a specialitása és el kell fogadni vagy előbb utóbb meglesz a böjtje.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

régi bringákat újítok fel, ismerős a probléma :)

nem tudja véletlenül valamelyikőtők, hogy -asszem spec. enduró gyári kerékszettje- dt 5.1 felibe fűzött speci agyakat, ki gyártja? 

ez sok év után (saint volt eddig) nem kósznuszos agyam, aztán a szezon előtt kicsit belenéznék, hogy vannak a csapágyak stb

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Létezik ilyen gumi, de meg kell érte dolgozni. http://revomag.hu/20...26-275-vagy-29/ Ott van a hozzászólások között.

hát ha  legnagyobb gumisnak nincs , akko itthon nem lesz könnyű szerintem

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Létezik ilyen gumi, de meg kell érte dolgozni. http://revomag.hu/20...26-275-vagy-29/ Ott van a hozzászólások között.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hat ez szomoru, akkor egy kulso csere miatt vehetek uj kerek szettet? :D

inkább a váz a szűk keresztmetszet. az a gáz ha abban nem fér el. de azon a kerékszettcsere sem javít.

fkkkkk

fkkkkk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

jó eséllyel nem fogsz keskenyebbet találni

hat ez szomoru, akkor egy kulso csere miatt vehetek uj kerek szettet?:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szia!

Koszonom a valaszt, a gumira ez van irva 28-584 es utana ugyan ugy az x-es valtozat. Most megint keresgeltem de ilyen keskeny meretben nem talalok 584-est csak 36tol : D de az tul szeles nekem..

jó eséllyel nem fogsz keskenyebbet találni

fkkkkk

fkkkkk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Megvan még a régi gumi? Ha igen, akkor keresd meg rajta azt a jelölést, ahol nem x-el van megadva a méret, hanem kötőjellel elválasztva. pl 590 - 32. Az első szám a felniperem átmérője mm-ben, olyan gumit vegyél, aminél az megegyezik, mert az fog passzolni a felnire. A vastagsággal ízlés szerint lehet kicsit variálni, de azzal a legördülő átmérő is változik. A colos jelölések inkább arra utalnak. Nagy a katyvasz, régi Csepel "verseny" bringáknak pl 27"-os kereke volt, aminek nagyobb a felniperem-átmérője, mint az általánosságban 28"-asnak (sőt vastag gumival már 29"-esnek) emlegetett 622mm.

A 650b felniperem-átmérője asszem, 584 mm. (Az sem olyan új találmány, mint sokan hiszik, nekem is van egy a padláson. Krómozott acél, Schurter márkájú. A szomszéd ki akarta dobni lomtalanításba, csak én elkunyeráltam tőle. De én is csak azért, mert azt hittem rá, hogy 590-es, mint a régi Csepel 26"-osoké pl.)

Szia!

Koszonom a valaszt, a gumira ez van irva 28-584 es utana ugyan ugy az x-es valtozat. Most megint keresgeltem de ilyen keskeny meretben nem talalok 584-est csak 36tol : D de az tul szeles nekem..

fkkkkk módosította - 2014. május 25. - 22:23

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Megvan még a régi gumi? Ha igen, akkor keresd meg rajta azt a jelölést, ahol nem x-el van megadva a méret, hanem kötőjellel elválasztva. pl 590 - 32. Az első szám a felniperem átmérője mm-ben, olyan gumit vegyél, aminél az megegyezik, mert az fog passzolni a felnire. A vastagsággal ízlés szerint lehet kicsit variálni, de azzal a legördülő átmérő is változik. A colos jelölések inkább arra utalnak. Nagy a katyvasz, régi Csepel "verseny" bringáknak pl 27"-os kereke volt, aminek nagyobb a felniperem-átmérője, mint az általánosságban 28"-asnak (sőt vastag gumival már 29"-esnek) emlegetett 622mm.

A 650b felniperem-átmérője asszem, 584 mm. (Az sem olyan új találmány, mint sokan hiszik, nekem is van egy a padláson. Krómozott acél, Schurter márkájú. A szomszéd ki akarta dobni lomtalanításba, csak én elkunyeráltam tőle. De én is csak azért, mert azt hittem rá, hogy 590-es, mint a régi Csepel 26"-osoké pl.)

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

fkkkkk

fkkkkk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

26"-os felnire szeretnél 27,5" külsőt?

ez van a felnimre irva: Rigida  26x 1 1/2 x 1 3/8_650B (regi orszaguti). ezen a  felnin szeretnek kulsot cserelni, csak nemtudom melyik valo ra mert konkretan ilyet nem talalok, de semmilyen szinten nem ertek hozza ezert kerdezem: )

fkkkkk módosította - 2014. május 25. - 19:38

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

sziasztok valaki tud segiteni? ilyen felnim van: rigida 26 x 1 1/2 x 1 3/8 _ 650B, kulsot akarok rajta cserelni melyik a ra valo? 26 x 1 1/2 ilyet talalok vagy 26 x 1 3/8 de amit legeloszor irtam olyat nem... nem ertek hozza szoval lehet egyszeru ez a tortenet csak kene egy kis felvilagositas.  koszi! : )

26"-os felnire szeretnél 27,5" külsőt?

arpi07 módosította - 2014. május 25. - 19:31