Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Többnapos túrában gondolkodom aszfalton monitival, 26x1.5"-os slick gumikkal. Hátulra csomagtartót és nehéz pakkot tennék. A kérdés a kerék, főleg a hátsó. Hope Pro 2 / Mavic 819 UST / 32 küllős hátsó kerék elfogadható lenne teherbírásra?

Gondolom, hogy az Eason EA70 24 küllős kerékkel meg se próbáljam. Pár száz kilométert mentem vele eddig és rendszeresen szalajt a szabadonfutó hatalmas kattanások kíséretében. Nem tudom, hogy ennek ez a specialitása és el kell fogadni vagy előbb utóbb meglesz a böjtje.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

régi bringákat újítok fel, ismerős a probléma :)

nem tudja véletlenül valamelyikőtők, hogy -asszem spec. enduró gyári kerékszettje- dt 5.1 felibe fűzött speci agyakat, ki gyártja? 

ez sok év után (saint volt eddig) nem kósznuszos agyam, aztán a szezon előtt kicsit belenéznék, hogy vannak a csapágyak stb

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Létezik ilyen gumi, de meg kell érte dolgozni. http://revomag.hu/20...26-275-vagy-29/ Ott van a hozzászólások között.

hát ha  legnagyobb gumisnak nincs , akko itthon nem lesz könnyű szerintem

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Létezik ilyen gumi, de meg kell érte dolgozni. http://revomag.hu/20...26-275-vagy-29/ Ott van a hozzászólások között.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

hat ez szomoru, akkor egy kulso csere miatt vehetek uj kerek szettet? :D

inkább a váz a szűk keresztmetszet. az a gáz ha abban nem fér el. de azon a kerékszettcsere sem javít.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

fkkkkk

fkkkkk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

jó eséllyel nem fogsz keskenyebbet találni

hat ez szomoru, akkor egy kulso csere miatt vehetek uj kerek szettet?:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Szia!

Koszonom a valaszt, a gumira ez van irva 28-584 es utana ugyan ugy az x-es valtozat. Most megint keresgeltem de ilyen keskeny meretben nem talalok 584-est csak 36tol : D de az tul szeles nekem..

jó eséllyel nem fogsz keskenyebbet találni

fkkkkk

fkkkkk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Megvan még a régi gumi? Ha igen, akkor keresd meg rajta azt a jelölést, ahol nem x-el van megadva a méret, hanem kötőjellel elválasztva. pl 590 - 32. Az első szám a felniperem átmérője mm-ben, olyan gumit vegyél, aminél az megegyezik, mert az fog passzolni a felnire. A vastagsággal ízlés szerint lehet kicsit variálni, de azzal a legördülő átmérő is változik. A colos jelölések inkább arra utalnak. Nagy a katyvasz, régi Csepel "verseny" bringáknak pl 27"-os kereke volt, aminek nagyobb a felniperem-átmérője, mint az általánosságban 28"-asnak (sőt vastag gumival már 29"-esnek) emlegetett 622mm.

A 650b felniperem-átmérője asszem, 584 mm. (Az sem olyan új találmány, mint sokan hiszik, nekem is van egy a padláson. Krómozott acél, Schurter márkájú. A szomszéd ki akarta dobni lomtalanításba, csak én elkunyeráltam tőle. De én is csak azért, mert azt hittem rá, hogy 590-es, mint a régi Csepel 26"-osoké pl.)

Szia!

Koszonom a valaszt, a gumira ez van irva 28-584 es utana ugyan ugy az x-es valtozat. Most megint keresgeltem de ilyen keskeny meretben nem talalok 584-est csak 36tol : D de az tul szeles nekem..

fkkkkk módosította - 2014. május 25. - 22:23

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Megvan még a régi gumi? Ha igen, akkor keresd meg rajta azt a jelölést, ahol nem x-el van megadva a méret, hanem kötőjellel elválasztva. pl 590 - 32. Az első szám a felniperem átmérője mm-ben, olyan gumit vegyél, aminél az megegyezik, mert az fog passzolni a felnire. A vastagsággal ízlés szerint lehet kicsit variálni, de azzal a legördülő átmérő is változik. A colos jelölések inkább arra utalnak. Nagy a katyvasz, régi Csepel "verseny" bringáknak pl 27"-os kereke volt, aminek nagyobb a felniperem-átmérője, mint az általánosságban 28"-asnak (sőt vastag gumival már 29"-esnek) emlegetett 622mm.

A 650b felniperem-átmérője asszem, 584 mm. (Az sem olyan új találmány, mint sokan hiszik, nekem is van egy a padláson. Krómozott acél, Schurter márkájú. A szomszéd ki akarta dobni lomtalanításba, csak én elkunyeráltam tőle. De én is csak azért, mert azt hittem rá, hogy 590-es, mint a régi Csepel 26"-osoké pl.)

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

fkkkkk

fkkkkk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

26"-os felnire szeretnél 27,5" külsőt?

ez van a felnimre irva: Rigida  26x 1 1/2 x 1 3/8_650B (regi orszaguti). ezen a  felnin szeretnek kulsot cserelni, csak nemtudom melyik valo ra mert konkretan ilyet nem talalok, de semmilyen szinten nem ertek hozza ezert kerdezem: )

fkkkkk módosította - 2014. május 25. - 19:38

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

sziasztok valaki tud segiteni? ilyen felnim van: rigida 26 x 1 1/2 x 1 3/8 _ 650B, kulsot akarok rajta cserelni melyik a ra valo? 26 x 1 1/2 ilyet talalok vagy 26 x 1 3/8 de amit legeloszor irtam olyat nem... nem ertek hozza szoval lehet egyszeru ez a tortenet csak kene egy kis felvilagositas.  koszi! : )

26"-os felnire szeretnél 27,5" külsőt?

arpi07 módosította - 2014. május 25. - 19:31

fkkkkk

fkkkkk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

sziasztok valaki tud segiteni? ilyen felnim van: rigida 26 x 1 1/2 x 1 3/8 _ 650B, kulsot akarok rajta cserelni melyik a ra valo? 26 x 1 1/2 ilyet talalok vagy 26 x 1 3/8 de amit legeloszor irtam olyat nem... nem ertek hozza szoval lehet egyszeru ez a tortenet csak kene egy kis felvilagositas.  koszi! : )

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

Szerintem ahhoz, hogy visszapattintsd a kazettatestet nem kell semmilyen spéci szerszám. Mielőtt megveszed próbáld meg kézzel visszanyomni, esetleg tegyél rá keresztbe egy darab széles fadarabot, hogy ne vágj a tenyeredet e menetes rész.

Persze ha a csapágyakkal is játszanod kell az más tészta, mondjuk kis tapasztalattal ott is meg lehet oldani mindent szerszám nélkül. Bár célszerszámmal tényleg sokkal egyszerűbb.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Közkívánatra képek: 1 2.

Ez az első sor a kazettán és már ennyire bemarta az utolsó 3 fogaskerék, amin nincs tartóbak. Jobban járok ha acél testet kérek cserének, 100g plusz ide vagy oda. Utána már az XT sor mizéria sem lesz a tartóbak miatt.

A Hope postafordulatával küldte a cserét, szépen kipucolva, új zsírral lekenve, alkatrészek átrakva. A "tönkretett" kupak helyett kaptam másikat. Korrekt! Csak ott hibázott, hogy buborékos borítékban volt, a postásnéni begyömöszölte a postaládába ameddig bement. Ezt látván majd megütött a guta, de nincs baja.

Vehetek egy gyönyörűséges Hope szerszámot a visszapattintáshoz.

freddyke módosította - 2014. május 24. - 23:03

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha egy shimano 563-as, 7-es hátsó agyba szeretném átrakni egy 565-ös agy 7/9-es kazettáját, akkor ugye nem elég csak a kazetta testet, hanem a tengelyt is át kell pakolni? Kónusz maradhat az eredeti?

Amúgy jól tudom, hogy problémamentesen megoldható a dolog?

stellaz módosította - 2014. május 22. - 15:45

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Köszi a tippeket!

1.6-os a zuccai gumi, ahhoz fogok majd igazodni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Edzőbringára javasolnátok valami erős és igénytelen 26-os felnit? Asszem 36 likas az agy. Annyira pocsékok az utak felénk, nem először ütöm le... :(

Nem is merem elképzelni, mit művelnék egy könnyű országúti kerékkel, ha az ötbáros 1.6 széles conti sportcontactokkal ezt teszem... :D

Köszönöm előre!

rodi excalibur fr (mongy mekkora külsőt akarsz, mert 1,75 nél csirkébbhez széles a felni). csirkéhez meg ryde zac pro.

Bikertigger módosította - 2014. május 13. - 23:11

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Sun singletrack mondjuk...
  • mof kedveli ezt

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Edzőbringára javasolnátok valami erős és igénytelen 26-os felnit? Asszem 36 likas az agy. Annyira pocsékok az utak felénk, nem először ütöm le... :(

Nem is merem elképzelni, mit művelnék egy könnyű országúti kerékkel, ha az ötbáros 1.6 széles conti sportcontactokkal ezt teszem... :D 

Köszönöm előre!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Én a Mavic-ok környékén nézelődnék. Útin nem ismerem a DT-t, de montin nekem az volt nemrég, és a puha anyaga miatt nagyon nem szerettem. Ambrosio-t sajnos nem ismerem.

• smokk kedveli ezt