Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Sziasztok,

A bringámon egy 6-7 éves hátsó agy van, egy B+ Travel Disc. Ilyen: http://ebike.hu/term...hatso-kerekagy/

Semmi bajom nincs vele azon kívül hogy néha a racsni rakoncátlankodik.

A kérdésem az lenne, hogy vajon lecserélhető az agynak a "kazettás" része amibe a racsini is benne van? Ha igen tudtok olyan helyet ahol kapni ilyet, vagy agyat amiről simán át lehet tenni? (ha nem muszáj nem bajlódnék az egész kerék újrafűzésével)

Sajnos már eltűnt a B+, ha jól emlékszem anno a Novotec csinált megszólalásig hasonlító ipari csapágyas agyakat.

Köszönöm előre is a  segítséget.

Ha jól értem szabadonfutót keresel az agyhoz. Az ebike-on van még jópár Novatec, írj nekik egy emailt, hogy melyik jó neked, az talán a legegyszerűbb.

alkdefohij.png

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Sziasztok,

A bringámon egy 6-7 éves hátsó agy van, egy B+ Travel Disc. Ilyen: http://ebike.hu/term...hatso-kerekagy/

Semmi bajom nincs vele azon kívül hogy néha a racsni rakoncátlankodik.

A kérdésem az lenne, hogy vajon lecserélhető az agynak a "kazettás" része amibe a racsini is benne van? Ha igen tudtok olyan helyet ahol kapni ilyet, vagy agyat amiről simán át lehet tenni? (ha nem muszáj nem bajlódnék az egész kerék újrafűzésével)

Sajnos már eltűnt a B+, ha jól emlékszem anno a Novotec csinált megszólalásig hasonlító ipari csapágyas agyakat.

Köszönöm előre is a  segítséget.

Balie módosította - 2015. március 07. - 18:22

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Még tegnap este visszabontottam. Köszi a válaszod. Egyébként DT X450 a felni. Üdv!

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Én nem hagynám így a helyedben.
Egyrészt a felnit jobban hajlítja, nyírja oldalra ez a fűzési minta, másrészt a felnin jó eséllyel irányított furatok vannak, amik meghatározzák, hogy az adott furatba melyik oldali küllő csatlakozzon. Ezek egyesével felváltva kerülnek a felnikre, nem pedig kettesével. Ebben az esetben itt a küllőanyák rosszul fekszenek fel a felnin.
Nem tudom mennyire ismered a kerékfűzés, és centrírozás műveleteit, de ilyen hiba alapján sejtem, annyira nem. Javaslom mindenképp olvass utána a dolognak, mert a fűzés még az egyszerűbb része a keréképítésnek. Centrírozásnál sok hibát el lehet követni úgy, hogy ránézésre jónak tűnik az eredmény, pedig nem az.
The Professional Guide to Wheel Building egy nagyon jó könyv a témában.

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Sziasztok!

Megfűztem első kerekemet. Kis is centríroztam szépen. 3 keresztre fűztem, 32 küllővel.

A szépséghiba csak annyi, h. nem minden második küllő csatlakozik azonos agy oldalra, hanem kettesével váltanak oldalt, kettő balra, kettő jobbra. Remélem érthető így.

Maradhat így szerintetek, vagy fűzzem újra? 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Csak én tudom úgy hogy a hátsó agynak 135mm-nek kellene lennie?

ha monti

országúti 130 (má nem újabb fajta tárcsás)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

inzsi

inzsi

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Akkor szervíz.
Egyébként egy gepida vázról van szó, amik állítólag pontatlanok.
A gyári menetes agyat cseréltem kazettásra és akkor tűnt fel. Az agy 130mm-es, viszont tolómérővel megmérve a hátsó villa papucstávolságát 132mm. A váltót is elég nehéz beállítani, hogy ne érjen a küllőkhöz.

Csak én tudom úgy hogy a hátsó agynak 135mm-nek kellene lennie?

inzsi

inzsi

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Akkor szervíz.
A gyári menetes agyat cseréltem kazettásra és akkor tűnt fel. Az agy 130mm-es, viszont tolómérővel megmérve a hátsó villa papucstávolságát 132mm. A váltót is elég nehéz beállítani, hogy ne érjen a küllőkhöz.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Be kell állítani a váltófület. Pl. ezzel: http://www.parktool....ent-gauge-dag-2

bakancs

bakancs

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Akkor szervíz.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Kifelé áll a jobb oldali papucs. Ezért mikor meghúzod a gyorszárat az ráfekszik a kónuszra. Ha a papucsok párhuzamosak akkor ilyen nem fordulhat elő. Létezik célszerszám amivel lehet állítani őket.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
[quote name="bakancs" post="1208275" timestamp="1421669453"]Sziasztok.

Az normális, ha a gyorszárat meghúzom (nem agyontépve), akkor a váltókanál a kerék felé mozdul?

Üdv.[e/quote]

Igen.

bakancs

bakancs

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok.

Az normális, ha a gyorszárat meghúzom (nem agyontépve), akkor a váltókanál a kerék felé mozdul?

Üdv.

kovdaniel

kovdaniel

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Első kereket szeretnék építeni, triatlon edzésekre használom a bringát, ezt az agyat+felnit néztem ki:

http://ebike.hu/term...xcursion-felni/

http://ebike.hu/term...-elso-kerekagy/

Ti mit gondoltok ezekről?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

kicsit nehezebb

Súly nem gond nem indulok versenyen csak hobby tekergés. :) Kónuszos vagy iparis legyen amúgy a rodi ? Mondjuk nekem a kónusszal sincs semmi bajom

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Helló igen disces . 6 csavaros. De nem gond ha center lockos az agy max veszek két új tárcsát. 

Mennyivel lenne rosszabb  Rodi gyári szett ? 

kicsit nehezebb

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

gondolom disc-es

mavic xm 319, novatec vagy xt, esetleg  slx agy, 2-es dt küllők.

ha kevesebb macera kisebb büdzsé akkor meg rodi excalibur fr gyári keréxett

Helló igen disces . 6 csavaros. De nem gond ha center lockos az agy max veszek két új tárcsát. 

Mennyivel lenne rosszabb  Rodi gyári szett ? 

Sleek módosította - 2014. szeptember 19. - 14:17

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Sziasztok tudnátok tanácsot adni milyen felnit  agyat és küllőt   lenne érdemes venni ?

Első hátsó agy is kellene. 

A teleszkópom egy 2009es Rs recon solo air.

A bringa Kross level A2 2011

Vegyes használat lenne ami azt takarja ,hogy erdei ösvények ,köves utak ,néha egy kis száguldás lejtőnek de nem ugratás meg ilyenek.

Valamint aszfaltos úton is használnám

80-82kg vagyok plusz a hátizsák.

Mennyiből lehetne ezt kihozni ? Vagyis inkább úgy kérdem mik az ajánlott felnik  agyak és küllők  ? Ami nem a csillagos ég de használható.

Segítségeteket köszi  

gondolom disc-es

mavic xm 319, novatec vagy xt, esetleg  slx agy, 2-es dt küllők.

ha kevesebb macera kisebb büdzsé akkor meg rodi excalibur fr gyári keréxett

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
rigida chrina v ryde.. könehéz, erös, olcso, 28-35 mm széles kulsöhöz még jo. kullö sapim race agyra meg passz

nb, outis pocs vagyok, ezek csak tippek

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Sziasztok tudnátok tanácsot adni milyen felnit  agyat és küllőt   lenne érdemes venni ?

Első hátsó agy is kellene. 

A teleszkópom egy 2009es Rs recon solo air.

A bringa Kross level A2 2011

Vegyes használat lenne ami azt takarja ,hogy erdei ösvények ,köves utak ,néha egy kis száguldás lejtőnek de nem ugratás meg ilyenek.

Valamint aszfaltos úton is használnám

80-82kg vagyok plusz a hátizsák.

Mennyiből lehetne ezt kihozni ? Vagyis inkább úgy kérdem mik az ajánlott felnik  agyak és küllők  ? Ami nem a csillagos ég de használható.

Segítségeteket köszi  

Sleek módosította - 2014. szeptember 19. - 12:48