Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Tavaly átépíttettem a bringámat tárcsafékesre, viszont azóta elkezdtek elpattanni a hátsó kerékben a küllők. A két legutóbbi törés között talán ha 350km lehetett.
Mivel a boltnak sok melója van, ahol csináltatni szoktam ezt amúgy kb gombokért, ezért lehet megérné, hogy berendezkedek itthoni küllő cserére. Mi kellene hozzá? Azon kívül, hogy küllő, küllőanya, küllőkulcs, idő :)

Illetve mit lehetne esetleg változtatni, hogy ne pattogjanak a küllők ilyen gyakran?
Ahogy néztem, 3 keresztes a fűzés, 32 küllős a kerék, Shimano tárcsafékes agy. Nem figyeltem meg, jellemzően melyik oldalon törik a küllő (most épp a hajtott oldalon), de minden alkalommal az agyban a küllő feje szakadt le.
Ja, igen, nem vagyok éppen könnyű, 110+ kg, mikor hogy :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szép szett és már az új matricákkal; tetszik!

Arch EX felnikhez képest nagyon korrekt a tömege.

Pár hónapja újítottam magam is, az Arch EX felnis kerékszettem pedig tartalék lett. Az új XR331 29er felnikre fűzettem 32 küllővel, küllők DT Aerolite, niplik alatt alátétezett, ahogy az XR1501 szett is. Agyak DT 240s CenterLock. 1495 g.

Hátsó kerék 799 gramm: http://gewichte.mtb-...rolite-pro-lock

Első 696 gramm: http://gewichte.mtb-...rolite-pro-lock

Én  örülök az új matrica szettes változatnak, jobban tetszik mint a régi. Első 760g, hátsó 870.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szép szett és már az új matricákkal; tetszik!

Arch EX felnikhez képest nagyon korrekt a tömege.

Pár hónapja újítottam magam is, az Arch EX felnis kerékszettem pedig tartalék lett. Az új XR331 29er felnikre fűzettem 32 küllővel, küllők DT Aerolite, niplik alatt alátétezett, ahogy az XR1501 szett is. Agyak DT 240s CenterLock. 1495 g.

Hátsó kerék 799 gramm: http://gewichte.mtb-...rolite-pro-lock

Első 696 gramm: http://gewichte.mtb-...rolite-pro-lock

zscs módosította - 2015. május 30. - 12:10

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

ZTR Arch EX, DT 240 Lefty, Sapim CX-ray, DT Pro Lock alu: 1630g

Laza 40dk mínusz a ZTR Rapidhoz képest

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

a 9mm qr papucstáv 10mm, ha nem tévedek a 15mm átütősnél szintén (kivéve az új "standard" szerinti 15*110mm telókat... :) ), viszont a 9mm QR esetében maga a tengely valamivel szélesebb, mert támaszkodik a papucsban, míg a 15mm átütősnél az agy két "kupakjának" külső síkjai 100mm távolságban vannak, hogy be tudjon férni a papucsok közé. így a kérdésedre a válasz szerintem az, hogy nem.

hol láthatóak a megfontolandó ajánlatok?

Kisherceg módosította - 2015. május 26. - 14:03

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Csak elméleti síkon érdekelt a dolog, lehet e adapterezni ilyen kombót:
Shimano 9mm gyorszáras kerék, 15mm átütős villa.
Gyári shimano kerék,így az agyat tuti nem cserélem le,csak láttam pár megfontolandó ajánlatot a 15mm átütős telókból.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

e fölállás értelmezése meghaladja képességeimet.

én igen.

de ha adott egy nem átalakítható agy, akkor tudtommal nincs.

pl ilyen :

http://ebike.hu/term...-elso-kerekagy/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

A villába kellene adapter, a kérdés szerint.

e fölállás értelmezése meghaladja képességeimet.

smarton

smarton

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Két kerék szett közül kell választanom.
1. Fullcrum racing 3
2. (Pinarello) Most wildcat

Melyik a jobb választás? A mostrol nem találtam tul sok infot.

Köszi!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

hátő.. ezt az agy dönti el. asszem a novatec-et is lehet egy ideje adapterezni, de a hope, meg a dt is átalakítható(a dt cl-os első agy csak qr15ig, 20as átütőhöz kell a 6csavaros agytest). vagy ott van még az általam sokat emlegetett superstar is, ami gyakorlatilag novatec, csak csillivilli elox színekkel.

A villába kellene adapter, a kérdés szerint.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Létezik olyan adapter, amivel 15mm-es átütős villába hagyományos 9mm-es agyat lehet tenni?

Fordított átalakítót többet is találtam, de ilyet nem.

hátő.. ezt az agy dönti el. asszem a novatec-et is lehet egy ideje adapterezni, de a hope, meg a dt is átalakítható(a dt cl-os első agy csak qr15ig, 20as átütőhöz kell a 6csavaros agytest). vagy ott van még az általam sokat emlegetett superstar is, ami gyakorlatilag novatec, csak csillivilli elox színekkel.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Létezik olyan adapter, amivel 15mm-es átütős villába hagyományos 9mm-es agyat lehet tenni?

Fordított átalakítót többet is találtam, de ilyet nem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

egyenes fejű, de nem lapított (tehát végig kör keresztmetszetű) küllők esetében hogyan előzhető meg a küllők csavarodása?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Nem tudjátok, hogy a DT X-392-es felnije az tubeless kompatibilis? Az érdekel hogy a felni profilja támogatja-e vagy ezzel a felnivel is egy parttalan szívás felfújni a gumit. A mostani mavic crossone felnimnél kb egy félnapos mutatvány volt. Trutyi nélkül nem tartotta meg a levegőt, így azt se tudtam eljátszani, hogy szelepmag nélkül felfújatom, majd ha a helyére pattant a gumi akkor utólag töltök bele és újra felfújom már az üzemi nyomásra. Egyszerűen a felni profilja nem tartotta meg bepattant állapotban a gumit.

Sima XC-re szeretnék DT350 agyakra X-392 felniket fűzetni. Maximum 2,25-ös gumiban gondolkodok, így a 20mm-es belső szélesség is elég lenne számomra.

mikeylama

mikeylama

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok.

Uj vagyok a forumon. Van egy Norco Aline-om gyari kerekekkel, amit szeretnek lecserelni, mert ezek az equalizerek nem nagyon birjak a gyotrest, ami nem csoda, mert egy kb 8000 ft-os felnirol van szo. Adatai:

Rims

Sun EQ31 

Tires

Kenda Nevegal 26x2.5 

Front Hub

Sun Ringle Demon 20mm  

Rear Hub

Sun Ringle Demon 150x12 

Spokes

Stainless 2.0 spokes 

A kerdes az az, hogy eleg, ha felnit cserelek, vagy inkabb komplett kereket? kb 70 ezret szanok a mutatvanyra. 100 kg vagyok, es szeretek agresszivan bringazni, a felnik 1 szezon utan eleg hullan vannak, nem birtak a kokerteket... Nukeproof generator-ra gondoltam, vagy e13-ra(csak felni). mas velemeny?

Valakinek véleménye van?

mikeylama

mikeylama

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok.

Uj vagyok a forumon. Van egy Norco Aline-om gyari kerekekkel, amit szeretnek lecserelni, mert ezek az equalizerek nem nagyon birjak a gyotrest, ami nem csoda, mert egy kb 8000 ft-os felnirol van szo. Adatai:

Rims

Sun EQ31 

Tires

Kenda Nevegal 26x2.5 

Front Hub

Sun Ringle Demon 20mm  

Rear Hub

Sun Ringle Demon 150x12 

Spokes

Stainless 2.0 spokes 

A kerdes az az, hogy eleg, ha felnit cserelek, vagy inkabb komplett kereket? kb 70 ezret szanok a mutatvanyra. 100 kg vagyok, es szeretek agresszivan bringazni, a felnik 1 szezon utan eleg hullan vannak, nem birtak a kokerteket... Nukeproof generator-ra gondoltam, vagy e13-ra(csak felni). mas velemeny?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

halihó!

ztr agyakat szedett már szét valaki? van vele valami extra tudnivaló?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Még lenne egy kérdésem, okoks módon mind3 agy amit néztem alu kazetta teste, nekem meg Sram 970-es fogaskeréksorom van. Mennyi idő amíg kikezdi az alut ha nem nagyon durvulok a bringával? Csak kazetatest kapható rájuk külön? A fogas sor elég új, még legalább 1 évig használni fogom.

Balie módosította - 2015. március 10. - 00:36

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Köszönöm a hozzászólásokat, sajna úgy néz ki nem úszom meg kerék átfűzés nélkül. 

Viszont ha már át kell fűzetni, akkor nagy a dilemma bennem, hogy megtartsam arégi felnit is, vagy akkor már azt is cseréltessem.

Most egy DS2XC felni van benne, 26 colos, szerintetek érdemes 27,5-es kerekekre váltanom? A váz új, bár asszem csak 26 colosra van tervezve ez is.

Novatec ipari csapágyas agyat szeretnék, ebikeon ezt a hármat néztem ki ami jó lehet, melyik a kerülendő vagy melyikre éri meg jobban cserélni most?

http://ebike.hu/termekek/kerek/agy-hatso/disc/15073_novatec-d712sb-light-hatso-kerekagy/

http://ebike.hu/term...hatso-kerekagy/

- meg van még ez, de a 8e-es felárat el nem tudom képzelni mi okozhatja http://ebike.hu/term...hatso-kerekagy/

Balie módosította - 2015. március 09. - 13:42

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

a bts általában quando volt, uccsó években tárgyalgattak a joytech-el, de szerintem abból már nem lett semmi.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való