Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2015. november 12. - 22:40

vendég_anorche_*
Írta 2015. november 12. - 22:10

Írta 2015. október 26. - 13:02

Sziasztok, egysebishez szeretnék kerekeket. elől tárcsafék, hátul semmi.
amit néztem: felni MACH1 OMEGA, agyak ACOR iparis, küllők DT 2.0.
kb 2.100g, és durván 40ezer.
van más ötlet, könnyebb, olcsóbb, jobb stb? köszi
ami fontos, hogy nehezebb ne legyen.
Írta 2015. október 11. - 13:01

Írta 2015. szeptember 10. - 21:02

WTB Frequency i19 TLS-t szerettem volna, de nem nagyon akar senki sem hozni.
Felmerült most bennem a ZTR Crest és a ZTR Arch EX. Sapim D-light 1.65 küllökkel lenne fűzve.
Roger Musson szerint nem érdemes 2-1.8-2 mm-es húzott küllők alá menni. Centrírozni (csavarófeszültség mentesíteni) nehezebb, amit nem feltétlenül kárpótol a kis súlynyereség
Írta 2015. szeptember 10. - 20:44

Nekem Arch van, 90 kilómnál meg sem fordult a fejemben Crest.
Alulról súrolom a 70 kilót
Írta 2015. szeptember 10. - 19:45

Sziasztok!
650B kerék építésben gondolkozok, s felni terén meg vagyok lőve.
Felmerült most bennem a ZTR Crest és a ZTR Arch EX. Sapim D-light 1.65 küllökkel lenne fűzve.
Ezekről van valakinek tapasztalata, véleménye?
Esetleg erről?
Spank Oozy 26AL Evo 27,5“
köszi
Nekem Arch van, 90 kilómnál meg sem fordult a fejemben Crest.
Írta 2015. szeptember 10. - 18:35

Sziasztok!
650B kerék építésben gondolkozok, s felni terén meg vagyok lőve.
Ezekről van valakinek tapasztalata, véleménye?
Esetleg erről?
Spank Oozy 26AL Evo 27,5“
köszi
piszta módosította - 2015. szeptember 10. - 18:44
Írta 2015. augusztus 26. - 00:05

Ezt a csavaranyás módszert a Shimano kónuszos agyaim átzsírozásánál szoktam bevetni. Mikor újra be kell állítani a csapágyat, figyelni kell a gyorszár zömítő hatására. Kis kotyogással kell beállítani és úgy lesz jó.
Írta 2015. augusztus 25. - 21:41

Sziasztok, Köszönöm a tippeket, pont ilyesmire voltam kiváncsi. Nagylaci: Dehogy veszem sértésnek, pont ezért kérdeztem meg, hogy hol követhettem el hibát.
1: Nincs nyomatékkulcsom, de a küllőket jó erősen meghúztam, 2 újjal összehúzva őket középtájt max 1-2mm kilengés lehet.
2: A fűzésnél figyeltem rá, hogy a kazetta felöli részen "függőlegesebben" álljanak a küllők, azaz a 2 tengelyvég közé pozicionáltam, nem pedig az agyperemek közé.
3: Valószínűleg itt lesz a kutya elásva.
4: A felnik szélessége nem változott számottevően, gumi szerintem ugyanolyan alakban van rajta. Ugyanaz a gumi ugyanazzal a belsővel és nyomáson.
Marton: Igen ez egy jó 5let. Ahogy hazajöttem rögtön ki is próbáltam. Mint említettem a hátsó agyat használtan vettem, így nem tudtam mihez viszonyítani (csak az elöző kónuszoshoz). Az első agyat összehúzva és kézzel megforgatva szinte semmilyen ellenállásba nem ütközök, bár itt csak 2 csapágy van. A hátsónál viszont van némi ellenállás, igaz itt 4 van benne. Ennek ellenére is soknak tartom, tehát elképzelhető, hogy az egyik már megadta magát. Láttam hozzá ipari csapit, de mivel a racsniszerkezet is kezd elkopni, lehet a csere mellett döntök.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Írta 2015. augusztus 24. - 23:45

Nos mikor tavaly először felültem rá meglepődtem rajta, hogy mennyivel nehezebb hajtani mint az elöző "gyári" kerékszettet (ugyanazok a gumik kerültek vissza). Olyannyira hogy többször is megálltam és ellenőrizem, hogy nem-e szorul valahol valami. A jelenség kis és nagy sebességnél is érezhető így kizárnám az aerodinamikai tulajdonságokat. A hátsó agyat ugyan használtan vettem, de nem vettem észre rajta semmi különöset. A tengely kézzel megforgatva szépen fut, tehát csapágy nincs berágódva. Arra gondoltam még, hogy esetleg a gyorszárak nem-e húzzák össze nagyon az agyat, így megszorítva az ipari csapikat, de aztán ezt az 5letet elvetettem.
A kereket kézzel megforgatva szépen fut.
2. Mégiscsak az agy lenne valahol a hibás és a csapágyak nem megfelelőek. Ez esetben csapágy vagy agy csere.
5let? Előre is köszönöm.
A kereket kiveszed, gyorszárat leveszed és a tengelyvégekre raksz 2 nagy csavaranyát. Visszarakod a gyorszárakat és meghúzod úgy, ahogy szoktad. Az anyák szimbolizálják a villát és a vázat. Ha így is szépen forog a tengely, akkor kizárhatod, hogy a csapágy szorulását.
Szorítás nélkül, üresen forgatva a csapágy persze hogy szépen szokott futni. Ha így megszorítva is szépen fut majd, akkor biztosan jó a kereked.
Írta 2015. augusztus 24. - 23:00

Okoskodnék egy picit, habár lehet sértésnek veszed a feltételezéseim, de remélem ötleted ad a probléma megtalálásához.
1, A küllőket mennyire húztad meg? Ha elég lazán vannak, akkor esetleg terhelés alatt (mikor ráülsz) hátsó felni beleérhet a fékbe.
2. Ha nincs középre igazítva a felni a záróanyákhoz képest, akkor nem egy nyomon fut a bringa és folyamatosan koptatja a gumit.
3. Az, hogy terheletlenül szépen forog a kerék nem sokat jelent. Előfeszítés+terhelés együtt már lehet túl sok vagy egyszerűen rossz a csapágy.
4. felniszélesség vagy guminyomás változott?
Nyilván sokkal primitívebb az ok, de most ezek jutottak eszembe. A tömegek leginkább gyorsításnál számítanak, nem a 20 g pluszt érzed.
Írta 2015. augusztus 24. - 14:17

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni kérni kerék ügyben.
Outin kerékszettet váltottam, és az újjal nem vagyok teljesen megelégedve. A régi kerékszettem egy Alexrims Race24 felnikből és egyszerű kónuszos Shimano agyakból állt. Az új kerekeket magam fűztem: Novatec A171/F172SB agyakat Ambrosio Excursion felnikbe.
A cél egy strapabíró és a kerékpár jellegéhez jobban passzoló (acélvázas outi) kerékszett építése volt.
Nos mikor tavaly először felültem rá meglepődtem rajta, hogy mennyivel nehezebb hajtani mint az elöző "gyári" kerékszettet (ugyanazok a gumik kerültek vissza). Olyannyira hogy többször is megálltam és ellenőrizem, hogy nem-e szorul valahol valami. A jelenség kis és nagy sebességnél is érezhető így kizárnám az aerodinamikai tulajdonságokat. A hátsó agyat ugyan használtan vettem, de nem vettem észre rajta semmi különöset. A tengely kézzel megforgatva szépen fut, tehát csapágy nincs berágódva. Arra gondoltam még, hogy esetleg a gyorszárak nem-e húzzák össze nagyon az agyat, így megszorítva az ipari csapikat, de aztán ezt az 5letet elvetettem. A kereket kézzel megforgatva szépen fut. Mostmár 1 éve használom, de azóta motoszkál a fejemben mi okozhat ilyen észrevehető különbséget. A régi és az új felni között 20gr különbség van, nem hinném hogy az okozná.
Egyelőre két dologra tudok gondolni, de hátha valakinek eszébe jut valami okosság:
1. A kereket magam centíroztam, és oldalirányban kb 1mm-en belül van a kilengés, így megfelelőnek tituláltam. Esetleg elképzelhető hogy valamennyi tojás lenne benne és ez okozza? Ez esetben kellene egy jó centirozó szaki és legalább a hátsó kereket újra centíroztatni.
2. Mégiscsak az agy lenne valahol a hibás és a csapágyak nem megfelelőek. Ez esetben csapágy vagy agy csere.
5let? Előre is köszönöm.
Írta 2015. augusztus 22. - 22:46

Sárga-fekete matrica helyett sárga szalagos megoldás végképp nem játszik?
mivel kb nincs alternatíva így ja....wtb kom 25 ös lesz asszem.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. augusztus 22. - 21:58

majdnem jó, majdnem jó csak az a fránya sárga/fekete UST matrica....
Sárga-fekete matrica helyett sárga szalagos megoldás végképp nem játszik?
Írta 2015. augusztus 22. - 16:01

Ínyencek most spórolhatnak 300 fontot:
http://ads.stantonbi...kbike Banner Ad
Bocs, rossz topic, az "Akciós szajrék..."-ba akartam...
Exile módosította - 2015. augusztus 22. - 16:04
Írta 2015. augusztus 20. - 20:42

Ez ilyesmi?
http://bikemarkt.mtb...-al-26-27-5-32l
Bár leledzik használt-bontott is, csak az zsákbamacska sokszor:
http://bikemarkt.mtb...t-27-5-650b-32h
PS: elvileg itt rgalmasak a tagok a futárszolgálatokkal kapcsolatban.
majdnem jó, majdnem jó csak az a fránya sárga/fekete UST matrica....
Írta 2015. augusztus 20. - 17:31

Kartársak !
feladat.
UST !! felni, 650B, 23-25 mm belső szélesség, max 550g, és kb 80euróba (/db) be kéne férni (annál drágábbal már nem éri meg fűzött kerékkel szarakodni) . én nem találtam, de hátha.
köszi
Ez ilyesmi?
http://bikemarkt.mtb...-al-26-27-5-32l
Bár leledzik használt-bontott is, csak az zsákbamacska sokszor:
http://bikemarkt.mtb...t-27-5-650b-32h
PS: elvileg itt rgalmasak a tagok a futárszolgálatokkal kapcsolatban.
Írta 2015. augusztus 20. - 10:30

Kartársak !
feladat.
UST !! felni, 650B, 23-25 mm belső szélesség, max 550g, és kb 80euróba (/db) be kéne férni (annál drágábbal már nem éri meg fűzött kerékkel szarakodni) . én nem találtam, de hátha.
köszi