Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Hali!

Van egy ZTR Flow kerékszettem  amiben gyárilag 2.0/1.7 küllőkkel van fűzve, ami nagyon rugalmas alattam. Kérdésem lenne, hogy érdemes Alpine 3 fűzni, vagy jó lesz a sima 2.0mm DT vagy Sapim is? 

Eléggé könnyű a bringa is és a kerékszett is, nem akarok grammozni, inkább a merevség lenne érdekes.

Kösz

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Attól függ milyen felni és mekkora a sérülés.
Bármit csinálsz fékezéskor valószínűleg érezni fogod, hogy nem gyári. De ha ez egy viszonylag magas keresztmetszetű felni és "csak" annyi baja lett, hogy az a perem befelé hajlott, de nem lett a kerékben tojás, akkor kihajlítva azt, nem kellene érezni semmiféle ütést gurulás közben.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Jól érzem, hogy csinálhatok ezzel bármit, sose lesz többi sima a forgása, mindig fogok érezni valami zavarót gurulás közben?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Franviakulcsal nyomd vossza.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Nem tudom jó helyre írok e, de lehet ezzel kezdeni valamit?

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

485

485

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Sziasztok, egysebishez szeretnék kerekeket. elől tárcsafék, hátul semmi. 

amit néztem: felni MACH1 OMEGA, agyak ACOR iparis, küllők DT 2.0.

kb 2.100g, és durván 40ezer. 

van más ötlet, könnyebb, olcsóbb, jobb stb? köszi

ami fontos, hogy nehezebb ne legyen. 

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok,

622-es felnit szeretnék venni.

-első kerék, karbon merevvila
-városi bringa 32-es külsővel
-36 furat, fékfelület nélkül
-90 kiló, város, meg kertek alatti használat
-max. 6k

Első jelöltek:

MACH1 250 DISC FELNI (622)
MACH1 NEO DISC FELNI 

Köszönöm!

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

WTB Frequency i19 TLS-t szerettem volna, de nem nagyon akar senki sem hozni.

Felmerült most bennem a ZTR Crest és a ZTR Arch EX. Sapim D-light 1.65 küllökkel lenne fűzve.

Roger Musson szerint nem érdemes 2-1.8-2 mm-es húzott küllők alá menni. Centrírozni (csavarófeszültség mentesíteni) nehezebb, amit nem feltétlenül kárpótol a kis súlynyereség

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Nekem Arch van, 90 kilómnál meg sem fordult a fejemben Crest.

Alulról súrolom a 70 kilót

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

650B kerék építésben gondolkozok, s felni terén meg vagyok lőve.

Felmerült most bennem a ZTR Crest és a ZTR Arch EX. Sapim D-light 1.65 küllökkel lenne fűzve.

Ezekről van valakinek tapasztalata, véleménye?

Esetleg erről?

Spank Oozy 26AL Evo 27,5“

köszi

Nekem Arch van, 90 kilómnál meg sem fordult a fejemben Crest.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Sziasztok!

650B kerék építésben gondolkozok, s felni terén meg vagyok lőve.

Ezekről van valakinek tapasztalata, véleménye?

Esetleg erről?

Spank Oozy 26AL Evo 27,5“

köszi

piszta módosította - 2015. szeptember 10. - 18:44

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ezt a csavaranyás módszert a Shimano kónuszos agyaim átzsírozásánál szoktam bevetni. Mikor újra be kell állítani a csapágyat, figyelni kell a gyorszár zömítő hatására. Kis kotyogással kell beállítani és úgy lesz jó.

Marci

madsnail

madsnail

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Sziasztok, Köszönöm a tippeket, pont ilyesmire voltam kiváncsi. Nagylaci: Dehogy veszem sértésnek, pont ezért kérdeztem meg, hogy hol követhettem el hibát.

1: Nincs nyomatékkulcsom, de a küllőket jó erősen meghúztam, 2 újjal összehúzva őket középtájt max 1-2mm kilengés lehet.

2: A fűzésnél figyeltem rá, hogy a kazetta felöli részen "függőlegesebben" álljanak a küllők, azaz a 2 tengelyvég közé pozicionáltam, nem pedig az agyperemek közé.

3: Valószínűleg itt lesz a kutya elásva.

4: A felnik szélessége nem változott számottevően, gumi szerintem ugyanolyan alakban van rajta. Ugyanaz a gumi ugyanazzal a belsővel és nyomáson.

Marton: Igen ez egy jó 5let. Ahogy hazajöttem rögtön ki is próbáltam. Mint említettem a hátsó agyat használtan vettem, így nem tudtam mihez viszonyítani (csak az elöző kónuszoshoz). Az első agyat összehúzva és kézzel megforgatva szinte semmilyen ellenállásba nem ütközök, bár itt csak 2 csapágy van. A hátsónál viszont van némi ellenállás, igaz itt 4 van benne. Ennek ellenére is soknak tartom, tehát elképzelhető, hogy az egyik már megadta magát. Láttam hozzá ipari csapit, de mivel a racsniszerkezet is kezd elkopni, lehet a csere mellett döntök.

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nos mikor tavaly először felültem rá meglepődtem rajta, hogy mennyivel nehezebb hajtani mint az elöző "gyári" kerékszettet (ugyanazok a gumik kerültek vissza). Olyannyira hogy többször is megálltam és ellenőrizem, hogy nem-e szorul valahol valami. A jelenség kis és nagy sebességnél is érezhető így kizárnám az aerodinamikai tulajdonságokat. A hátsó agyat ugyan használtan vettem, de nem vettem észre rajta semmi különöset. A tengely kézzel megforgatva szépen fut, tehát csapágy nincs berágódva. Arra gondoltam még, hogy esetleg a gyorszárak nem-e húzzák össze nagyon az agyat, így megszorítva az ipari csapikat, de aztán ezt az 5letet elvetettem.

A kereket kézzel megforgatva szépen fut.

2. Mégiscsak az agy lenne valahol a hibás és a csapágyak nem megfelelőek. Ez esetben csapágy vagy agy csere.

5let? Előre is köszönöm.

A kereket kiveszed, gyorszárat leveszed és a tengelyvégekre raksz 2 nagy csavaranyát. Visszarakod a gyorszárakat és meghúzod úgy, ahogy szoktad. Az anyák szimbolizálják a villát és a vázat. Ha így is szépen forog a tengely, akkor kizárhatod, hogy a csapágy szorulását.

Szorítás nélkül, üresen forgatva a csapágy persze hogy szépen szokott futni. Ha így megszorítva is szépen fut majd, akkor biztosan jó a kereked.

Marci

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Okoskodnék egy picit, habár lehet sértésnek veszed a feltételezéseim, de remélem ötleted ad a probléma megtalálásához.
1, A küllőket mennyire húztad meg? Ha elég lazán vannak, akkor esetleg terhelés alatt (mikor ráülsz) hátsó felni beleérhet a fékbe.
2. Ha nincs középre igazítva a felni a záróanyákhoz képest, akkor nem egy nyomon fut a bringa és folyamatosan koptatja a gumit.

3. Az, hogy terheletlenül szépen forog a kerék nem sokat jelent. Előfeszítés+terhelés együtt már lehet túl sok vagy egyszerűen rossz a csapágy.
4. felniszélesség vagy guminyomás változott?
Nyilván sokkal primitívebb az ok, de most ezek jutottak eszembe. A tömegek leginkább gyorsításnál számítanak, nem a 20 g pluszt érzed.

madsnail

madsnail

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni kérni kerék ügyben.

Outin kerékszettet váltottam, és az újjal nem vagyok teljesen megelégedve. A régi kerékszettem egy Alexrims Race24 felnikből és egyszerű kónuszos Shimano agyakból állt. Az új kerekeket magam fűztem: Novatec A171/F172SB agyakat Ambrosio Excursion felnikbe.

A cél egy strapabíró és a kerékpár jellegéhez jobban passzoló (acélvázas outi) kerékszett építése volt.

Nos mikor tavaly először felültem rá meglepődtem rajta, hogy mennyivel nehezebb hajtani mint az elöző "gyári" kerékszettet (ugyanazok a gumik kerültek vissza). Olyannyira hogy többször is megálltam és ellenőrizem, hogy nem-e szorul valahol valami. A jelenség kis és nagy sebességnél is érezhető így kizárnám az aerodinamikai tulajdonságokat. A hátsó agyat ugyan használtan vettem, de nem vettem észre rajta semmi különöset. A tengely kézzel megforgatva szépen fut, tehát csapágy nincs berágódva. Arra gondoltam még, hogy esetleg a gyorszárak nem-e húzzák össze nagyon az agyat, így megszorítva az ipari csapikat, de aztán ezt az 5letet elvetettem. A kereket kézzel megforgatva szépen fut. Mostmár 1 éve használom, de azóta motoszkál a fejemben mi okozhat ilyen észrevehető különbséget. A régi és az új felni között 20gr különbség van, nem hinném hogy az okozná.

Egyelőre két dologra tudok gondolni, de hátha valakinek eszébe jut valami okosság:

1. A kereket magam centíroztam, és oldalirányban kb 1mm-en belül van a kilengés, így megfelelőnek tituláltam. Esetleg elképzelhető hogy valamennyi tojás lenne benne és ez okozza? Ez esetben kellene egy jó centirozó szaki és legalább a hátsó kereket újra centíroztatni.

2. Mégiscsak az agy lenne valahol a hibás és a csapágyak nem megfelelőek. Ez esetben csapágy vagy agy csere.

5let? Előre is köszönöm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sárga-fekete matrica helyett sárga szalagos megoldás végképp nem játszik?

mivel kb nincs alternatíva így ja....wtb kom 25 ös lesz asszem.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

majdnem jó, majdnem jó csak az a fránya sárga/fekete UST matrica....

e_img_ust.jpg

Sárga-fekete matrica helyett sárga szalagos megoldás végképp nem játszik?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ínyencek most spórolhatnak 300 fontot:

http://ads.stantonbi...kbike Banner Ad

Bocs, rossz topic, az "Akciós szajrék..."-ba akartam...

Exile módosította - 2015. augusztus 22. - 16:04

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

a váci crazy bikerrel van valakinek keréképítős tapasztalata?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"