Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

újabban nem. :) ztr, wtb, de már dt is van amik nem szegecseltek. és mind felső kategóriás cucc.  i

én tudok beszélni biker-ral, de max akkor hoznak ha veszel egy raklappal (de minimum egy master karton) és azt is csak tavaszra...

-

-

-

-

"akkor menjen a 2mm és felejtős a változó átmérőjű? "

, nekem ilyennel lesz -ha nem gyári kerekem lesz- :

http://ebike.hu/term...ete-kullo-anya/

Köszi a segítséget....valahogy gondoltam, hogy ez lesz...:) Rendelj egy raklappal és tavaszra itt van. Ez a magyar nagykerek általános hozzá állása sajnos. Tisztelet egy-két kivételnek. Na majd keresek az e-bay-en. Illetve megnézem, hogy a sima lapos alátét elfér e belül, mert van 9.5x4.5x0.5-ös rozsdamentes alátétem (ilyen is van a Sapim-nál).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

...Egyszerűen ma már nem kell, mert minden felni szegecselt.

újabban nem. :) ztr, wtb, de már dt is van amik nem szegecseltek. és mind felső kategóriás cucc.  i

én tudok beszélni biker-ral, de max akkor hoznak ha veszel egy raklappal (de minimum egy master karton) és azt is csak tavaszra...

-

-

-

-

"akkor menjen a 2mm és felejtős a változó átmérőjű? "

, nekem ilyennel lesz -ha nem gyári kerekem lesz- :

http://ebike.hu/term...ete-kullo-anya/

Bikertigger módosította - 2015. november 22. - 14:58

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Ha tényleg a küllő a baj, akkor érdemben az segít, ha végig 2mm átmérőjűre cseréled. Az alpine 1,8mm átmérőjű a hosszának nagyobb részén, ami nem nagy különbség az 1,7-hez képest. Arra viszont figyelj, hogy a nagyobb átmérőjű küllők pont a nagyobb merevségük hajlamosabbak a kilazulásra.

Verti:
Nem tudom hol lehet kapni ilyet, nem is tudom mihez szeretnéd használni, de Roger Musson - Professional Guide to Wheelbuilding könyvében azt írja, hogy rengeteg kereket épített, melyeknél nem volt semmiféle szegecselés a küllőfuratoknál, ezek mindenféle meghibásodás nélkül ugyanúgy jól működtek. Megemlíti, hogy lehet kapni ilyen küllőanya alátéteket, de ő nem használ és sosem érezte hiányukat.

A köllő anya alátétet küllő anyához szeretném használni...:) Olyan felnihez ami nem szegecselt. Árát tekintve nem tétel, ugyanakkor nagyon hasznos dolog. Én sehol nem olvastam, hogy ez egy felesleges dolog...Egyszerűen ma már nem kell, mert minden felni szegecselt. A nagyobb bajom megint az, hogy itthon csak a noname szar van...persze értem én, hogy nem kell senkinek minek tartsanak ilyet, de pl azzal a sorjás alaktalan szarral nem sokat segítenék a felnin. Ilyeneket is lehet olvasgatni:http://bikeraceinfo....ke-washers.html

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Ha tényleg a küllő a baj, akkor érdemben az segít, ha végig 2mm átmérőjűre cseréled. Az alpine 1,8mm átmérőjű a hosszának nagyobb részén, ami nem nagy különbség az 1,7-hez képest. Arra viszont figyelj, hogy a nagyobb átmérőjű küllők pont a nagyobb merevségük hajlamosabbak a kilazulásra.

Verti:
Nem tudom hol lehet kapni ilyet, nem is tudom mihez szeretnéd használni, de Roger Musson - Professional Guide to Wheelbuilding könyvében azt írja, hogy rengeteg kereket épített, melyeknél nem volt semmiféle szegecselés a küllőfuratoknál, ezek mindenféle meghibásodás nélkül ugyanúgy jól működtek. Megemlíti, hogy lehet kapni ilyen küllőanya alátéteket, de ő nem használ és sosem érezte hiányukat.

nagylaci32 módosította - 2015. november 22. - 14:21

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

50 kilós ember alatt nem rugalmas

80+ alatt igen

Akkor menjen a 2mm és felejtős a változó átmérőjű? 

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Tudja valaki, hogy hol lehet itthon rendes minőségű küllő anya alátétet kapni. A Sapim-nak van ilyen pl.....de a biker-el nem lehet beszélni...

23500812_73df4a68b6a59f81b0161b150e1ce02

vd1992

vd1992

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
A nemhajtás oldalon 135ösnél 9-11mm környéki távtartó van, 130asnál 5mm-es, kipróbáltam, működik a dolog. Küllőknek utánaszámoltam, az oldalra centirozás még 135ösnél is max 1,5mm eltérést okoz a küllők hosszánál, emiatt gondolom nem kell küllőt cserélni.

Magura hidraulikus fékről van szó, szélesebb felninél az egyik oldali féket mindig le kellene szedni legalább szélesebb felninél, amihez nincs kedvem. Köszönöm a megerősítést, tehát szereznem kell egy 700x20 -as kereket.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

A 600x20-nál a 20 a szélességet jelzi, de azt hiszem a belső szélességét (utóbbiban nem vagyok biztos.)
Abban biztos vagy, hogy a hézagolók kiszerelésével megoldható a problémád? Nagyon valószínű, hogy csak kazettától átellenes oldalról lehet kivenni a hézagolót, mert a hajtás oldalon nem sokat nyúlik ki a tengelyt záró anya a kazettától. Így ha onnan kivennél, esetleg túl közel kerülhetne a sor a vázhoz.
Amúgy mind2 megoldás centrírozásssal jár, szerintem azt válaszd, amelyikből olcsóbban kijössz.

vd1992

vd1992

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, van egy régi városi bringám menetes hátsó aggyal, amit kazettásra szeretnék cserélni. 125mm a sarutávolság, 622/700-as felni.

Van pár ötletem, de nem tudok választani:
1. Meghagyom a felnit és csak agycsere. Agyakból ahol van távtartó, csak ki kell szedni és jó a vázba.
2. Veszek egy komplett másik kereket, ahol ki kell szedni a távtartót és a küllőkkel arrébb tolni a felnit, hogy középen legyen. 622x20 van a felnire írva, a 20 a felni szélességét mutatná? Ennél szélesebbet nem szeretnék, mert minden kerékszerelésnél le kéne szedni a fékeket.

Mit javasoltok?

Ha csak agyat, akkor milyet? Vagy ha komplett kerék, akkor milyet? Különösebb igényeim nincsenek, valami olcsóbb megoldás érdekelne, beérem a kónuszos csapágyakkal. A lényeg, hogy ne gyorszáras legyen, de úgyis átszerelném a tengelyeket.

Köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Szerintem a fűzés minőségével vagy mással van gond és nem a küllőkkel, ha rugalmasnak érzed.De ha cserélni akarsz, akkor ne az Alpine-ra, mert az is vékony (1.8 mm) középen.

50 kilós ember alatt nem rugalmas

80+ alatt igen

• albertfish kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Szerintem a fűzés minőségével vagy mással van gond és nem a küllőkkel, ha rugalmasnak érzed.De ha cserélni akarsz, akkor ne az Alpine-ra, mert az is vékony (1.8 mm) középen.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Hali!

Van egy ZTR Flow kerékszettem  amiben gyárilag 2.0/1.7 küllőkkel van fűzve, ami nagyon rugalmas alattam. Kérdésem lenne, hogy érdemes Alpine 3 fűzni, vagy jó lesz a sima 2.0mm DT vagy Sapim is? 

Eléggé könnyű a bringa is és a kerékszett is, nem akarok grammozni, inkább a merevség lenne érdekes.

Kösz

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Attól függ milyen felni és mekkora a sérülés.
Bármit csinálsz fékezéskor valószínűleg érezni fogod, hogy nem gyári. De ha ez egy viszonylag magas keresztmetszetű felni és "csak" annyi baja lett, hogy az a perem befelé hajlott, de nem lett a kerékben tojás, akkor kihajlítva azt, nem kellene érezni semmiféle ütést gurulás közben.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Jól érzem, hogy csinálhatok ezzel bármit, sose lesz többi sima a forgása, mindig fogok érezni valami zavarót gurulás közben?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Franviakulcsal nyomd vossza.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Nem tudom jó helyre írok e, de lehet ezzel kezdeni valamit?

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

485

485

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Sziasztok, egysebishez szeretnék kerekeket. elől tárcsafék, hátul semmi. 

amit néztem: felni MACH1 OMEGA, agyak ACOR iparis, küllők DT 2.0.

kb 2.100g, és durván 40ezer. 

van más ötlet, könnyebb, olcsóbb, jobb stb? köszi

ami fontos, hogy nehezebb ne legyen. 

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok,

622-es felnit szeretnék venni.

-első kerék, karbon merevvila
-városi bringa 32-es külsővel
-36 furat, fékfelület nélkül
-90 kiló, város, meg kertek alatti használat
-max. 6k

Első jelöltek:

MACH1 250 DISC FELNI (622)
MACH1 NEO DISC FELNI 

Köszönöm!

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

WTB Frequency i19 TLS-t szerettem volna, de nem nagyon akar senki sem hozni.

Felmerült most bennem a ZTR Crest és a ZTR Arch EX. Sapim D-light 1.65 küllökkel lenne fűzve.

Roger Musson szerint nem érdemes 2-1.8-2 mm-es húzott küllők alá menni. Centrírozni (csavarófeszültség mentesíteni) nehezebb, amit nem feltétlenül kárpótol a kis súlynyereség

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Nekem Arch van, 90 kilómnál meg sem fordult a fejemben Crest.

Alulról súrolom a 70 kilót