Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ahhoz nem art nyomatekkulcs :)

hülyeség.

veszel a kínai zsibin olcsó imbuszt. Meghúzod.

A kulcs feje hamarabb nyalódik kerekre, mint ahogy megszakadna a zár :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ahhoz nem art nyomatekkulcs :)
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

Marmint karos gyorsszarat, vagy imbuszcsavarosat? Gyorsszarat meg sose tudtam szettepni, igaz mind hagyomanyos volt.

imbuszosat.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

használtam xlc-t (vagy valami hasonlóan neves darabot) tárcsafékes montiban. nem volt vele gond amíg ügyesen túl nem húztam, el is pattant. bizony, ilyen erős vagyok! :D amit nem törtem el, az köszöni, jól van.

Marmint karos gyorsszarat, vagy imbuszcsavarosat? Gyorsszarat meg sose tudtam szettepni, igaz mind hagyomanyos volt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Hmm, egy szép pár dura ace 7700-es gyorszárat hol keressek?

Kéne valami normális a bringámra a campag helyett. :$

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

hasznal vki konnyitett gyorsszarat (tune, xlc, etc)? mennyire megbizhatoak?

a tune 19g, az xlc olyan 24g lehet (45g a szett) - a montis verziokat neztem (igaz cx bringaba kell).

használtam xlc-t (vagy valami hasonlóan neves darabot) tárcsafékes montiban.  nem volt vele gond amíg ügyesen túl nem húztam, el is pattant. bizony, ilyen erős vagyok! :D amit nem törtem el, az köszöni, jól van.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

ebayes AEST 46 grammos párt lőttem 1600 ft-ért, kipróbáltam, de inkább kétezerbe továbbadtam.

Nem volt vele probléma, de valahogy, jobban megbízok a gyári campában. :) nem forgó tömegről van szó, és szerintem felesleges ezen grammozni.  CX-re meg végképp.

Nekem ilyen volt csak acél tengelyes, merev villás montiban használtam gond nélkül. Ez szerintem erősebb, mint a szuper könnyű karos gyorszárak.

http://www.ebay.com/...sd=201438503271

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ebayes AEST 46 grammos párt lőttem 1600 ft-ért, kipróbáltam, de inkább kétezerbe továbbadtam.

Nem volt vele probléma, de valahogy, jobban megbízok a gyári campában. :) nem forgó tömegről van szó, és szerintem felesleges ezen grammozni.  CX-re meg végképp.

konnyitett gyorsszarban csak olyat vennek, aminek van vmi neve :) amugy annyit nyerhetek vele, mint pl egy kormanycserevel, vagy egy hajtomucserevel. azokhoz kepest meg olcso.

de nem vagyok hive en sem annak, hogy a sulycsokkentes oltaran felaldozom a funkcionalitast, ezert kerdem. nincsenek erre meresek?

az elejeben marad a dt atuto, mert vmi egyedi meretnek tunik, azzal inkabb nem rizikozok.

arn módosította - 2016. március 10. - 18:03

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

a tune 19g, az xlc olyan 24g lehet (45g a szett) - a montis verziokat neztem (igaz cx bringaba kell).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn módosította - 2016. március 10. - 16:35

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

:) újrafűzték a hátsó kerekem a városiban, sapim leader 286mm végig (agyváltó)

az első kerekem meg kapott egy teherautót két hete, egyik oldalt a perem behajlott-lecsúszott, és természetesen az egész felni szépen elferdült. DE, a szerelő a boltban olyan szépen kitaposta, kihúzta a beferdült peremet, a fékfelületet meg elcsiszolta, hogy most se menet közben nem érezni, hogy üt, se fékezéskor.

Minden esetre vettem egy első kereket is, mert szvsz az az első kerék így taposva-húzva nem biztonságos.

csillagos ötös az a javítás, még akkor is, ha kissé 'nyers'

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.674 hozzászólás

Az ugyan az a rögzítés csak az XTnél ki tudod venni azt a kis menetes rögzítőt.

Valóban, amióta 14mm-es lett az XT/XTR tengelye, vékonyabb lett a test anyaga. DE !! szerintem 100x annyit eladna belőle, mint a DT-ből vagy a Mavicból, ezért is találsz a google-n több hibás darabot. Az én XTR-em is elromlott (mechanika) néhány hónap után, raktam rá XT szabadonfutót, ami meg 3-4 év után szétrepedt.

http://www.bike-disc...7/brand-shimano

De pl. én jobban szeretem a kónuszt az ipari csapágynál, szabadonfutó is rendelhető minden boltban.

Mavic kerekektől sem esem hasra, haveroknál látom, hogy azokkal is van gond bőven.

marton módosította - 2016. március 06. - 23:14

• Louis kedveli ezt
Marci

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Ha jól tudom,a kazettatest és az agytest összefogatásában van különbség:az XT-nél egy köztes csővel húzatod össze,az SLX és Zee átütős agyaknál ha jól láttam képek alapján maga a kazettatest belső része menetes,ezt kell talán behajtani az agytestbe.Nincs plusz cső az összehúzásukhoz.

Kár,hogy nincs robbantott ábra,hogy van-e több anyag az SLX-nél és a Zee-nél a racsnimechanizmusnál!A 775-ös XT kazettatestnél az egyik golyósor alatt 1.6,a másik golyósor alatt 1mm!!! anyag van!És ez szerintem öntvény!Sovány!Vannak problémák a Shimano átütős hátsó agyakkal,ez a kazettatest törés sajnos nem egyedi eset!Google képtalálatok...

Magellan-os

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Kb ugyan az kazettatest lesz, azért mert Zee, nem lesz erősebb. Ez a kazettatest repedés valóban előfordul, viszont cserélhető könnyedén, van pót kazettatest 10-12e Ft körül.

Szerintem más, DT, Mavic satöbbi agyak sem elpusztíthatatlanok, látom a haveri körben, hogy azokkal is vanak gondok. Csak ezért ne legyél bizalmatlan a Shimano-val.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Üdvözlet!

Shimano Zee 10×135-ös,tehát 10mm-es átütős hátsó agyról van valakinek bármilyen tapasztalata?Egy 775-ös XT-t használtam,de közel 4 év használat után szétrepedt a kazettatest,több darabra!Ha a Zee-nél nincsenek ilyen problémák,lehet megszavaznám még a bizalmat a Shimano agyaknak! :-)

Magellan-os

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Üdv!

Van tapasztalata valakinek a Dartmoor felnikkel?

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Üdvözletem!

Szeretnék fűzetni egy 26os v-fékes hátsó kereket.Túrázásra és városban használnám,súlyom 85kg.

Milyen márkájú felnit javasoltok?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.674 hozzászólás

Csak a DT kerekekről tudok nyilatkozni, ezek vannak a haveri körben.

Az XR 1500 simán bírja a 80 kilót, az 1700-as meg nyilván még inkább bírja. (29es kerekek)

(Kedves paarv ! Nem jövök itt fórumszabályzattal meg ilyenekkel de tedd már meg lécci, hogy EGY kérdést csak EGY topicban teszel fel, nem sörétszerűen telelövöd a fórumot ! Köszi ! )

marton módosította - 2016. február 21. - 21:27

Marci

paarv

paarv

fórumtag

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az alább felsorolt kerékszettekkel kapcsolatban?

Március-április körnxékén tervezem a vásárlást. Jöhetne minden pozitív és negatív vélemény és tapasztalat. Tartósság, javító alkatrész beszerzés stb. 

Ritchey WCS Vantage II

Reynolds R27,5 XC

DT Swiss X 1700 Spilne Two

Hope Tech XC - Pro II Evo 40T SP

Sram Roam 40

DT Swiss XR 1501 Spilne One (ettől kicsit tartok az alacsony tömeg miatt, nem tudom, hogy viszonyulna a 80-82 kilómhoz)

Előre is köszönöm.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

attya eg.

regi/hibas agyvaltokat veszek.