alkatrész lista,és tömeg adatok
h.agy: campa record 241 gramm
e. agy: campa titán record 121 gramm
felnik: mavic open pro,32 lyukas, 435 gramm/db
küllők: sapim cx-ray kb 150 gramm/32 db
küllő anyák: dt alu 10 gramm/32 db
a képeken lehet látni a kész kerekek tömegét. kb egy zonda kerékszett súlyában van,csak több küllővel. eddig is volt egy hasonló kerékszettem,csak annál nem lapított,hanem sima húzott küllők voltak,3 keresztre fűzve. tömegre az még egy picit könnyebb is volt,mert az egyik open pro felni valamiért csak 415 grammot nyomott a mérlegen. a küllők kb ebben a súlyban voltak.
miért sapim cx-ray? a sima húzott küllő is megfelelt volna,de rossz szerelni. folyton eltekeredik,és a centrírozást megnehezíti. ezt a lapított küllőt,meg szerszámmal meg lehet fogni. tök 1xű vele dolgozni. mondjuk rohadt drága.
tapasztalatok: még nem sokat mentem vele. csak kb 200-250 kilit. tetszik. nem tudom azt mondani,h gyorsabb lenne a régebbi szetthez képest,de nagyobb tempónál,lejtőn kicsit stabilabbnak érződik. talán ott kijön a lapított küllők,és a fűzésminta előnyei. az első kerék talán egy kicsit merevebb a sima 3 keresztre fűzötthöz képest. talán a hátsó is,de erről nem vagyok meggyőződve.
a fekete leves: 2x kellett a kerekekkel dolgoznom,mert nem menetrögzítővel raktam össze az első körben a küllőket,és a nipliket. most már pótoltam ezt a hiányosságát a keréknek,így remélem nem lesz gond vele.