Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a csengõ...

csengo nincs rajta :D draga bringa, magas merce.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
az elsõt vagy a hátsót tetted tönkre? Ha az elsõ még jó és nem kell szólj, átveszem, akár cserélhetünk is novatecre.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a csengõ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
arn
Neked van olyan alkatrész a bringádon, amivel meg vagy elégedve? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a grammok nem erdekelnek, csak ne ilyen vacak legyen :) mtbren ugy olvastam szidjak is ezt a muanyagot, mint a bokrot.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
ezt jól hazavágtad:D
novatecnek van vastag tengelyes gyz-je, olcsó, de nem ilyen jó a zárja és acélból van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem lehet ezt vmivel helyettesiteni (ami mondjuk emberi arban van)? ennyiert szvsz le is gyartatom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
van a dtnek ez a csoda gyorsszara (vagy olyasmi) - ami muagyag... beragadt az egesz, aztan leszedtem a vegerol ezt a muanyag kart. egy piros imbusz tartotta. visszatekertem az imbuszt, es tobol beletorott a csavar. hogy a rossebbe lehet kibanyaszni? szinte nem is huztam meg ra, es ugy el nyirodott, mintha lagymuanyag lett volna (alu). nem akarok egy ilyen vacak csavar miatt venni egy masikat.

Feltöltött kép

ps: komolyan 15k egy ilyen silany minosegu sz*r...? 2ftot nem adnek egy ilyen muanyag vacakert.

simonistvan

simonistvan

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

aki mond egy kevésbé barbár módszert annak fizetek egy sört

megjegyzem van megoldás!

Kis flexre gondolj...söt az inkább dreamer félbevágtam a perselyt semmi se sérült nagykalapáccsal megkocogtattam és kiesett...ennyi. Kiváncsi vagyok a módszeredre?!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
igen, szokták.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
x km után van valami teendõ az újonnan fûzött kerekekkel? a kérdésem alapja az hogy az új kerekeim óta nagyobb erõkifejtésnél, felfele inkább, recsegõ, ropogó hang jön valahonnan (hajtókarnál érzem de szerintem a hátsókeréktõl jön ésnéha van akkor is ha nem tekerek). gondoltam csak a küllõk helyezkednek aztán majd idõvel elmúlik de nem, inkább egyre hangosabb... szóval szokás a fûzött kerekeknél meghúzni a küllõket pár 100 km után? köszi

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás

Az lenne a gondom, hogy elkezdett kattogni az egyik kazettám, az ki lett cserélve egy másikra, ami volt itthon, de közben a másik bringán is elkezdett kattogni és ugrani a kazetta. És közben errõl is elment a racsnihang, néma lett, akárcsak a korábban tönkrement kazetta.
Olvastam itt pár hete, hogy esetleg egy wd40-es pucolás segíthet rajta. Ezt meg is csináltam a másik, korábban leszerelt kazettával, és most visszajött a kellemes kattogás. Esélyes, hogy ezzel meggyógyult? Azért kérdezem kipróbálás helyett, mert a szervíz nem ingyen dolgozik.
A másik ezzel függ össze. Mennyire bonyolult dolog shimano agyakat szétszedni, összerakni? Még nem csináltam ilyet, de gondolkodom, hogy meg kéne tanulni. Láttam, hogy többféle méretû konuszkulcs is létezik. Nekem milyen szerszámokat kéne vásárolnom? Jól sejtem, hogy csak 2 megfelelõ méretû kónuszkulcsot, fogaskoszorú leszedõt, meg láncostort?
shimano m40-es 563-as agyaim vannak.
Elõre is köszi a tanácsokat.
(korábbi témához annyit, hogy nekem a sima acera agy gyorszára szorosra húzva annyit fogott a kónuszon, hogy látványosan lassult a kerék forgása)

Egy kazettát szétszedni elég bonyolult, valami speciális célszerszámmal lehet. De itt írta valaki, hogy reszelt magának egy vasdarabot, ami oda beleillik.
Elvileg az is lehet a gond, hogy túl sok zsír van benne gyárilag és ez akadályozhatja a kalapácsok pontos reteszelését. A másik gond lehet, hogy a rugóval van gond. Ezt már nem nagyon lehet gyógyítani. Én csak levettem az szabadonfutót és beáztattam alkoholba. Ez talán kimosott némi zsírt belõle.
Ha csak WD40-et fújsz bele, az hígít rajta de azt ki is kéne mosni.
Kónuszkulcs kb. 1000Ft, 10es imbusz is kb. 1000 Ft. Mindenképpen megéri ezeket megvenni.
Itt egy leírás, hogy is néz ki egy agy hátsó belseje és szétszedése. XT 775 Freehub Failure - Pvdwiki Ezen 14mm-es imbusz kell a szabadonfutó leszedéshez, mert ez már az új fajta agy. Neked még 10es kell.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

agyfüggõ - általában 14/15 meg 16/17 elég, de pontos típussal okosabbak lennénk

shimano m40 és 563

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

köszi, de mekkora kónusz kulcsok kellenek a shimano agyakhoz? :) árulnak pár félét :)

Amúgy wd40 után nyomtam bele egy kis lancspray-t, az volt itthon.

xt hatso 15+17. ezt csak onnan tudom, mert most csinaltam :) de mas van elol, ill agyankent is valtozhat. erdemes egy 13-18as keszletet venni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

köszi, de mekkora kónusz kulcsok kellenek a shimano agyakhoz? :) árulnak pár félét :)

agyfüggõ - általában 14/15 meg 16/17 elég, de pontos típussal okosabbak lennénk

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem nem
messze jársz

sokkal egyszerübb a megoldás

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

megjegyzem van megoldás!

Mondjuk megmelegíteném az agyat hõlégfúvóval, aztaán a perselynek fagyasztó sprayt és hátulról megpróbálnám ki ütni...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Megoldottam a persely kimûtését... Flex+nagykalapács powaaa. :D :D :D

megjegyzem van megoldás!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

a kazettát leszedni is kell egy 11-es imbuszkulcs
meg kónuszkulcs kell, racsnileszedõ, láncoskulcs
mindegyikbõl veszel jó minõséget az 3 szerviz ára :)

Amúgy wd40 után nyomtam bele egy kis lancspray-t, az volt itthon.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
bringa szempontjabol a wd40 inkabb tisztito folyadek, mint keno :)