Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Egy 400 grammos XC felni nem csodaszer. :) Vigyazni kell ra.

Vigyáztam, de úgy voltam vele, hogy ha a Mátra kék keresztet bírta, akkor túl nagy baja csak nem lehet :) Nem így történt...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kb igen. ratchet wheel system
amikor magad felé meghúzod a kart, akkor a tengelytõl függetlenül szabadon forog, oda állítod ahova akarod. nem láttam még belülrõl de gondolom van valami recés dolog a karban is meg a tengely végén is ami ha össze van feszülve akkor tudod lazítani/feszíteni, amikor meg meghúzod akkor nincs közük egymáshoz és forgathatod a kart szabadon.

ennél világosabban nem lehet elmagyarázni: http://www.dtswiss.c...454/Manual.aspx

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Térjünk át ide a gumitopikból :)

Tigger: azt tudtam a külföldi fórumos hozzászólások alapján, hogy gondok lehetnek a dt 4.2 felnivel, de mentem vele mátra kék keresztet is és még egy csöpp nyolcas sem került bele, de 5-tel csorogtam le ösvényen, amikor valami beakadt a küllõkhöz és olyan nyolcas lett benne, hogy cserélni kellett tegnap. Eléggé csalódtam, valahogy azt hittem tartósabb egy ilyen árkategóriájú felni...

Egy 400 grammos XC felni nem csodaszer. :) Vigyazni kell ra.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

de ez a cucc, úgy mûködik, hogy amikor már nem tudod tovább forgatni a kart a villa miatt, akkor magad felé meghúzod picit a kart és a kívánt pozícióba forgatod. így megint tudsz rajt lazítani...

mint a racsni?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

lelazitottam a muanyag kart (amennyire a villa engedte), de nem tudtam meg mindig elforgatni a masik oldalon levo "csavart". ezert kellett leszedni, hogy tovabb tudjam forgatni - ezzel nem is volt gond.

de ez a cucc, úgy mûködik, hogy amikor már nem tudod tovább forgatni a kart a villa miatt, akkor magad felé meghúzod picit a kart és a kívánt pozícióba forgatod. így megint tudsz rajt lazítani...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Térjünk át ide a gumitopikból :)

Tigger: azt tudtam a külföldi fórumos hozzászólások alapján, hogy gondok lehetnek a dt 4.2 felnivel, de mentem vele mátra kék keresztet is és még egy csöpp nyolcas sem került bele, de 5-tel csorogtam le ösvényen, amikor valami beakadt a küllõkhöz és olyan nyolcas lett benne, hogy cserélni kellett tegnap. Eléggé csalódtam, valahogy azt hittem tartósabb egy ilyen árkategóriájú felni...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

de most ezt tényleg hogy sikerült? az a csavar csak azért van ott, hogy egy rugóval a racsnin tartsa kart, nem? annyit kell kibírnia, amikor magad fele húzod a kart, hogy ne essen le. szóval nem kell meghúzni szinte semennyire szerintem.
az meg hogy beragadt mi köze van a mûanyaghoz? csak maga a fogantyú az.

lelazitottam a muanyag kart (amennyire a villa engedte), de nem tudtam meg mindig elforgatni a masik oldalon levo "csavart". ezert kellett leszedni, hogy tovabb tudjam forgatni - ezzel nem is volt gond. amugy egyaltalan nem huztam meg, azert is lepodtem meg, hogy ugy pottyant le, mintha vmi lagy muanyagot szakitana le az ember (4mm atmeroju alu). lehet elottem vki mar elintezte, es csak itt adta meg magat. mindenesetre nem lopta be magat a szivembe.

az rs maxle rendszere nekem 100x szimpatikusabb megoldas.

az a novatec jo lenne helyette? vagy lehet megprobalom kifurni a csavart (mas tipp)? ha ki tudnam hajtani, akkor raknek bele egy masik csavart es kesz. a hasznalata ugye most annyira serult, hogyha turazni megyek, akkor itthon ne feletsem a kart, mert defektnel nem tudom kiszedni a kereket.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is boldogan hasznalom, semmi baja, talan csak a suntour QLOC 15-os rendszere jobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
de most ezt tényleg hogy sikerült? az a csavar csak azért van ott, hogy egy rugóval a racsnin tartsa kart, nem? annyit kell kibírnia, amikor magad fele húzod a kart, hogy ne essen le. szóval nem kell meghúzni szinte semennyire szerintem.
az meg hogy beragadt mi köze van a mûanyaghoz? csak maga a fogantyú az.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez az? ez teljesen kompatibilis? vicc, hogy kevesebb, mint 10edebe kerul :)

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az elsõt vagy a hátsót tetted tönkre? Ha az elsõ még jó és nem kell szólj, átveszem, akár cserélhetünk is novatecre.

elol van csak ilyen. mirol is lenne szo pontosan?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a csengõ...

csengo nincs rajta :D draga bringa, magas merce.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
az elsõt vagy a hátsót tetted tönkre? Ha az elsõ még jó és nem kell szólj, átveszem, akár cserélhetünk is novatecre.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a csengõ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
arn
Neked van olyan alkatrész a bringádon, amivel meg vagy elégedve? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a grammok nem erdekelnek, csak ne ilyen vacak legyen :) mtbren ugy olvastam szidjak is ezt a muanyagot, mint a bokrot.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
ezt jól hazavágtad:D
novatecnek van vastag tengelyes gyz-je, olcsó, de nem ilyen jó a zárja és acélból van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem lehet ezt vmivel helyettesiteni (ami mondjuk emberi arban van)? ennyiert szvsz le is gyartatom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
van a dtnek ez a csoda gyorsszara (vagy olyasmi) - ami muagyag... beragadt az egesz, aztan leszedtem a vegerol ezt a muanyag kart. egy piros imbusz tartotta. visszatekertem az imbuszt, es tobol beletorott a csavar. hogy a rossebbe lehet kibanyaszni? szinte nem is huztam meg ra, es ugy el nyirodott, mintha lagymuanyag lett volna (alu). nem akarok egy ilyen vacak csavar miatt venni egy masikat.

Feltöltött kép

ps: komolyan 15k egy ilyen silany minosegu sz*r...? 2ftot nem adnek egy ilyen muanyag vacakert.

simonistvan

simonistvan

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

aki mond egy kevésbé barbár módszert annak fizetek egy sört

megjegyzem van megoldás!

Kis flexre gondolj...söt az inkább dreamer félbevágtam a perselyt semmi se sérült nagykalapáccsal megkocogtattam és kiesett...ennyi. Kiváncsi vagyok a módszeredre?!