Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2010. július 21. - 16:39

Írta 2010. július 21. - 16:20

Hogy is mondtam?
mire gondolsz? a vaz nem tekeredik, a kereknek van oldalbillegese (valszeg agyon belul vmi), kiprobaltuk egy masik komplett kerekkel. annyi valtozott, hogy most nem eri el a szelet, mert a pofak kozott nemileg nagyobb a res. egy hayesel ugyanugy rossz lenne...
Írta 2010. július 21. - 14:05

Hogy is mondtam?... a tobbit majd a fek topikban.

És még így is megéria kazettát leszedni is kell egy 11-es imbuszkulcs
meg kónuszkulcs kell, racsnileszedõ, láncoskulcs
mindegyikbõl veszel jó minõséget az 3 szerviz ára

Ride everywhere.
.
Írta 2010. július 21. - 12:54

meg kónuszkulcs kell, racsnileszedõ, láncoskulcs
mindegyikbõl veszel jó minõséget az 3 szerviz ára

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 20. - 20:03

Olvastam itt pár hete, hogy esetleg egy wd40-es pucolás segíthet rajta. Ezt meg is csináltam a másik, korábban leszerelt kazettával, és most visszajött a kellemes kattogás. Esélyes, hogy ezzel meggyógyult? Azért kérdezem kipróbálás helyett, mert a szervíz nem ingyen dolgozik.
A másik ezzel függ össze. Mennyire bonyolult dolog shimano agyakat szétszedni, összerakni? Még nem csináltam ilyet, de gondolkodom, hogy meg kéne tanulni. Láttam, hogy többféle méretû konuszkulcs is létezik. Nekem milyen szerszámokat kéne vásárolnom? Jól sejtem, hogy csak 2 megfelelõ méretû kónuszkulcsot, fogaskoszorú leszedõt, meg láncostort?
shimano m40-es 563-as agyaim vannak.
Elõre is köszi a tanácsokat.
(korábbi témához annyit, hogy nekem a sima acera agy gyorszára szorosra húzva annyit fogott a kónuszon, hogy látványosan lassult a kerék forgása)
Írta 2010. július 17. - 20:04

a koszorules viszont nem veletlenul jott elo - az egyik dugattyu kinnmarad egy mmt, es ezert szukult be a dolog. pedig szet is szedtem, es ezt lattam is, de azt hittem az a perem nem mozog, csak a kozepe

Írta 2010. július 17. - 19:46

HmmEgy oldallal visszább.
Akkor nekem mákom volt valószínû, a DS szériával, mert semmi gondom nincs, ahogy több ismerõsömnél is bírja.
Könnyû, erõs felni mavic 717-esn kívül van vmi?
Annak csak az ára nem tetszik

Írta 2010. július 17. - 11:58

Egy oldallal visszább.Helló
Sun Equalizer 21, Sun Equalizer 23-ról, van valakinek tapasztalata?
CC-re kell kb68kg-hoz.
sun eq felniket messzire kerüld!
jó súly, centirozhatatlan, rágogumi anyag, fos
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. július 17. - 11:56

Sun Equalizer 21, Sun Equalizer 23-ról, van valakinek tapasztalata?
CC-re kell kb68kg-hoz.
Írta 2010. július 16. - 20:49

Írta 2010. július 16. - 18:14

ahogy benezek a fekpofak koze, valahogy sose tunik egyenesnek... ha az egyiket ki tudnam kuszobolni, akkor a masik biztos kevesbe lenne problema. mindket rendszeru feknel ferdenek tunt, pedig kompletten csereltem mindent (az adaptereket is).
lehet xt agyhoz normalis csavaros tengelyt venni? regen (90es evek elso fele

Írta 2010. július 16. - 13:55

Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet. Van egy keróm amibe a hátsó agy NS Bikes Coaster Single http://www.chainreac...ginal/26858.jpg itt egy kép róla. És az egyik csapágy széttört benne. Szétszedtem a csapágy belsõ perselye széttörve darabokba kihullt a csapágygolyók úgyszint, de a külsõ persely beleszorult az agyba és nem tudom kimûteni sehogy. Volna valakinek tippje, ötlete esetleg tapasztalata a kiszedéshez?!
Köszi!
Üdv!
Írta 2010. július 16. - 12:56

Végsõ esetben, bár nem igazán low budget megoldás, rendes vastag tengelyes agy elég merevvé tudja tenni a rendszert.
ezzel szemben a low budget, ha vesz bele egy tömör csavaros tengelyt és kész.
bár plusz egy kulcs a táskában.
Írta 2010. július 16. - 12:11

Gondolom az is számít, hogy mekkora rés van alaphelyzetben a pofák között (pl új xt féknél elég nagy, így nehéz elrontani a beállítást).
Szóval a kérdés, hogy pontos féktest beállítás mellett áll fenn a jelenség, vagy nem is tudod pontosan középre, párhuzamosan belõni?
Végsõ esetben, bár nem igazán low budget megoldás, rendes vastag tengelyes agy elég merevvé tudja tenni a rendszert.
Írta 2010. július 16. - 12:02

Nagyon sok tárcsás gyári bicikli amit összeraktam, ugyanezzel a problémával küzd. Azokkal persze nem ezt csináltam...
Szóval szerintem nincs köze hozzá a keréknek.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. július 16. - 10:33

arn:küllõk nem lazák?igaz,merev vázban,de nekem az okozta a tárcsák rezgését.utánahúztam,aztán nem volt vele problémám
neztem, de nem. ill ha a tarcsat is huzza magaval, akkor tuti nem ez a baj. a fekrogzites es a tarcsarogzites kozotti reszben van a gebasz (csapagyazas, kerekrogzites, tamvilla). legalabbis jozan paraszti esszel

Írta 2010. július 16. - 10:30

Írta 2010. július 16. - 08:44

ha ezt komolyan gondoltad, akkor: erõs visszalépés lenne egy olyan jó agyhoz az alivio kazetta...Ááá...az új Alivio már 9-es, gondoltam az a legjobb kazetta mindkettõhöz. :cool2:
ha nem komolyan, akkor:

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. július 16. - 08:25

a gyorsszaron nem tudok tobbet huzni, a konuszokat meg alapallapotban sem hagytam lotyogosre.
Írta 2010. július 16. - 07:59

Shimano XTR - DT Swiss 240s: Elõnyök és hátrányok? Sártûrõ képesség? Élettartam? Pótalkatrészek?
Shimano agyakról sok jót elmondani nem lehet,fél év alatt 2 XT agy szabadonfutója hullott szét nekem.