Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
A kazetta testet is szét lehet szedni és ki lehet pucolni, beállítani. Nem feltétlenül kell kidobni. A wd-40 csak átmeneti megoldás, mert mindent kimos belöle és utána jól el párolog...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hogy is mondtam? ;)

mire gondolsz? a vaz nem tekeredik, a kereknek van oldalbillegese (valszeg agyon belul vmi), kiprobaltuk egy masik komplett kerekkel. annyi valtozott, hogy most nem eri el a szelet, mert a pofak kozott nemileg nagyobb a res. egy hayesel ugyanugy rossz lenne...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

... a tobbit majd a fek topikban.

Hogy is mondtam? ;)

a kazettát leszedni is kell egy 11-es imbuszkulcs
meg kónuszkulcs kell, racsnileszedõ, láncoskulcs
mindegyikbõl veszel jó minõséget az 3 szerviz ára :)

És még így is megéri ;)

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a kazettát leszedni is kell egy 11-es imbuszkulcs
meg kónuszkulcs kell, racsnileszedõ, láncoskulcs
mindegyikbõl veszel jó minõséget az 3 szerviz ára :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Az lenne a gondom, hogy elkezdett kattogni az egyik kazettám, az ki lett cserélve egy másikra, ami volt itthon, de közben a másik bringán is elkezdett kattogni és ugrani a kazetta. És közben errõl is elment a racsnihang, néma lett, akárcsak a korábban tönkrement kazetta.

Olvastam itt pár hete, hogy esetleg egy wd40-es pucolás segíthet rajta. Ezt meg is csináltam a másik, korábban leszerelt kazettával, és most visszajött a kellemes kattogás. Esélyes, hogy ezzel meggyógyult? Azért kérdezem kipróbálás helyett, mert a szervíz nem ingyen dolgozik.

A másik ezzel függ össze. Mennyire bonyolult dolog shimano agyakat szétszedni, összerakni? Még nem csináltam ilyet, de gondolkodom, hogy meg kéne tanulni. Láttam, hogy többféle méretû konuszkulcs is létezik. Nekem milyen szerszámokat kéne vásárolnom? Jól sejtem, hogy csak 2 megfelelõ méretû kónuszkulcsot, fogaskoszorú leszedõt, meg láncostort?

shimano m40-es 563-as agyaim vannak.

Elõre is köszi a tanácsokat.

(korábbi témához annyit, hogy nekem a sima acera agy gyorszára szorosra húzva annyit fogott a kónuszon, hogy látványosan lassult a kerék forgása)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no megvan a gond... tobbtenyezos a dolog :) az, hogy mitol mozdul ki jobban jobb iranyba a kerek, arrol fogalmam nincs, probaltam szorulosra hozni a konuszt, nem hozott megoldast, gyorsszar csere detto. viszont a minimalis elhajlast (ami miatt kicsit ferdenek tunik az egesz) a gyorsszar csinalja, mielott lerogzitem, egyenes, raszoritasnal huzza el. eltekertem egy 180 fokkal, igy egyenes marad.

a koszorules viszont nem veletlenul jott elo - az egyik dugattyu kinnmarad egy mmt, es ezert szukult be a dolog. pedig szet is szedtem, es ezt lattam is, de azt hittem az a perem nem mozog, csak a kozepe :) aztan amikor jobban megfigyeltem, akkor lattam, hogy nem megy vissza. a tobbit majd a fek topikban.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Egy oldallal visszább.

Hmm
Akkor nekem mákom volt valószínû, a DS szériával, mert semmi gondom nincs, ahogy több ismerõsömnél is bírja.

Könnyû, erõs felni mavic 717-esn kívül van vmi?
Annak csak az ára nem tetszik :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Helló

Sun Equalizer 21, Sun Equalizer 23-ról, van valakinek tapasztalata?
CC-re kell kb68kg-hoz.

Egy oldallal visszább.

sun eq felniket messzire kerüld!
jó súly, centirozhatatlan, rágogumi anyag, fos

A sebesség mindent megold.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Helló

Sun Equalizer 21, Sun Equalizer 23-ról, van valakinek tapasztalata?
CC-re kell kb68kg-hoz.

simonistvan

simonistvan

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Megoldottam a persely kimûtését... Flex+nagykalapács powaaa. :D :D :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
xt fekrol van szo - itt eleg nagy a res :) kepzelhetetitek mit szoptam a 18as tarcsaval, meg a hayesszel. meg egy dolgot tartok lehetsegesnek: mivel mindig kicsit mashova kerul a kerek, ha kiszedem es berakom, ergo van nemi tere a tengelynek a villaban. lehet a gyorsszarnak is van annyi rugalmassaga, hogy ilyenkor enged kicsit. az atutotengelyes elso villat ezert is szeretem, akarhanyszor szedem ki a kereket, mindig ugyanoda kerul, sose kell feket allitanom. itt meg orulok hogy sok kinlodas soran ugyahogy be lehet allitani, es kerekcsere utan meg kezdodik elorol. vicces, hogy altalaban az eleje szokott problemasabb lenni, itt meg a 18as tarcsaval is patent, a hatulja meg a 16ossal sem.

ahogy benezek a fekpofak koze, valahogy sose tunik egyenesnek... ha az egyiket ki tudnam kuszobolni, akkor a masik biztos kevesbe lenne problema. mindket rendszeru feknel ferdenek tunt, pedig kompletten csereltem mindent (az adaptereket is).

lehet xt agyhoz normalis csavaros tengelyt venni? regen (90es evek elso fele :) ) baromira ruhelltem, amikor vmi takonybol csinaltak, es a menet miatt lehetett cserelni az egeszet.

simonistvan

simonistvan

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Helló mindenki!

Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet. Van egy keróm amibe a hátsó agy NS Bikes Coaster Single http://www.chainreac...ginal/26858.jpg itt egy kép róla. És az egyik csapágy széttört benne. Szétszedtem a csapágy belsõ perselye széttörve darabokba kihullt a csapágygolyók úgyszint, de a külsõ persely beleszorult az agyba és nem tudom kimûteni sehogy. Volna valakinek tippje, ötlete esetleg tapasztalata a kiszedéshez?!

Köszi!
Üdv!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Végsõ esetben, bár nem igazán low budget megoldás, rendes vastag tengelyes agy elég merevvé tudja tenni a rendszert.

ezzel szemben a low budget, ha vesz bele egy tömör csavaros tengelyt és kész.
bár plusz egy kulcs a táskában.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Ha azt írja, hogy a tárcsa könnyen kibillen valamelyik irányba, akkor mi másnak lenne hozzá köze mint a keréknek?
Gondolom az is számít, hogy mekkora rés van alaphelyzetben a pofák között (pl új xt féknél elég nagy, így nehéz elrontani a beállítást).

Szóval a kérdés, hogy pontos féktest beállítás mellett áll fenn a jelenség, vagy nem is tudod pontosan középre, párhuzamosan belõni?
Végsõ esetben, bár nem igazán low budget megoldás, rendes vastag tengelyes agy elég merevvé tudja tenni a rendszert.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Én simán raktam a féktest és az adapter közé V-fékpofáról levett "félköröket". A féktest és a csavarfej közé is kell, alulra felülre a keskenyebbek kerültek, és vettem bele hosszabb csavart. Amennyire lelóg a tárcsáról, pont annyira nem ér bele és emiatt sem reszel, no meg megvan a szögállítás is :) És ez egy ..háát (nemtúl)merevváz ;)
Nagyon sok tárcsás gyári bicikli amit összeraktam, ugyanezzel a problémával küzd. Azokkal persze nem ezt csináltam...

Szóval szerintem nincs köze hozzá a keréknek.

Ride everywhere.

.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn:küllõk nem lazák?igaz,merev vázban,de nekem az okozta a tárcsák rezgését.utánahúztam,aztán nem volt vele problémám

neztem, de nem. ill ha a tarcsat is huzza magaval, akkor tuti nem ez a baj. a fekrogzites es a tarcsarogzites kozotti reszben van a gebasz (csapagyazas, kerekrogzites, tamvilla). legalabbis jozan paraszti esszel :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
arn:küllõk nem lazák?igaz,merev vázban,de nekem az okozta a tárcsák rezgését.utánahúztam,aztán nem volt vele problémám

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ááá...az új Alivio már 9-es, gondoltam az a legjobb kazetta mindkettõhöz. :cool2:

ha ezt komolyan gondoltad, akkor: erõs visszalépés lenne egy olyan jó agyhoz az alivio kazetta...
ha nem komolyan, akkor: :D :D :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
korabban neztem igy, de nem is kell raulni, ha elnyomom oldalra, mozgatom a kereket - koszorul, ugyanaz a hatas, mint amikor raulok es megdontom a cangat. ennyire ratyi lenne egy par honapos specialized vaz? erzesre nagyon egyben van, ugy eri magat rajta az ember, mint egy rombolon.

a gyorsszaron nem tudok tobbet huzni, a konuszokat meg alapallapotban sem hagytam lotyogosre.

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Kérj meg valakit,hogy üljön fel a vázra,közben figyeld a tárcsánál mennyivel mozdul el oldalirányban.Merida,Kona vázaknál szembeötlõ (ezeknél tapasztaltam fékbeállítás közben,a Giant Trance,Anthem stb. váznál nincs ilyen gond,a többit nem tudom)a váz hátsó háromszöge mennyire el tud mozdulni oldalra,szimplán annyitól,hogy ráülsz.Ennyit a nagy merevségükrõl.

Shimano XTR - DT Swiss 240s: Elõnyök és hátrányok? Sártûrõ képesség? Élettartam? Pótalkatrészek?

Shimano agyakról sok jót elmondani nem lehet,fél év alatt 2 XT agy szabadonfutója hullott szét nekem.