Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Én most wtb kom light i21-et fogok használni. Ez is UST szabvány és könnyű, mondjuk az ára annyira nem barátságos.

Ez az? https://www.alpinbik...T-I21-29-2-7017

Ez nem túl könnyű, nem túl széles, de baromi drága... Csak én nem értem, hogy mi értelme van? 

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás

Közben megkérdeztem, helix sl volt. Van is nekik, de árat nem tudott még rá mondani. Ha meglesz és értelmes, küldöm privátban.

Kb. az árfekvés tükrözi, hogy hegeszett-e, szerintem.

ő az? Egészen barátságos, köszi! :)

Láttam, hogy írtad az árat, mint szempontot. Egyébként nem a súly miatt ajánlottam. A niplik benne vannak az árban, végül is a másikhoz azt venned kell és ha alut tervezel, annak van azért már ára.

A másik, hogy 22.5 belső felniszélesség már a modernebb vonal, a külsőket is már inkább ezekhez optimalizálják a gyártók, nem a régi 19-20mm-esekhez.

Ezek szerint az általam "megcélzott" a 21mm szélesség amolyan félmodern-semiretro.... :)

Őszintén szólva, az (volt?) a terv, hogy a meglévő* küllők (DT, valamilyen 2-1,8-2 húzott) és anyák (gondolom, alu lehet, mindenesetre szép feketék) maradnak. Mert miért dobjam ki... A gondom, hogy az általam nézett Mavic-ok ERD-je  595.6 mm, a meglévő felnimé meg (elvileg), 604mm.  Ez azért elég nagy különbség, sajnos. :( Viszont a Rabbit által ajánlott Sun (ez már nem a régi Sunn, két n-el?) Helix SL ERD-je 600mm, ami majdnem pont jó, alig van különbség mondhatni "ki nem sz.rja leee?" :D. Éééés ráadásul 22mm a belső széle, amivel már én is cool kid lennék.  B)

*Ezzel jött Unit, másvalaki válogatta össze a kerék hozzávalóit. Nem is értem, húzott küllőkhöz, Hope agyakhoz miért választott ilyen dögnehéz felnit. :blink:

Én most wtb kom light i21-et fogok használni. Ez is UST szabvány és könnyű, mondjuk az ára annyira nem barátságos.

Nekem sajnos nem adják a cumókat... :/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

29er felniket nézegettem, "hátha" találok valamit, ami könnyebb mint a jelenlegi*. a mostani 21mm (belső) szélességű, nem is nagyon váltanék. (gondolom, az, hogy belső nélkül is használni lehessen, ma már nem nagy kérés.) ezt a hármat találtam, amik árban/tömegben jónak tűnnek:

DT Swiss X 392

Mavic XC 421

Mavic XC 621

ár/tömeg arányba a 421 tűnik legjobbnak, kérdés, hogy van-e olyasmi, amit tudnom kellene róla (ami miatt kerülendő), vagy a többiről, illetve ha van ezeknél jobb alternatívára javaslat, megköszönöm. :)

*a mostani (WTB Trail 29 LaserDisc) valami 570+ gramm, mint kiderült, ami "nem kevés". egyébként nem strapálom a felniket. Mavic 717-et nyúztam vagy tíz évig, nem volt vele gondom. tehát ha van a fentieknél (megfizethető) könnyebbre javaslat, ennek fényében szívesen megfontolom.

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

köszi, de ez másfélszer annyiba kerül, mint amiket nézegettem, ennyit nem fizetnék 40 gramm mínuszért. :)

Láttam, hogy írtad az árat, mint szempontot. Egyébként nem a súly miatt ajánlottam. A niplik benne vannak az árban, végül is a másikhoz azt venned kell és ha alut tervezel, annak van azért már ára.

A másik, hogy 22.5 belső felniszélesség már a modernebb vonal, a külsőket is már inkább ezekhez optimalizálják a gyártók, nem a régi 19-20mm-esekhez.

• Rabbit kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Közben megkérdeztem, helix sl volt. Van is nekik, de árat nem tudott még rá mondani. Ha meglesz és értelmes, küldöm privátban.

Kb. az árfekvés tükrözi, hogy hegeszett-e, szerintem.

Rabbit módosította - 2019. május 23. - 10:57

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás

Fogdostam valami sunt a sógoréknál a boltban, mikor a kerékfűzéssel nyüglődtem márciusban, 500 g alatti volt, de széles volt a 35-ös gumihoz. Dícsérték, hogy jól lehet centrírozni -meg gondolom akciós volt- pedig ők sincsenek amúgy oda a sun-ért. Ebből az infernoból meg van 23-as is, illetve hegesztett és illesztett verzió is. Nem tudom, csak hegesztett érdekel?

bike24-es ezt a két Sun-t találtam, mindkettő 500gr felett van, ennyit nem ér az egész macera. :)

Inferno 27 

Inferno 25

viszont most némi zavart érzek az erőben a részemről... a Mavic 421 és 621 sem hegesztett, vagy valamit rosszul értek?

https://shop.mavic.c....html#1028=3283

https://shop.mavic.c....html#1028=3283

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

inferno? olcsó, de alig könnyebb mint a jelenlegi. :)

Fogdostam valami sunt a sógoréknál a boltban, mikor a kerékfűzéssel nyüglődtem márciusban, 500 g alatti volt, de széles volt a 35-ös gumihoz. Dícsérték, hogy jól lehet centrírozni -meg gondolom akciós volt- pedig ők sincsenek amúgy oda a sun-ért. Ebből az infernoból meg van 23-as is, illetve hegesztett és illesztett verzió is. Nem tudom, csak hegesztett érdekel?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás

Sun Inferno?

inferno? olcsó, de alig könnyebb mint a jelenlegi. :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Sun Inferno?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás

DT 361?

https://www.bike24.c...0.html?q=dt 361

kétlem, hogy bármikor gondod lenne akár ezzel. Niplinél a DT Pro Lock Squorx kell hozzá, de ezt adják a felnihez. Ahogy a kis alu alátéteket is, ami hasonló a szegecselt felnik szegecseihez.

köszi, de ez másfélszer annyiba kerül, mint amiket nézegettem, ennyit nem fizetnék 40 gramm mínuszért. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

29er felniket nézegettem, "hátha" találok valamit, ami könnyebb mint a jelenlegi*. a mostani 21mm (belső) szélességű, nem is nagyon váltanék. (gondolom, az, hogy belső nélkül is használni lehessen, ma már nem nagy kérés.) ezt a hármat találtam, amik árban/tömegben jónak tűnnek:

DT Swiss X 392

Mavic XC 421

Mavic XC 621

ár/tömeg arányba a 421 tűnik legjobbnak, kérdés, hogy van-e olyasmi, amit tudnom kellene róla (ami miatt kerülendő), vagy a többiről, illetve ha van ezeknél jobb alternatívára javaslat, megköszönöm. :)

*a mostani (WTB Trail 29 LaserDisc) valami 570+ gramm, mint kiderült, ami "nem kevés". egyébként nem strapálom a felniket. Mavic 717-et nyúztam vagy tíz évig, nem volt vele gondom. tehát ha van a fentieknél (megfizethető) könnyebbre javaslat, ennek fényében szívesen megfontolom.

DT 361?

https://www.bike24.c...0.html?q=dt 361

kétlem, hogy bármikor gondod lenne akár ezzel. Niplinél a DT Pro Lock Squorx kell hozzá, de ezt adják a felnihez. Ahogy a kis alu alátéteket is, ami hasonló a szegecselt felnik szegecseihez.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás

DT Swiss X 392

Mavic XC 421

Mavic XC 621

Kisherceg módosította - 2019. május 22. - 17:30

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Megrendeltem amit kuldtem, eleg univerzalisnak tunik. Azt neztem, hogy a tavtartot is ki lehet szedni, es vegig menetes, tuti be lehet szoritani koze a kereket.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

én ilyesfélére gondoltam: https://www.aliexpre...2843809714.html

A tiedet nem ismertem, mondjuk nem is centrírozok..

Ott azért aggódnék kicsit, mert bár önközpontozónak tűnik a kialakítás, a gyakorlatban nem tudom, ez kellő pontossággal működik-e.

Attól meg totál kivagyok, hogy a hátsó tengelynél mindenhol keverik a  9 és 10 mm-es átmérőket a leírásnál, pedig tudtommal a hátsó gyorszáras tengely mindig is 10mm volt, míg az első 9.. de ezen ne akadjunk fenn :-/ Ettől persze lehet, hogy tényleg 9mm-es az adapterük.

Erre gondoltal? Lehet ezzel 142es kerekeket is befogni?
https://www.ebay.de/...C-/232995292367

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Erre gondoltal? Lehet ezzel 142es kerekeket is befogni?
https://www.ebay.de/...C-/232995292367

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Megneztem, 1x15 es 3x12mm az atutos arany :) koszi a tippet.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

a 20-asról gyorszáras nem tudom, van-e, de a másik kettőhöz Kkínából olcsón létezik adapter (póttengely).

Rendeltem egy olcsobb centirallvanyt (tacx), es azt hittem az atutos tengelyek tamogatasa 2019ben alap... ez szerint nem, de van vmi olcsobb rogzitesi lehetoseg? Vagy vmi olcsobb allvany kozvetlen tamogatassal?

Talaltam egy shimano univerzalis tengelyt, de annyiba kerul, mint az allvany maga, meg mindenfele megoldast egyfele tengelyhez, de nekem vagy haromfele atutos tengelyem van (12-15-20 emlekeim szerint), nem terveztem ennyit invesztalni az egeszbe :(

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Rendeltem egy olcsobb centirallvanyt (tacx), es azt hittem az atutos tengelyek tamogatasa 2019ben alap... ez szerint nem, de van vmi olcsobb rogzitesi lehetoseg? Vagy vmi olcsobb allvany kozvetlen tamogatassal?

Talaltam egy shimano univerzalis tengelyt, de annyiba kerul, mint az allvany maga, meg mindenfele megoldast egyfele tengelyhez, de nekem tobbfele atutos tengelyem van, nem terveztem ennyit invesztalni az egeszbe :(

arn módosította - 2019. április 20. - 16:14

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

ilyen lesz ittho, 8k alatt listaár (- fórumos diszkont :)). amiben nem vagyok biztos amíg nem láttam mennyire tl ready igazából.

https://blackjackwhe...ims/ready-25-3/

én wtb kom lightból fűznék, csak az nem annyira baráti büdzsé.

xd-s agy itthon dt-n kívűl ...passz

A 27-es nalam nem latott belsot, semmi gond nem volt vele TL teren eddig...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat.

Közben találtam képeket ilyen fűzésre is, így duplán megnyugodtam.

Ha a Tune is így fűzi a kereket, nagy bajt nem csinálhattam. :)

TUNE_2015_eurobike_2014_24.jpg

A centírozást most kihagyom, elviszem műhelybe a profikra bízom.

talpfa módosította - 2019. április 14. - 15:31