Tanácsot kérnék a tapasztaltaktól.
Az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes zsírozni egy kerékagyat? Úgy értem, ha még szépen forog, nem darál, akkor is érdemes szétszedni? Az elõzõ karbantartás óta kb. 13000 Km ment bele, de a gumi tömítés alatt még van a zsír, szóval nem hiszem,hogy beázott volna.
A másik kérdésem is ide kapcsolódók, sõt, az egész dolog emiatt merült fel. A hátsó agyból valami fémes pattogás jön elõ, ha kézben megforgatom, de amúgy nem darál, simán fut. Ha szétszedem mit találhatok benne? Csak mert ez egy régi shimano lx agy, amihez nembiztos, hogy kapok kónuszt, ha az bekrepált. Golyó még esetleg akad egy régi shimano agyból kiszedve. Egyszer a campa record agyam kotyogott kicsit, de szétszedéskor derült, hogy nagy a baj, és már össze sem lehetett rendesen tenni, ezért kérdezem a fentieket.
szerk: most látom, hogy rendelhetõ kónusz hozzá, szóval lehet, akkor mégiscsak belenézek
Az, hogy szépen forog, a kerék nagy átmérõje miatt, nem túl jó indikátor. Amikor már benne van a kosz, sõt, ha már kis gödröcskék vannak a kónuszon (nekem már jutott el ilyen állapotig agyam), akkor is elég jól forog egy kerék. Igaz, ilyenkor kézben fogva a tengelyt, és úgy megforgatva, már lehet érezni, hogy nem egyenletes.