Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jah ertem :) kivancsi lennek mire csereli....

12345

12345

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

hol kerulnek ezek amugy ennyibe? dbjuk is tobb (szett 900 dollcsi, ami nalunk meg tobb)...

Uj bringabol bontva, maganszemelytol. Amugy mindketto fent volt itt aproban... Bontrager meg dragabb :) (1200 dollar talan), de most inkabb technikai jellegu valaszokra lennek kivancsi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hol kerulnek ezek amugy ennyibe? dbjuk is tobb (szett 900 dollcsi, ami nalunk meg tobb)...

12345

12345

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
akkor a -100gr, szkandium felnis bontrager a nyero, dt-vel szemben? En is ugy tudom, hogy iparis dt agyak vannak az rxl-ben.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
semmi

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
SZerintem a Bontrager meg a DT nagyon hasonló, lehet hogy ugyanaz, pl a drágább Bontrager kerekekben DT féle racsnimechanika van ha jól tudom.

12345

12345

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Kettõ kerékszettet néztem ki: Bontrager Race X Lite 2010, Dt X1600 2011. Súlyban illetve árban nagyjából megegyeznek (60k). Véleményeteket, tapasztalataitokat kérném. Esetleg shimano agyakra, mavic 717-t fûzetnék, de árban szinte ugyanott vagyok, viszont súlyban 300gr-al nehezebb lenne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a "szaraz" olajjal lehet jobban jartal volna, mert a wd40 bemegy mindenhova, es kimossa az olajozott reszeket, viszont a muszerolaj altalaban tul suru ahhoz, hogy ezt megtegye. a szarazolaj hasonlo allagu a wd40hez, jo kuszokepessegu, de jobban ken (meg teflonos altalaban).

halalan levo csapagyaknal nalam bevalt, hogy befujas utan fellazitja, es gyakran kimossa a trutymot. sikerult igy kormanycsapagyat, forgaspontot, pedalt megmenteni meg egy idore. egy racsnihoz lehet tul finom, de hatha.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A 563-as a te aranycímkésed, ugye?
A szabadonfutó rámegy az agytestre, de a porvédõ látatlanban is biztos más lesz jobboldalt, így a kónusz és a tömítés/hézagolás is más. Vegyél inkább 8-ast, modernebbet, kihézagolod a kazetta mögött simán hetesre.

szia

igen, az 563-as, az az aranyszalagos

Mármint úgy érted, hogy 8-as agynak vegyem a szabadonfutóját? az rámegy erre a agytestre?

zsírzás után szerintem ment bele zsír, mert elcsendesedett és ugrott a szabadonfutó, ezért tegnap leszedtem, fújtam bele wd40-et, meg egy kis mûszer olajat, és bár visszajött a reteszelés hangja, de mellé olyan fokú zörejek jelentek meg pluszban, hogy én azt is csodálni fogom, ha egyáltalán lehet majd vele menni

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
A 563-as a te aranycímkésed, ugye?
A szabadonfutó rámegy az agytestre, de a porvédõ látatlanban is biztos más lesz jobboldalt, így a kónusz és a tömítés/hézagolás is más. Vegyél inkább 8-ast, modernebbet, kihézagolod a kazetta mögött simán hetesre.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
még annyit, hogy ennek az agynak

Shimano FH-RM30-7 (Kerék | Agy - Hátsó | V-fékes) | Kerékpár Webshop

a szabadonfutója vajon kompatibilis az 563-as aggyal?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
szerintetek ennek az agynak a kazettája kompatiblis az 563-as lx kazettájával?

http://apro.bikemag....agy-l19870.html

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Kazetta, mint kazettatest? Egyébként én simán vadásznék egy használt jó állapotú régi agyat valahonnan a netrõl és kivenném belõle, ami kell.

igen, kazetta test

nekem is megfordult már ez a fejemben, meg vettem is már használt kazetta testet, ill. régi agyból is berheltem már ki, de nem zárkóznék el az újtól sem, mert azért az a biztosabb

a másik, hogy a kónusz annyira olcsó, hogy abból azért még árban is jobban megéri újat venni - már ha kapható

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Rob,

régi shimano 7-es kazettát lehet még rendelni? Elõforulhat, hogy kellene majd, de még nem biztos.

A másik, hogy régi agyakhoz kónusz rendelhetõ-e, vagy ha nem, akkor mennyire para, ha tök másik agyhoz való shimano kónusz kerül bele?

Haveromnak van most gondja stx aggyal. Néztem a táblázatot, de ott sem egyértelmû mibe milyen való, sokban van A meg B jelöléssel, de hogy mondjuk az adott agyban milyen van, az nem kideríthetõ.

Kazetta, mint kazettatest? Egyébként én simán vadásznék egy használt jó állapotú régi agyat valahonnan a netrõl és kivenném belõle, ami kell.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Rob,

régi shimano 7-es kazettát lehet még rendelni? Elõforulhat, hogy kellene majd, de még nem biztos.

A másik, hogy régi agyakhoz kónusz rendelhetõ-e, vagy ha nem, akkor mennyire para, ha tök másik agyhoz való shimano kónusz kerül bele?

Haveromnak van most gondja stx aggyal. Néztem a táblázatot, de ott sem egyértelmû mibe milyen való, sokban van A meg B jelöléssel, de hogy mondjuk az adott agyban milyen van, az nem kideríthetõ.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok, segítséget kérnék, minap edzés közben sikerült egy irdatlan nagy kátyúba belemennem az elsõ felnim eltört.... egy mavic cosmos 24 küllõs kerék volt. Van lehetõség átfûzni ezt az agyat egy 32, 36 lyukú felnibe, 24 lyukút nem találtam ill. húzós áron. Az alábbi felnik rendelkezésemre állnak.

jelentsd be az útkezelõnél

nekem tavasszal a biztosítója kifizette a kátyú káromat (felni, gumi, fûzés kb. 20 százalékos avultatás mellett)

szabbyy

szabbyy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok, segítséget kérnék, minap edzés közben sikerült egy irdatlan nagy kátyúba belemennem az elsõ felnim eltört.... egy mavic cosmos 24 küllõs kerék volt. Van lehetõség átfûzni ezt az agyat egy 32, 36 lyukú felnibe, 24 lyukút nem találtam ill. húzós áron. Az alábbi felnik rendelkezésemre állnak.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!

A szempont a strapabírás, és a súlyos "biker" okozta nehézség kibírása

hálás köszönet elõre is!

Novatec d041sb és d042sb szerintem jó választás. D041sb-t (elsõ agy) sok dirtös meg streetes is használ. Én is azt raktam a 120kg-om alá, igaz még sokat nem mentem vele, csak 700-800km-t.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Sziasztok!
Most állok át v-fékrõl disc-re. A fékeim megvannak már, Formula Rx lett a befutó.

Az egyik helyi boltos azt mondta, hogy elég a v-fékes felniken az agyakat kicserélnem, és átfûzetnem, utána biztosan mûködni fog.

A jelenlegi kerék Mach1 32-es, amin gyorszáras XT agyak forognak.

A kérdésem, hogy milyen agyat javasolnátok?

A szempont a strapabírás, és a súlyos "biker" okozta nehézség kibírása

Egyéb szempontokat kell még figyelembe vennem a vásárlás elõtt?

hálás köszönet elõre is!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
http://forum.bikemag...rekepites-2396/