Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
15 deka könnyítés megérezhetõ kerekenként a menettulajdonságokon?gyorsíthatóság ilyesmi.könnyebb külsõk...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az 529es agy marha jo.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szvsz igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Koszonom a tanacsokat! A Novatec 802SB lenyegesen jobb, mint a Deore LX (FH-T660)??? Ezek vannak kb. egy arban ... Vagy a Novatec FO62SB vs. Deore XT '08 (FH-M770)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szerk. bocs rosszul emlék. a317dics van hátul nekem is. elõl viszont csak a119
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
kobormuki: bírni fogja, nekem a régi trekkingemben hasonló kerék van, csak a felni más (remerx). Csomagos túrán se volt vele semmi baj, lazán bírta a 100 kilómat + a 2-3 hétre szükséges motyót a hátsó táskában. Késõbb terepen kínoztam, azt is bírta. Egyedül a csapágyazást nyírtam ki egy-két alkalommal, de országúton elég tartós a deore szintû agy is.
(az új trekkingemben viszont már A317 felni, 2 mm-es DT küllõk és Novatec agyak lesznek, 3 keresztre fûzve)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ennyi elmeleti megfontolas utan egy egy gyakorlati tanacsot szeretnek kerni toletek. Miota egy trekking bicajon utast is viszek allandoak a kullotoreseim, igy a negyedik kullo csereje utan ugy dontottem fuzetek egy tartosabb kereket. A kovetkezokre gondoltam: sima Deore agy, DT rozsdamentes 2,0mm kullo, Mavic A319 felni, 3x fuzes. Elsoleges szempont a tartossag, utana az ar, igazabol a suly nem erdekes... Szerintetek ez birni fogja a 90 kg + 20kg + rossz utak kombinaciot? Vagy valami masban gondolkozzak?

bírja, csak a deore agy helyett raknék vmi jobb darabot. ha súly nem számít valami alap novatec. nem olyan sokkal drágább mint a deore.
nekem kb ugynez van, csak novatec disc light agy, meg mach 1 küllõk. és 2x fûzés. 20 kiló pakkom nincs viszont mikor használtam akkor 104-105 kiló voltam, és kapott terepet is gazdagon. meg se nyikkant.

fentiekhez meg. különbség kulcsa sztem a megmunkálás.
vélemény meg hogy könnyû ember fûzessen 2-1,8-asból tárcsás kereket, nehezebb meg (85+ kb) sima 2-esbõl.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Ennyi elmeleti megfontolas utan egy egy gyakorlati tanacsot szeretnek kerni toletek. Miota egy trekking bicajon utast is viszek allandoak a kullotoreseim, igy a negyedik kullo csereje utan ugy dontottem fuzetek egy tartosabb kereket. A kovetkezokre gondoltam: sima Deore agy, DT rozsdamentes 2,0mm kullo, Mavic A319 felni, 3x fuzes. Elsoleges szempont a tartossag, utana az ar, igazabol a suly nem erdekes... Szerintetek ez birni fogja a 90 kg + 20kg + rossz utak kombinaciot? Vagy valami masban gondolkozzak?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Attól, hogy nem tudod elfogadni még így van. :)

Szerintem sincsen ugyanabból az anyagból. Mindamellett a Champion is húzott, mint szinte minden drótáru :)

Revókkal meg a Compikkal valsz azt csinálják, hogy lehúzzák még 1-2x aztán jól kihõkezelik, hogy a feszültségek eltûnjenek, ne legyen az alakítás miatt kemény/rideg. Majd lesz egy véknyabb anyaguk nyújtott szemcséjû anyagszerkezettel (már ha visssza nem kristályosítják hõkezeléssel az eredetire, de az nem valószínû), ami kicsit kevesebb anyagmennyiség mellett jobban bírja majd a húzó igénybevételt.

a változó vastagságú küllõket nem simán húzzák, ahogy azt a különbözõ drótokkal kapcsolatban értjük, hanem hengerelik is (húzás után). ezeknek az eljárásoknak a hatásuk is eltérõ az anyagra nézve, nyilván a hengerlés a jobban kontrollálható, alighanem a szemcseszerkezetre is jobb hatással van. amúgy a Champion-on is látszik egy spirális minta, ami akár a hengerlésre is utalhatna, de lehet, hogy csak a polírozás nyoma (ha polírozzák egyáltalán).
a hõkezelés nekem irreálisnak tûnik, bár cáfolni nem tudom. éppen elképzelhetõ, de utána kénytelenek lennének újra egyengetni, azt meg egyenkénti meghúzással tudom csak elképzelni (nyúlási terhelés fölött), akkor meg eltörne a háromnegyede, a maradék meg kívül volna a méreten :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
off. aske értettem. pogyola kicsit erõs, mer kb 10 éve kecskéket szerelek, de legyen, elfogadom. csak légyszi mindenki tartsa magát ehhez. és mutass egy "átlag " bringást ezen a fórumon.
részemrõl zártam a témát.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
törölhetõ

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
késeknél is szokták mondani, hogy a kés minõségének csak egy része maga az acél, a másik fele, ami nagyon sokat számít, az a hõkezelés

lehet itt is máshogy hõkezelik, vagy ilyesmi, meg amint írták a duplán húzás is számíthat

ettõl függetlenül használhatnak más acélt is, mert van kb. ezer féle, de annak elég kicsi az anyagköltsége ekkora mennyiségben (értsd egy darab küllõ), hogy ezen múljon a dolog

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
ezert van a forum, hogy okoskodjunk, majd vegen talan hasznos info/megalapitas szuletik. :) Kicsit normalizalodott az idojaras, aki teheti hasznalja ki....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szvsz azaz anyag ugyanaz, ami ugyanolyan fizikai tulajdonsagokkal rendelkezik - es ezt a hokezeles befolyasolja. hogy ugyanabbol indultak ki, az mas kerdes (mongy en erre sem vennek merget).

All spokes are made of stainless steel wire (X5 CrNi 18/10 -10% nickel content) raw material which is manufactured exclusively for DT Swiss. All DT Swiss spokes fulfill the requirements of the German industrial standard DIN-79100 and feature rolled threads.

This is misleading, Aerolite, Aerospeed and Aero (the bladed shape) spokes are only made in Switzerland, round spokes are normally (but not always) made in the US from supplied blanks.
How do I know? I've visited both facilities and been told that by DT Swiss personnel.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
off
Részben igazad van, van némi önkontrollom. Szerintem a véleményemnél több, hogy józanul tudok gondolkozni, illetve van némi tapasztalatom. Ennek okán nem tudok elfogadni logikátlan dolgokat. Nem egy esetben igazam lett már. Ha addig eljutok, hogy egyeseket gondolkozásra tudok sarkallni, már megérte.
Plusz, ha valami hülyeséget mondtam eleddig, mindig revidiáltam magam...többekkel ellentétben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

akkor ne kozolj tenykent valamit, amirol aztan kiderul hogy semmi infod nincs, csak velemenyed. ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

melyik mibol van?

tamaska nem találtam kielégítõ információt e téren, hazai forgalmazó sem tudta megmondani. Kijelentésem pusztán empirikus.
Szerintem van olyan, hogy egyszerûen csak a tapasztalatra alapul.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Az anyaga lehet ugyanaz, csak az alakítása tér el....de ez már csak nézõpont kérdése, hogy ugyanaz-e.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Szerintem sincsen ugyanabból az anyagból. Mindamellett a Champion is húzott, mint szinte minden drótáru :)

Revókkal meg a Compikkal valsz azt csinálják, hogy lehúzzák még 1-2x aztán jól kihõkezelik, hogy a feszültségek eltûnjenek, ne legyen az alakítás miatt kemény/rideg. Majd lesz egy véknyabb anyaguk nyújtott szemcséjû anyagszerkezettel (már ha visssza nem kristályosítják hõkezeléssel az eredetire, de az nem valószínû), ami kicsit kevesebb anyagmennyiség mellett jobban bírja majd a húzó igénybevételt.

töki ha ez van: "nyújtott szemcséjû anyagszerkezettel" akkor miért mondjátok, hogy ugyanaz az anyaga?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás