Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Vagy ezen:Shimano WH-M785 XT MTB Disc Center Lock Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Kidolgozásában lazán odaver a Crosstrailnek, tudom mert van az utóbbiból nekem, az XT-bõl meg barátomnak és ez is UST.

azt is lehet
nekem az speciel túl van azon a határon amennyiért golyoskosaras cuccot vennék. meg xt agy-at amúgy se.
még az slx (wmm65 vagy ilesmi) szettet vettem volna amíg volt 200 eoróért. annyiért kb nem lehet ust, az nagyjából bst buy votl
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

A drágább felnikben általában milyen típusú kerékcsapágyak szoktak lenni? Az enyém golyóskosaras. Az összes ilyen, vagy létezik más felépítésû is?

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Villát cserél, azért kell másik kereket építenie. :) Nálam van a vellája :)

Úgy igaz :), egyébként törtem ilyen agyon is a fejem annak idején, de túl jó áron volt a maxle 15-ös villa....

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Villát is cserélsz? Ha még nem cseréltél, a tömör 9/10mm tengelyes agyak nem játszanak? Elõzõm az volt (Novatech D362SB/D361SB), igen erõs darab. 30gramm a difi.
Feltöltött kép

Villát cserél, azért kell másik kereket építenie. :) Nálam van a vellája :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Épp 15mm-es átütõs elsõ agy vásárlásán töröm az agyam. ...

Villát is cserélsz? Ha még nem cseréltél, a tömör 9/10mm tengelyes agyak nem játszanak? Elõzõm az volt (Novatech D362SB/D361SB), igen erõs darab. 30gramm a difi.
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Segítséget szeretnék kérni keréképítéssel kapcsolatban. A képen látható géphez szeretnék elsõ-hátsó kereket építeni, valami jobbat, szigorúan hobby célra.
Feltöltött kép
A mostaniba kicsit gyorsan belekerül a 8-as.

Elvárások:
- Sima agyas (nem átütõs)
- 6 furatos tárcsa (180-180mm)
- 100.000 Ft alatt a pár.

Nagyon köszönök minden segítséget. Az apró is játszik, nincs kifogásom a használt cuccok ellen.

Vagy ezen:Shimano WH-M785 XT MTB Disc Center Lock Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Kidolgozásában lazán odaver a Crosstrailnek, tudom mert van az utóbbiból nekem, az XT-bõl meg barátomnak és ez is UST.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Segítséget szeretnék kérni keréképítéssel kapcsolatban. A képen látható géphez szeretnék elsõ-hátsó kereket építeni, valami jobbat, szigorúan hobby célra.
Feltöltött kép

Elvárások:

Nagyon köszönök minden segítséget. Az apró is játszik, nincs kifogásom a használt cuccok ellen.

100 körül elgondolkodnék ezen, ha kicsit occsóbb lesz az ájró

Mavic Crosstrail Disc 2011 Laufradsatz (11200714) - Action Sports-Bike Onlineshop

vagy xc717 (ha nehezebb vagy 719) esetleg 819 hogy ust legyen
navatech agyak (a fent említett disc light)
küllõk tetszés szerint (tárcsás kereket én még mindig 2-essel fûzetném)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Feltöltött kép

Elvárások:

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

Épp 15mm-es átütõs elsõ agy vásárlásán töröm az agyam. Szempont az lenne, hogy 32 lyukas legyen, és 6 furatos a tárcsa... Itthon elég szegényes a választék, viszont találtam ezt:
http://www.bikeland....pek/kep2925.jpg 6eft-ért.
A másik alternatíva a Novatec lenne:
-- Bikemarket.hu -- Novatec*D882SB - 15mm persze ha találok belõle 32 lyukasat.
A kérdésem az volna, hogy melyiket volna érdemes venni(a kónuszos agyaktól kicsit idegenkedem), vagy érdemes volna rendelni külföldrõl egy Hope pro II-es elsõagyat ~20eft-ért? Esetleg, ha valamelyik típussal van negatív-pozitív tapasztalatotok, akkor arról szívesen tudomást szereznék!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tessék, még így is nyertem negyed kilót kerekenként! Akkor 13,6 körül kellene hogy alakuljon az összsúly most...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Saját mérés volt, illesztett. Nem hiszem, hogy az OEM hegesztett lenne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az EQ21 inkább 395 g mint 360 g.

az elsõ szériát (2008ban) mértem sk az annyi volt. de tök mindegy amilzen fosok általában a sunok, tényleg meglepõ hogy bírja a mázsát meg amit kap, ha 400 gramm akkor is.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az EQ21 inkább 395 g mint 360 g.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Látod, nekem Scotton is a niplik törtek/repedtek a többi bírta :D
Hja, 45kg-val és abs-es elsõ fékkel nem is könnyû tönkre vágnia :D Nem láttam a kerekét, csak mondta hogy annak gémóver, meg hogy ezért nem kapja meg télre a másikat ugye...

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Amik biztos olyan erõsek hogy átütõs villákkal/vázzal is használhatók, mint ez... Nem t'om mit piszkáltok. Emlékeim szerint inkább strapabíróbb cuccokat használok; nektek gyorsaknak meghagyom a könnyûeket.
Ugye azért cserél Imi is ezt-azt, mert nem bírta a strapát, lásd crossmaxok. Én meg elébe megyek ezeknek, ismerve saját szokásaimat. Kinek a pap, kinek a paplan.

Csak hülyéskedünk, viszont Iminél nem emlékszem, hogy tönkre ment volna bármi is, legtöbb cucca használt, így is belerakott 60ezret xtc-be, crossmax a sok felütés után egyszer kicsit behorpadt, megvették használja más, még a 2002es sidet sem nyírta ki! :P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Miért meglepõ, hogy a deore agy bírja a 100 kilót? Még a tajgarémek kerekei is bírják a 20 kilós bringát, az x kilós harcost, meg a kb. 1 mázsa lomis cuccot.

a felnire gondoltam a +lepõt (ami elvileg 360gramm)
mellesleg az agy pont nem nagyon bírja

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Amik biztos olyan erõsek hogy átütõs villákkal/vázzal is használhatók, mint ez... Nem t'om mit piszkáltok. Emlékeim szerint inkább strapabíróbb cuccokat használok; nektek gyorsaknak meghagyom a könnyûeket.
Ugye azért cserél Imi is ezt-azt, mert nem bírta a strapát, lásd crossmaxok. Én meg elébe megyek ezeknek, ismerve saját szokásaimat. Kinek a pap, kinek a paplan.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Kõnehéz :D

nagyjából ilyen súlyban vannak a 15 éves lx agyakkal fûzott, legolcsóbb mavic felnis, sima 2 mm-es DT küllõs kerekeim is :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

tök feleslges plusz súly az 521. xm719 simán elég. ellenben 100 kg-hoz inkább 2-es küllõk.
nova agyak számozásást az életben nem tudom megjegyezni de ami régen disc ljght néven futott (xt súly és ár kb) az teljesen jó .
én is ilesmit tervezek 140 et mozgó fulliba (remélhetõen addigra csak 90 kilóhoz :) )csak mivel ust így 819 felnik.

mellesleg most ebben a gépben 100 kilóhoz harmatgyenge hírû sun eq21 van deore/noname agyakkal és semmi bajuk. engem is meglep, nem kicsit

Miért meglepõ, hogy a deore agy bírja a 100 kilót? Még a tajgarémek kerekei is bírják a 20 kilós bringát, az x kilós harcost, meg a kb. 1 mázsa lomis cuccot.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem, kõkemény :D