Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Megjött a kicsike :D

Kõnehéz :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Megjött a kicsike :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Az Nova agy a light-os agy normál verziója, 10-es tengellyel.
Az 460 gr-os tömeg xm717/719-es felnikbe van annyi tartalék, hogy kibírják, ha esetleg a felhasználásból eredõen kapnak egy kicsit többet, mint XC ? Találtam a neten képeket az 717-esrõl, kirepedt furatokkal a küllõ körül.
Xm719-est is xc-re írják, meg az XM717-et is, meg 1/3-al drágábbak is mint az xm521-es.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok !

Az XC-s Kelly's bringámat lecserélném apránként egy Merida fully-ra.
A 100 kg-hoz a Mavic EN 521 Disc-et néztem, 1.8-as DT küllõ és Novatec D362 aggyal.
Errõl kellene vélemény, ha használ valaki hasonlót. XC, CC, AM felhasználásra lenne.
Bár nem sok adatot lehet összeszedni az 521-esrõl, de ha jól veszem ki, akkor az is hegesztett felni ?
A mostani Mavic 717 D / 1,5 DT / Novatek D042-es összeállítást a fiam gépébe építjük be.

tök feleslges plusz súly az 521. xm719 simán elég. ellenben 100 kg-hoz inkább 2-es küllõk.
nova agyak számozásást az életben nem tudom megjegyezni de ami régen disc ljght néven futott (xt súly és ár kb) az teljesen jó .
én is ilesmit tervezek 140 et mozgó fulliba (remélhetõen addigra csak 90 kilóhoz :) )csak mivel ust így 819 felnik.

mellesleg most ebben a gépben 100 kilóhoz harmatgyenge hírû sun eq21 van deore/noname agyakkal és semmi bajuk. engem is meglep, nem kicsit
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Sziasztok !

Az XC-s Kelly's bringámat lecserélném apránként egy Merida fully-ra.
A 100 kg-hoz a Mavic EN 521 Disc-et néztem, 1.8-as DT küllõ és Novatec D362 aggyal.
Errõl kellene vélemény, ha használ valaki hasonlót. XC, CC, AM felhasználásra lenne.
Bár nem sok adatot lehet összeszedni az 521-esrõl, de ha jól veszem ki, akkor az is hegesztett felni ?
A mostani Mavic 717 D / 1,5 DT / Novatek D042-es összeállítást a fiam gépébe építjük be.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Király, köszi!
szerk: Ha látok most apróban a red metal 5höz küllõket, célszerû megvennem; mert kishazánkban hiánycikk (ha éppen szükség lenne rá)? Bár ha jól látom csak egy méret; ami szívás...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nem kell semmilyen távtartó

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
OK. (Vmilyen alátéttel, vagy simán megy rá a nyolcas sor. Ha már felmegyek bp-re a cuccért, egybe beszerezném azt is ha kell hozzá; ezért lenne fontos tudni elõre - ráhajolok a brére ha összerakásnál derül ki :( )
Köszi!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Fulcrum RedMetal 5 ajánlott? Kevés tapasztalatot olvastam, az pozitív volt. Marathon felhasználásra. Ez a 8+16 küllõs megoldás tényleg megbazható?
(Hja igen, buktam a DT kereket, elbiznyákolja beszámítással a srác.)
Másik kérdés, hogy 8as sorral ha használom, akkor kell vmi (spéci?) alátét/távtartó hozzá?

A LaPierre a Zesty 314-be pl. ezt teszi, szóval bírni fogja a keményebb használatot. Weboldaluk szerint akár Enduro felhasználást is bír - igaz, efelõl azért vannak kétségeim, de nyilván függ attól, milyen stílusban és hány kg-os a rider. Nekem a 2011-es (2012-es?) Red Metal 3 van, 140-et mozgó bicajban és kapta az ívet rendesen az eddigi 1500 km alatt. 1-2x rá kellett húznom a csapágyakat fogó rögzítõ csavarra; más törõdést eddig nem igényelt, nagyon jó vétel volt. (8-as sor is jó lesz rá.)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Fulcrum RedMetal 5 ajánlott? Kevés tapasztalatot olvastam, az pozitív volt. Marathon felhasználásra. Ez a 8+16 küllõs megoldás tényleg megbazható?
(Hja igen, buktam a DT kereket, elbiznyákolja beszámítással a srác.)
Másik kérdés, hogy 8as sorral ha használom, akkor kell vmi (spéci?) alátét/távtartó hozzá?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ár/érték arányban elég jónak néz ki számomra az új xt kerékszett a WHM-785. Hasonló árkategóriában 90körül milyen kerékszettet ajánlanátok?

én inkább építenék ennyi pénzért!
vagy összefûzött kereket vennék. gondolom számít a tömeg - 1,5 kiló körülit ki lehet hozni ennyibõl!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok,

A kérdésem az lenne, hogy a cyclocross külsõk kb. milyen magasak lehetnek?
B

Maximum 35x700C.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Fulcrum, hope+crest

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ár/érték arányban elég jónak néz ki számomra az új xt kerékszett a WHM-785. Hasonló árkategóriában 90körül milyen kerékszettet ajánlanátok?
11:38:11 IM 2012

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Úgy látom az AMS100-asokat szerelték ezzel, a 125ösöket már 15/12mm-es tengellyel...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Akkor beszállok a kérdezõsdibe. Adott egy AM gép, közepesen agresszív felhasználás. Gyári kerék: noname küllõ, passzolom fûzés, Joytech D041 és 142es agyak, amik nem túl nagy felületen feküdnek fel; illetve elõzõ gépen lévõ vastagtengelyes agyhoz képest nem is olyan merev a kerék.

DT XPW1600as kerék került a látómezõmbe (ismerõs ajánlotta). Cube gyári kerék, nem találok róla túl sok infót. Elvileg 340es agy van benne - errõl se sok infót találta a honlapon. Vastagabb a tengely fala szemre, ill elõl nem a meneten fekszik fel a villa. Küllõ talán 1,8-2, ez se biztos.

Az tuti hogy a mostani agy cserés, 1-1 paraméter 1-1mm-el tér el a mostani és a vastagtengelyes novatech között. Ha mégis kellene küllõket is cserélni, akkor már árban viszont kb ott vagyok mintha a DT kereket veszem. Ha elég erõs a kerék, elég széles a felni 2,25ös gumihoz akkor inkább azt a szettet választanám. szerk: 559×18, az szûk 24mm? Az XR4.2d-bõl indulok ki...

Tudnátok némi infóval/iránnyal segíteni hogy hol tudok utánanézni a kerékszettnek; és/vagy tapasztalata vkinek a DT-vel?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Hm,fura ez a felni téma..Én nékem rigida zac 2000-es van,70ft-és küllõkkel és minden akaratom ellenére még csak 8as se igen tevõdik bele pedig 90+ vagyok és ugratgatok meg farolgatok meg mikor mit.Szerintem inkább a fûzésen múlik ez leginkább.Szóval ha olcsó keréken gondolkodik valaki nem biztos,hogy kikéne adni 3000 néhányszáz forintnál többet és inkább egy tisztességes fûzést neki!Én ezt tapasztaltam.

Adott a 2mm-es DT champion küllõ és egy ember aki fûz.

26os mtb kerekeink tökéletesek, bírják a súlyomat (120kg), pedig van valami noname 2000 forintos szegecselt duplafalú, b+ action (szegecs nélküli) meg van sun rhyno lite és sun eq27 is. Szóval ezek hibátlan kerekek, pedig a noname 2000 forintos felnit városban nyúztam 20cm-es padkákon fel-le.

Ott van az outi kerekem, ami ugye 28as, szegecs nélküli rigida flyer felnik, ugyancsak 2mm-es DT, ugyanaz az ember fûzte és mégis 20km-enként kilazul pár anya...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Hm,fura ez a felni téma..Én nékem rigida zac 2000-es van,70ft-és küllõkkel és minden akaratom ellenére még csak 8as se igen tevõdik bele pedig 90+ vagyok és ugratgatok meg farolgatok meg mikor mit.Szerintem inkább a fûzésen múlik ez leginkább.Szóval ha olcsó keréken gondolkodik valaki nem biztos,hogy kikéne adni 3000 néhányszáz forintnál többet és inkább egy tisztességes fûzést neki!Én ezt tapasztaltam.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

akor felreertettel. pont hogy "tisztelet a kutatomunkaert" lett volna a hozzaszolasom uzenete :)

Én meg azt hittem, hogy ez: I've already figured out on my own

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hát istenkém, csak most kaptam meg a választ.

akor felreertettel. pont hogy "tisztelet a kutatomunkaert" lett volna a hozzaszolasom uzenete :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F