Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nehezebb, de jobban tapad, jobban gurul, kényelmesebb és erõsebb. Egy jó ust gumi löttyel kombinálva majdnem atombiztos megoldás.

errõl tudnál mesélni Te is, nem? :P

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vegul is nem sokkal dragabb, viszont kb. nulla tapasztalatom van UST ugyben.Sulyban jelent valami elonyt? Ebbe kell az a tejszeru lotty?

Nehezebb, de jobban tapad, jobban gurul, kényelmesebb és erõsebb. Egy jó ust gumi löttyel kombinálva majdnem atombiztos megoldás.

A sebesség mindent megold.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
JA, nekem is leendõ meridához kellene, jó lenne egy fehér színû felni. Esetleg a forgalmazónál érdeklõdjek ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Alex XD Lite felniket árulnak itthon, ha igen, akkor kb. mennyibe kerülnek ?

tudtommal nincs igazán forgalmazás
max meridából bontva, vagy ha vki hozott be oem-et, de nem hinném.

Vegul is nem sokkal dragabb, viszont kb. nulla tapasztalatom van UST ugyben.Sulyban jelent valami elonyt? Ebbe kell az a tejszeru lotty?

súlyban kb semmit, sõt akár nehezebb is lehet, elõnye terepen (egy 140 fulllit terep hasznûlatra gondolnék) tapadásban mutakozik meg. De olvasgass bele az tubeless/ust topikba.
igazi ust-be nem kell feltétlen a lötty, de azért szurt defekt ellen célszerû
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Alex XD Lite felniket árulnak itthon, ha igen, akkor kb. mennyibe kerülnek ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi de az itt említett agynak 135mm-es a villasaru távolsága nekem meg 130-as kell.

Egy tiagra agy bírni fogja, de be kell állíttatni rendesen mielõtt elkezded használni.

A sebesség mindent megold.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Kona Sutra

ami egy ilyen ultra világjáró bringára gyárilag felkerül, az jó eséllyel meg is felel a feladatnak

vagy nézd meg mivel szerelnek egy koga-myata túra bringát (azt mondják azok a legjobbak)

de az egyik bikemagban is volt egy világkörüli úton lévõ fickó egy sima montival, és azt mondta, hogy dh felnikkel és amúgy deore felszereltésggel megy

Köszi de az itt említett agynak 135mm-es a villasaru távolsága nekem meg 130-as kell.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Okés, köszi!

Még egy kérdés: 7075-ös aluminium tengely mennyire erõs? Csomagos túrán kátyús utakon felejtõs?

Kona Sutra

ami egy ilyen ultra világjáró bringára gyárilag felkerül, az jó eséllyel meg is felel a feladatnak

vagy nézd meg mivel szerelnek egy koga-myata túra bringát (azt mondják azok a legjobbak)

de az egyik bikemagban is volt egy világkörüli úton lévõ fickó egy sima montival, és azt mondta, hogy dh felnikkel és amúgy deore felszereltésggel megy

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

értelme UST külsõvel van (nam tl ready és tsai) de lehet használni belsõssel is (kivehetõ a szelep)
"gyors" javítás legegyszerûbben belsõ, aztán otthon lehet ragasztgatni

hát úgy azért nem hinném.

Okés, köszi!

Még egy kérdés: 7075-ös aluminium tengely mennyire erõs? Csomagos túrán kátyús utakon felejtõs?

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

ezekbõl én az elsõt, csak ekkora fulliba már bõven inkább ust-t, szal 819 felnikkel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az UST felnihez van valamilyen megkötés, köpeny ügyben ? Defekt esetén a köpeny javítása hogy oldható meg ?

értelme UST külsõvel van (nam tl ready és tsai) de lehet használni belsõssel is (kivehetõ a szelep)
"gyors" javítás legegyszerûbben belsõ, aztán otthon lehet ragasztgatni

Rendben, köszi szépen a választ!
Ez jelentheti azt is, hogy a tiagra agyak kibírnak karbantartás nélkül akár 12000km-t is?

hát úgy azért nem hinném.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Ebben jó a Shimano, a Párizs-Peking 12000 km-t végighajtó csapat Cyfac túrabiciklijeit Tiagrával szerelték, M 565 kerekekkel, az agyak jól, sõt kitûnõen vizsgáztak (viszont a Tiagra középcsapágyak 7 %-a meghibásodott, ezt soknak találták; összefüggött az összsúllyal, azaz a testes biciklistákén kellett cserélni). Amúgy a kerekek is, ami hiba volt, az akkora úthiba volt, hogy a felniknek néha már sok volt.

Rendben, köszi szépen a választ!
Ez jelentheti azt is, hogy a tiagra agyak kibírnak karbantartás nélkül akár 12000km-t is?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

A 105 és Tiagra agyak bírják a terhelést? Csomaggal együtt kb. 120 kiló vagyok és így kell kibírnia még az enyhe terepet és esetleges kátyúkat is. [...]*

Ebben jó a Shimano, a Párizs-Peking 12000 km-t végighajtó csapat Cyfac túrabiciklijeit Tiagrával szerelték, M 565 kerekekkel, az agyak jól, sõt kitûnõen vizsgáztak (viszont a Tiagra középcsapágyak 7 %-a meghibásodott, ezt soknak találták; összefüggött az összsúllyal, azaz a testes biciklistákén kellett cserélni). Amúgy a kerekek is, ami hiba volt, az akkora úthiba volt, hogy a felniknek néha már sok volt.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Az UST felnihez van valamilyen megkötés, köpeny ügyben ? Defekt esetén a köpeny javítása hogy oldható meg ?

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

A Deore nem jó, mert 135 mm a papucstávolsága, inkább Tiagra, 105.

A 105 és Tiagra agyak bírják a terhelést? Csomaggal együtt kb. 120 kiló vagyok és így kell kibírnia még az enyhe terepet és esetleges kátyúkat is.
Mondjuk a súly eloszlik a két kerék között, de a nagyja úgyis ahátsó agyat terheli a hátsó 3-részes táska miatt (amiben sátor is van).

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

sanyimano deore szerintem simán jó lenne

mikor megveszed állítsd vagy állítasd be jól, mert elõfordul, hogy szoros gyárilag, én a shimano agyakat kb. évente szoktam karban tartani ami 7-9 ezer km-t jelent, de azt esõben, hóban is. legutóbb elöl tizenezer km után szedtem szét és még aranysárga volt benne a zsír. Hátul mondjuk már nem.

A Deore nem jó, mert 135 mm a papucstávolsága, inkább Tiagra, 105.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

140 -et mozgo fullyba szeretnek kerekszettet a magam hetven kilogrammja ala, foleg kulfoldi, tura jellegu felhasznalashoz. Harom jeloltem lenne, ebbol ketto epitett.
Hope Pro 2 + Sapim race+ alu kulloanya + Mavic XM719 ~396,89 EUR
DT 240s + Sapim race+ alu kulloanya + Mavic XM719 ~425,99 EUR
Mavic Crosstrail 2011 ~389 EUR

Van-e valakinek hosszutavu tapasztalata valamelyik szettel? Melyiket szeressem? Koszi elore is.

ezekbõl én az elsõt, csak ekkora fulliba már bõven inkább ust-t, szal 819 felnikkel.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Egy régi trekking ( vagy ciklokrossz?? ) vázam van, aminek 130-as a hátsó villasaru távolsága.
Erõs kereket szeretnék hozzá építeni, de még nem választottam agyat. 8-as kazetta menne rá.
Valami strapabíró darab kellene, ami a csomagos túrákat is jól bírja, és ritkán kell karbantartani.
Szívem szerint iparisat vennék, de ez nem feltétel, ha kónuszosak között van jobb.
5-6 ezernél csak nagyon indokolt esetben szeretnék többet költni agyra.

Köszi!

sanyimano deore szerintem simán jó lenne

mikor megveszed állítsd vagy állítasd be jól, mert elõfordul, hogy szoros gyárilag, én a shimano agyakat kb. évente szoktam karban tartani ami 7-9 ezer km-t jelent, de azt esõben, hóban is. legutóbb elöl tizenezer km után szedtem szét és még aranysárga volt benne a zsír. Hátul mondjuk már nem.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

140 -et mozgo fullyba szeretnek kerekszettet a magam hetven kilogrammja ala, foleg kulfoldi, tura jellegu felhasznalashoz. Harom jeloltem lenne, ebbol ketto epitett.
Hope Pro 2 + Sapim race+ alu kulloanya + Mavic XM719 ~396,89 EUR
DT 240s + Sapim race+ alu kulloanya + Mavic XM719 ~425,99 EUR
Mavic Crosstrail 2011 ~389 EUR

Van-e valakinek hosszutavu tapasztalata valamelyik szettel? Melyiket szeressem? Koszi elore is.

Német shopban láttam 2011-es akciózott Crossmax ST-t szemtelenül jó áron, a most decemberi Bike Magazinban van a hirdetés, megnézem neked, ha érdekel hol és mennyi is az annyi.
Szintén egy jó alternatíva lehet a tubeless felnis Fulcrum Red Metal 3. (Itt német webshopokkal vetekedik az ára. Edit: most látom, van Crosstrail is itt. Hm...)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Egy régi trekking ( vagy ciklokrossz?? ) vázam van, aminek 130-as a hátsó villasaru távolsága.
Erõs kereket szeretnék hozzá építeni, de még nem választottam agyat. 8-as kazetta menne rá.
Valami strapabíró darab kellene, ami a csomagos túrákat is jól bírja, és ritkán kell karbantartani.
Szívem szerint iparisat vennék, de ez nem feltétel, ha kónuszosak között van jobb.
5-6 ezernél csak nagyon indokolt esetben szeretnék többet költni agyra.

Köszi!