Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Ilyet fûztem most:
Feltöltött kép
:D

You can never have "enough" bikes.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Alex szerint Cegléden :)

Hû,naprakész :D Köszi

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

XT 15milis elsõagyhoz létezik gyorszár adapter?

Alex szerint Cegléden :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
XT 15milis elsõagyhoz létezik gyorszár adapter?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
+2 eddig, zsír!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

félve kérdezem, de talán ide tartozik: az agyaknál a tárcsafelfogatási sík (beszéljünk mondjuk 6 csavaros agyakról) mennyire ûberhalálpontosan azonos helyen van a váz papucsaihoz képest?
tehát ha azt tervezném, hogy két kerékszettet szerválok egy bicóhoz (aszfaltos+terep), és nem akarnék a gumikkal bajlódni, esélyes, hogy tudom cserélgetni, vagy felejtsem el?
mechanikus tárcsafékeim vannak, szóval talán van némi tartalék.
aztán tovább finomítanám a kérdés: full azonos agyaknál gondolom több az esély a jóságra, de reménykedhetek különbözõ gyártóknál is?
netán van, aki ugyanígy több kereket cserélget?

Nálam simán mûködik a kerékcsere a régi montis kerekem (Formula agy+Avid Roundagon tárcsa) és az újabb trekking (Joytech agy+Avid CleanSweep tárcska) között, nulla problémával. Persze a nulla túlzás, mert van, mikor utánna kell állítanom a féknyerget, hogy ne érjen bele a tárcsa a fékpofába, de ez egyperces mûvelet.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Hali

Nekem már volt rá precedens h kereket cseréltem barátommal, és minden gond nélkül belement a féknyeregbe a tárcsája. Nekem Novatec, neki meg Da Bomb agyai vannak, és 6 csavarosak.

De szerintem jobban jársz ha ugyan olyan agyakkal szerelt kereket veszel.

ez jó hír, legalább van remény, köszi!
persze, alap lenne, hogy azonosak legyenek az agyak, csak most elgondolkodtatott egy használt szett, amiben NYILVÁN nem olyanon vannak, mint terveztem...

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Nekem meg egy olyan kérdésem lenne h van egy Novatec D662SB 12X135 hátsó agyam.
És súly csökkentés végett alu kazetta testet illetve alu tengely szeretnék belerakni. Igazából a tengelyen vacillálok sokat, mert most elvileg CrMo van benne. Négy darab ipari csapágy fekszik fel rá.
Nem tudom h ha esetleg ezt is aluból legyártom akkor kevesebbet fog bírni az agy?

Feltöltött kép

Ezen a képen lehet láttni h mirõl is lenne szó. A jobb oldala 6szögben végzõdik a másik meg egy menetben és mint már írtam 2+2 csapágy fekszik fel rá.

Köszi

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

félve kérdezem, de talán ide tartozik: az agyaknál a tárcsafelfogatási sík (beszéljünk mondjuk 6 csavaros agyakról) mennyire ûberhalálpontosan azonos helyen van a váz papucsaihoz képest?
tehát ha azt tervezném, hogy két kerékszettet szerválok egy bicóhoz (aszfaltos+terep), és nem akarnék a gumikkal bajlódni, esélyes, hogy tudom cserélgetni, vagy felejtsem el?
aztán tovább finomítanám a kérdés: full azonos agyaknál gondolom több az esély a jóságra, de reménykedhetek különbözõ gyártóknál is?

Hali

Nekem már volt rá precedens h kereket cseréltem barátommal, és minden gond nélkül belement a féknyeregbe a tárcsája. Nekem Novatec, neki meg Da Bomb agyai vannak, és 6 csavarosak.

De szerintem jobban jársz ha ugyan olyan agyakkal szerelt kereket veszel.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
nekem volt mar 10mm atutosom gyz vel.ott tort el ahol a menet indult.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Szerintem meg a gyorszárnál lenne a gyenge pont. Az jóval véknyabb,mint 10mm

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
en nem az uregesseg miatt aggodnek hanem hogy a 12mm megtorik 10mm re.ott van a gyenge pont.(aszem)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Most akarok tengelyt csináltatni a tartalék kerekembe,ami 12-es átütõs. A tengely meg 12-es,de a két szélén 10-es,h beférjen a sima vázba. Egy srác hírdet ilyet,de az olyan,h még üreges is,h gyorszárral használhasd. Én viszont azon gondolkozom,h inkább túl kéne lógnia és két 10-es csavarral megfogni.
Szerintetek melyik az erõsebb? (Van egy xt gyorszáram a polcon.)

Mellesleg a sun agyamban a távtartón a menet vajon milyen lehet? Metrikus?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
azert ezzel mar ne durvulj.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
koszi, akkor meg probalkozom vele.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
hat szar felninel ez gyakori.nem lehet vele mit kezdeni.gyarilag pontatlan az illesztes.
de ismetlem ha nem engedett el a kapcsolat akkor ki lehet centirozni onnan is a tojast.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
nem nyilt szet, csak mintha eleve pontatlan lenne az illesztesnel olyan ertelemben, hogy megtorik ott a körív

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ha arra gondolsz hogy szetnyilt a felni az illesztesnel azt meg vissza lehet huzni de mar nem nyuznam tulsagosan.ha el is eresztett a kapcsolat akkor az mar kuka.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
elofordulhat olyan, hogy gyengebb minosegu felninel az illesztesnel "kivehetetlen" tojas legyen?