Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kiszedve, esetleg mas vazban is ugyanugy kattog?
kmoraknal nekem mindegyik csinalta.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
félig off, elsõ kerék, és engem egyszer megszivatott, meg mert vicces: azt hittem, féktárcsa, vagy valami, de kiderült, hogy a sokat látott kilométerórám érzékelõjében a mágnes hatására kattog valami. egészen halkan, de a mûhelyben lehetett hallani. reed relé lehet ezekben? na mindegy.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kattog. Mi kattog? Bedilizek. :D

Hátsó kerékagy (szerintem), csak szabadonfutásban (akkor hallom), fordulatonként egyszer, halkan. A csapágyak futása tökéletes. Kb. olyan hangja van, mint amikor egy bowdenvég éppenhogy beleér. Kezdhetem szétszedni? Eleinte koszra, kerékbe szorult tüskére gondoltam. Van kicsi nyolcas is benne (kb. fél mm). Nem szeretek kónuszos agyat okvetlenül szétszedni, csak a baj van vele. (M985)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

8-as is elég elvileg.

Na felfúrtam 8-assal és a fém schrader átment rajta szépen. Komolyan mondom már a látványtól is boldogabb vagyok. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Red Power XL Disc 6-Loch vorne QR/15mm hinten 135-142x12
M 1800 TL Laufradsatz Disc 15mm/X12
WH-M788 XT Disc QR15 / 142x12 Laufradsatz

Bár az utóbbi kettõ már elég drága, jó lenne max. olyan 50-60e Ft körül megúszni.

Köszi a segítséget elõre is!

Utóbbi kettõ UST felnis, hosszabb távon megéri azt a plusz pénzt. Nem szívesen váltanék már vissza "normál" felnis kerékszettre, egészen más világ. Fulcrum is OK, de abból a Red Metal 3 hozná a DT és az XT szintjét, ami további 30-40 EUR-ral drágább lenne. Nekem utóbbi van, benne 6.000 km-rel. Szupermerev, megbízható, nagyon tartós a csapágyazása és könnyû karbantartani.
Küllõk és a csapágyak pótlási lehetõségének néznék még utána, melyikhez mennyibe kerülnek és milyen bonyolult a beszerzés.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

A Token kerekekrõl tud valaki valamit, szabad õket megvenni vagy felejtõs kategória?

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Ha eladnád az egész kereket milyen agyat és felnit vennél helyette?

Idõközben úgy alakult, hogy két komplett kerékre lesz szükségem, 15QR\X12 leosztásban.

Mivel még soha nem építettem kereket, ezért ismételten kérnék egy kis segítséget, hogy átlagos AM felhasználásra milyen kerekekben érdemes gondolkodni.

Ha építésrõl van szó, agyak terén ezekre gondoltam:
D041SB-15
D142SB-X12

Küllõnek fekete DT Champion 2.0, felni téren viszont kicsit tanácstalan vagyok. A Single Track-kel semmi gond nem volt, kb. ha akartam sem tudtam volna tönkretenni, de még egy pici 8-ast beletenni sem... viszont nagyon nehéz, az igaz. Van esetleg vmi tippetek, milyet lenne érdemes (nem túl drága kategóriában)?

Néztem komplett kerékszetteket is, ezeket találtam:
Red Power XL Disc 6-Loch vorne QR/15mm hinten 135-142x12
M 1800 TL Laufradsatz Disc 15mm/X12
WH-M788 XT Disc QR15 / 142x12 Laufradsatz

Bár az utóbbi kettõ már elég drága, jó lenne max. olyan 50-60e Ft körül megúszni.

Köszi a segítséget elõre is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Szerintem hanyagoljátok. Súlyosabb ember alá mást vegyél.
Ez nem jó a haverodnak ? X-1900 XC Laufradsatz Disc 6-Loch
Nekem ugyan a 975ös van de az nagyon keveset bírt, 4 hónap után cserélni kellett. De lehet, hogy csak kifogtam az egyetlen hibásat. :-))) Ha mindenképp Shimano-t akarsz, vegyél XT-t. Én most azzal járok, abból viszont kifogtam egy hibátlant. Igaz, beszerelés elõtt kimostam a kalapácsoktól a zsírt, nehogy zavarja a reteszelést.
Marci

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
XTR 985-ös hátsó agy racsniszerkezete mennyire strapás? Egy súlyosabb cimbinek kellene, de DT-t most nem találok sehol. (340/240) Félek egy kicsit a shimano kalapácsaitól, nem túl combosak általában, ezeken az új XTR-eken "tuningoltak" vajon valamit? Nem találok infót errõl.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vegulis annyira nem erdekel, mert konnyu, es egy szemernyi nyolcast sem sikerult belerakni :) a dt felnik az ugy hajlongtak, mintha muszaj lett volna. tubelessnek tubeless, es a sunnak is van eleg tapasztalata. 230 euroert jo bolt volt.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Esetleg a pereme és a belsõ árok hasonló, de nézz majd meg egy Arch-ot, köze sincs a színén kívül hozzá.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!
29-es ZTR Arch felnikkel szeretnék kereket építeni/venni.
Itthon sehol nem találok.
A Notubes.com-ról a szállítási költség nagyon durva, 100usd.
Az ebay-en sincs túl sok, fõleg crestet árulnak, de az az én súlyomhoz gyenge.
A chainreaction-ön találtam még.
Valakinek van vmi tippje hol érdemes még megnézni?
Ill.ezt találtam még relatíve megfizethetõ árban : Sun Ringle Black Flag Pro Wheelset 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Errõl valakinek véleménye/tapasztalata?
Thx : Menyus

nekem tavalyi expert van - a felni ugyanez, de nem egyenes kullos. ev vegen 50% kedvezmennyel adtak oket.
eddig nem tudok ra rosszat mondani, gyarilag tubeless (notubes) jott, meg tejet is adtak melleje. a felnit a notubestol licenszelik, valszeg epp az arch profiljat hasznaljak (csak a sulyabol gondolom).

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

NoTubes ZTR Arch 29er XC Disc Felge - BIKE-COMPONENTS.DE

Itt meg fûznek neked, és van 10 opció mindenre :)
MTB Disc 29er - Action Sports-Bike Onlineshop
Agyak, felnik, küllõk...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Hát, a réz anyákat is cserélni szokták újrafûzésnél, akkor az alu anya sem bírhat többet. Szerintem csere újakra.
Marci

Saros139

Saros139

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Alu küllõanya mennyire újrahasználható, ha kerékagycsere miatt újra kell építenem a kereket? Vagy új anyák kellenek?

Köszi: Zoli

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!
Ill.ezt találtam még relatíve megfizethetõ árban : Sun Ringle Black Flag Pro Wheelset 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

A CRC-n legutóbbi emlékeim szerint egész tûrhetõ áron vannak. Számold hozzá, hogy két felninél szerintem megvan a minimál összeghatár és ingyen küldik.
Vagy még nézd meg ezt: rims , itt már kapható az új verzió.

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
eBikeról akarok rendelni felnit, küllõt meg küllõanyát. Agyat máshonnan, mert azt csak késõbb tudnák beszerezni. Így viszont nem ott fûzetem be, úgyhogy ki kellett számolnom a küllõhosszt. A bal 247,2, a jobb 246,6 mm-re jött ki. Azt írják, lefelé kerekítsünk, viszont én DT rozsdamentest akarok, abból viszont csak 244 mm van, 246-os nincs. Nem lenne túl rövid a 244-es küllõ 12 mm-es küllõanyával?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Tegyél egy próbát, ereszd le a belsõt kezd el fújtatni, simán nyitni fogja a szelepet és a nyitott szelepnél is erõlködni fog amikor 3-3.5 bárt kell összehoznia, nem a szelep típusa a probléma hanem a nyomás. Kifúrod, kireszelgeted, veszel 3000-ért két másik belsõt és sanszosan ugyan ott leszel, én ezt a pumpát 5000-ért vettem erre való, mûködik.
Pumpa mûhely Turbo Floor - Trek.hu

Nekem a bikefun air force one is bevált. Az kiskerben 4e forint volt.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hagyjuk, lépjünk... Túlragoztuk. Kifúrom, beteszem a Schrader-t, fújok a gagyi kompresszorommal, örülök neki, ámen.

Tegyél egy próbát, ereszd le a belsõt kezd el fújtatni, simán nyitni fogja a szelepet és a nyitott szelepnél is erõlködni fog amikor 3-3.5 bárt kell összehoznia, nem a szelep típusa a probléma hanem a nyomás. Kifúrod, kireszelgeted, veszel 3000-ért két másik belsõt és sanszosan ugyan ott leszel, én ezt a pumpát 5000-ért vettem erre való, mûködik.
Pumpa mûhely Turbo Floor - Trek.hu