Sziasztok!
Keréképítésen töröm a fejem, de jól jönne egy kis segítség. Jelenleg Daboomb racing kerekeim vannak 1.5-ös DT küllõkkel, és novatech agyakkal. 90 kiló vagyok, és fulli vázzal tekerek, elöl hátul 130 az út. Ez a szett meg is felel edzeni túrázgatni, száguldozni a helyi hegyeken (pilis és gerecse), mert elég jól bírja az ütés vágást. De szeretnék egy könyû maratonozós kerékszettet is. Valami 500g alatti felnikkel, mert azon elég sok sújt tudnék spórolni a forgatott tömegen. A Dabomb 720g. Komplett szettek nem nagyon jöhetnek szóba mert azokból a könnyûek arany árban vannak. Pl. egy Mavic CrossRide-ra össze tudnék spórolni, de azzal nem vagyok beljebb. Ennyibõl össze lehetne rakni Eqvalizer 23 felnikkel szintén novatech agyakkal egy jóval könyebb szettet. Számításaim szerint 620g-ot spórolnák ráadásul a külsõ átmérõn, ez már megérné a beruházást, de ezt csak versenyezni használnám.
A kérdés az lenne, hogy a 90-kilóm alá menyire életbiztosítés egy 410g-os felni tárcsafékkel használva??? Esetleg jobb lenne a 27-es, csak azt nehezebb beszerezni. Aztán illesztett, vagy hegesztett a jobb választás (Sun Inferno)?
A végére, amin végképp elakadtam, hogy van-e esetleg értelme egyenes küllõkkel fûzni a kereket, ha már úgyis 0-ról kezdem az egészet. Mondjuk egy ilyen agyba
http://www.neuzer.hu...agy/2266012.jpg .