Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Sziasztok!
A segítségeteket kérném.1997-es STX RC hátsó agy kazettateste imbolyog.Mennyire veszélyes probléma ez,illetve mit lehet tenni vele?
Válaszaitokat köszönöm.

Szia!

Ez normál jelenség SH agyaknál, az a helyzet, hogy magának a kazettatestnek is állítható kónuszos a csapágyazása. Szét lehet szedni és hézagolók eltávolításával be lehet állítani.

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.1997-es STX RC hátsó agy kazettateste imbolyog.Mennyire veszélyes probléma ez,illetve mit lehet tenni vele?
Válaszaitokat köszönöm.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
gyorsszarbol mi valt be, ami csavaros (kar nelkuli)? illetve mekkora nyomatekkal kell meghuzni? kicsit szkeptikus vagyok a tul filigran megoldasokkal szemben.
jo lenne qr15re is vmi tipp.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Szerintetek milyen megoldással van az elsõ keréktengely megépítve és rögzítve ezen a képen?
http://www.christian...CREMEMODEL_.jpg

pl.:

Bitex + Bicycle & Wheelchair hub

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Szerintetek milyen megoldással van az elsõ keréktengely megépítve és rögzítve ezen a képen?

Ha én építenék ilyet, akkor fix 20as átütõ tengely, kívülrõl axiálisan valahogy rögzítve az agy (mondjuk egy tengelyirányú csavarral és egy támcsapággyal.
De valószínû, hogy hasonló agyat használ mint a cannondale a Lefty telóknál. Lépcsõs tengellyel, kívül a nem megtámasztott részen pedig kisebb a csapágy, mert úgyse kell oda már nagy teherbírás.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Esetleg innen: Shimano küll

Sziasztok!

Nem tudom hogy a legjobb hely-e nekem, de bátorkodom.
Hol tudnék beszerezni egy Y-4CK19000 cikkszámú XTR centírozó kulcsot (Spoke Plug Wrench)?

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudom hogy a legjobb hely-e nekem, de bátorkodom.
Hol tudnék beszerezni egy Y-4CK19000 cikkszámú XTR centírozó kulcsot (Spoke Plug Wrench)?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Egy 2009 vagy 2010 es gyorszáras Mavic Crossride átalakítható qr15-re?

Nem.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Egy 2009 vagy 2010 es gyorszáras Mavic Crossride átalakítható qr15-re?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
DT 440fr hátsóagy átalakítható 142x12-re?

http://www.chainreac...x?ModelID=81526

Ilyet találtam nem tudom jó-e hozzá.

Bioritm

Bioritm

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Itt mutatják, mirõl van szó: 4D TECHNOLOGY EXPLAINED

Kívülrõl az látszik, hogy ezen a kerekemen nem törnek meg a küllõk a küllõanya végénél, mint az általam látott összes többi bringa minden kerekénél. És ebbõl következik, hogy a felni terhelése is nálam egyenletes a küllõanya felfekvõ kerületén. A szegecselteknél nem közvetlenül a puha alu felni kapja 2 ponton (vonalon) a terhelést, hanem a szegecs elosztja valamelyest - de csak valamelyest.

Kössz vazze!
Egész délután ezt kerestem, mert azt megtaláltam, hogy 4D technology, meg az angol leírást, ami elmondja, hogy ebben jól ál a küllõ és ezért nem kell szegecs. de sehol se találtam metszetet.
Szóval túlbonyolítottam a dolgot szokás szerint. Megoldották a felfekvést egy szögalatti süllyesztéssel.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Én is csak képrõl látom, hogy mi is az, de így tûnik logikusnak. A fúrásirány kb mindegy, mert a furat úgyis nagyobb anyival, mint amit falvastagságon a szögeltérés okoz. Cirka 0,2 3-as falvastagságra számolva. a felni belsõ profilját, meg ha egy rendes mérnök tervezte, akkor az extrúderszerszámon nem tartott semeddig a belsõ falra egy egyenes felfekvõrészt csinálni, ha ezt nem tették meg, mert kínaiak és csak másolnak, akkor pedig a parabolaíven a küllõanyának úgyis csak a két széle fekszik fel. Ez jóesetben merõleges a küllõre, ha nem akkor fos az egész és tényleg as szabvány szerint készült parasztvakítás, de ezt csak akkor tudjuk meg ha valaki befûz egyet...

Itt mutatják, mirõl van szó: 4D TECHNOLOGY EXPLAINED

Kívülrõl az látszik, hogy ezen a kerekemen nem törnek meg a küllõk a küllõanya végénél, mint az általam látott összes többi bringa minden kerekénél. És ebbõl következik, hogy a felni terhelése is nálam egyenletes a küllõanya felfekvõ kerületén. A szegecselteknél nem közvetlenül a puha alu felni kapja 2 ponton (vonalon) a terhelést, hanem a szegecs elosztja valamelyest - de csak valamelyest.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ja hogy nem szegecselt a WTB. Akkor sajnos felejtõ...

Bioritm

Bioritm

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

a lyukak furasa az anyagban is kulloiranyu? mert igy lenne ertelme annak, amit mondasz. illetve meg egy olyan kulloanya sem artana, ami pontosan passzol a felni profiljahoz belulrol.

Én is csak képrõl látom, hogy mi is az, de így tûnik logikusnak. A fúrásirány kb mindegy, mert a furat úgyis nagyobb anyival, mint amit falvastagságon a szögeltérés okoz. Cirka 0,2 3-as falvastagságra számolva. a felni belsõ profilját, meg ha egy rendes mérnök tervezte, akkor az extrúderszerszámon nem tartott semeddig a belsõ falra egy egyenes felfekvõrészt csinálni, ha ezt nem tették meg, mert kínaiak és csak másolnak, akkor pedig a parabolaíven a küllõanyának úgyis csak a két széle fekszik fel. Ez jóesetben merõleges a küllõre, ha nem akkor fos az egész és tényleg as szabvány szerint készült parasztvakítás, de ezt csak akkor tudjuk meg ha valaki befûz egyet...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn.
így a küllõre merõlegesen fekszik fel a küllõanya a felnin, és nem görbíti meg azt. Ezzel a küllõ csak húzóerõt kap, nem összetett (húzó és hajlító) + kikerül a felni középontjából a megfogatás, így a felni esetleges csavaró terhelésére van egy kis erõkar, bár szerintem ez nem számottevõ, erre tuti jobb a crank brothers féle "tollas" befogatás.
Ha már számolgatni és rajzolni akarsz :)

a lyukak furasa az anyagban is kulloiranyu? mert igy lenne ertelme annak, amit mondasz. illetve meg egy olyan kulloanya sem artana, ami pontosan passzol a felni profiljahoz belulrol.

Bioritm

Bioritm

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
MJani
Ma is tanultam valami újat, pedig elég elpusztíthatatlannak tûnnek.

Bikertigger
Ezt a disket én is benéztem rendesen, jobban is utánnajárhattam volna a dolognak. Viszont ahogy elnézem egy kicsit mélyebben a zsebembe kell nyúlnom. Ez a 719 kétszer anyiba kerül mint az eq23 :(. A 319-el meg rendesen feladtad a leckét, mert ha ilyen 3 kamrás felni lenne a gépemben, tuti ott porosodna a dabomb a falon :), mert azt már nem óvnám annyira. Úgyhogy most megint jön a számolgatás meg a fejtörés...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

köszi! megfontolom, bár a 21-es már 400 alatt van :) Viszont xm719-en kívül valami alternatív megoldás esetleg? nem nagyon szeretnék v-fékes felnit...

pl

Mavic XM-319 Disc felni

természetesen a 719disc-re gondoltam, igazából eszembe se jutott hogy van v-s változata

XM 719 Disc - rims - mountain bike - Mavic
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Arn.
így a küllõre merõlegesen fekszik fel a küllõanya a felnin, és nem görbíti meg azt. Ezzel a küllõ csak húzóerõt kap, nem összetett (húzó és hajlító) + kikerül a felni középontjából a megfogatás, így a felni esetleges csavaró terhelésére van egy kis erõkar, bár szerintem ez nem számottevõ, erre tuti jobb a crank brothers féle "tollas" befogatás.
Ha már számolgatni és rajzolni akarsz :)

Csak az alu anyával szépen összeragad a felni.
A CB kerekek ritka szarok, hullámoznak tekerés közben.

A sebesség mindent megold.

Bioritm

Bioritm

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

helyedben nem mennék 450 alá

én xm719bõl fûzetnék, novatec disc light agyakkal

spec magam részérõl sun-t soha többet.

most egy eq21 van 14-et mozgó fulliban (ezzel volt gyárilag) szintén 90+ alatt, de van is a hátsóban már akkora 8-as hogy nagy tempónál már zavar :)

köszi! megfontolom, bár a 21-es már 400 alatt van :) Viszont xm719-en kívül valami alternatív megoldás esetleg? nem nagyon szeretnék v-fékes felnit...