Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

hawkez66

hawkez66

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv! Szeretnék egy erõsebb kerékszettet összerakatni versenyekre. A problémám az, hogy 28-as kellene, amibõl nem túl nagy a választék, legalábbis nem találtam sokat. Plusz probléma, hogy amit találtam szegecselt felniket, azokra is azt írják h 35-ösnél szélesebb gumi nem jó hozzá, nekem viszont marathon versenyekre 42-es gumi jó lenne vagy akár szélesebb is ami még befér a vázba.
Ezidáig a következõ típusokat találtam: Mavic Open sport, Ryde Zac pro, Mavic A119, Mach1 RJ Project
Ha ezen kívül tudtok még jó és nem csillagos ég árban felniket akkor várom az ötleteket! PLusz kérdés h melyik az erõsebb: erõsített küllõ sima duplafalú felnivel, vagy a szegecselt felni sima küllõvel? Elõre is köszi!!!!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Ja, ha már az agytestben is megkopott a golyópálya, akkor egyértelmûen kuka...
Akkor pedig upgrade.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Aszti

Aszti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Az a helyzet hogy az agy belülrõl is megvan sérülve. ott ahol a csapágygolyók futnak. ma ráhúztam egy kicsit már nem lötyög de darál és kattog is egy picit.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Bocs, hogy belevau, de nem lehet, hogy azokon a "Gepida" agyakon lehetne még állítani, ha "nem tartanak rendesen"? Lehet(ett) kapni olyan kónuszt, amiben van kis labirinttömítés, az a porvédelmen is segít valamennyit.
(Mindezt persze feltételezve, hogy a Gepidában lévõ eredeti agy kónuszos. Ha iparis, és az kotyogósodott ki, akkor tényleg inkább jöjjön a Novatec.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Aszti

Aszti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
köszönöma segítséget.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Egyébként az a novatec agy jó lenne? Bárkinek bármi tapasztalata van vele kapcsolatban? A mostani gepida elsõ agyam semmit nem tart gyakorlatilag, a csapágyaknál olyan mintha nem tartana elég erõsen. Gondolm ez igen negy hiba. :D Ez a fõ ok amiért le aarom cserélni.

Vegyél nyugodtan d041sb-t. Én is olyat használok, szintén 180as tárcsával, suntour Axon telóval, és deore XT fékkel.
Az agy kõ nehéz, van benne anyag bõven, a csapágyak meg szabványosak, és otthon is cserélhetõk, ha jól tudom, de nekem még nem kellett. Persze még nincs benne 2000km.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Aszti

Aszti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Egyébként az a novatec agy jó lenne? Bárkinek bármi tapasztalata van vele kapcsolatban? A mostani gepida elsõ agyam semmit nem tart gyakorlatilag, a csapágyaknál olyan mintha nem tartana elég erõsen. Gondolm ez igen negy hiba. :D Ez a fõ ok amiért le aarom cserélni.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A tárcsától (pontosabban annak csavaró hatásától) nem az agyat kell félteni, hanem a telót.
A Tora meg el fogja viselni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Aszti

Aszti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni hogy egy Novatec D041SB-vel elbírja e 180-as tárcsát? A mostani elsõ agyam szar, le szeretném cserélni de nem igazán tudom hogy milyenre, leginkább elképzeléseim vannak :) Egy 2007-es Gepida Sirmium bicóm van hozzá voltak Gepida agyak, de a porvédelme rettenetesen szar és belement a csaapágyak közé a por aztán az agy belseje megsérült egy icit és most nnagyon szar a futása. ja és Rodi FR disc felnim van és egy Rock Shox Tora 302 U-turn telóm.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Sziasztok!
A segítségeteket kérném.1997-es STX RC hátsó agy kazettateste imbolyog.Mennyire veszélyes probléma ez,illetve mit lehet tenni vele?
Válaszaitokat köszönöm.

Szia!

Ez normál jelenség SH agyaknál, az a helyzet, hogy magának a kazettatestnek is állítható kónuszos a csapágyazása. Szét lehet szedni és hézagolók eltávolításával be lehet állítani.

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.1997-es STX RC hátsó agy kazettateste imbolyog.Mennyire veszélyes probléma ez,illetve mit lehet tenni vele?
Válaszaitokat köszönöm.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
gyorsszarbol mi valt be, ami csavaros (kar nelkuli)? illetve mekkora nyomatekkal kell meghuzni? kicsit szkeptikus vagyok a tul filigran megoldasokkal szemben.
jo lenne qr15re is vmi tipp.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Szerintetek milyen megoldással van az elsõ keréktengely megépítve és rögzítve ezen a képen?
http://www.christian...CREMEMODEL_.jpg

pl.:

Bitex + Bicycle & Wheelchair hub

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Szerintetek milyen megoldással van az elsõ keréktengely megépítve és rögzítve ezen a képen?

Ha én építenék ilyet, akkor fix 20as átütõ tengely, kívülrõl axiálisan valahogy rögzítve az agy (mondjuk egy tengelyirányú csavarral és egy támcsapággyal.
De valószínû, hogy hasonló agyat használ mint a cannondale a Lefty telóknál. Lépcsõs tengellyel, kívül a nem megtámasztott részen pedig kisebb a csapágy, mert úgyse kell oda már nagy teherbírás.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Esetleg innen: Shimano küll

Sziasztok!

Nem tudom hogy a legjobb hely-e nekem, de bátorkodom.
Hol tudnék beszerezni egy Y-4CK19000 cikkszámú XTR centírozó kulcsot (Spoke Plug Wrench)?

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Sziasztok!

Nem tudom hogy a legjobb hely-e nekem, de bátorkodom.
Hol tudnék beszerezni egy Y-4CK19000 cikkszámú XTR centírozó kulcsot (Spoke Plug Wrench)?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Egy 2009 vagy 2010 es gyorszáras Mavic Crossride átalakítható qr15-re?

Nem.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Egy 2009 vagy 2010 es gyorszáras Mavic Crossride átalakítható qr15-re?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
DT 440fr hátsóagy átalakítható 142x12-re?

http://www.chainreac...x?ModelID=81526

Ilyet találtam nem tudom jó-e hozzá.