Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sziasztok.

Rigida Flyer felnirõl vélemények?

Városi verdába tenném 36 lyukas változatban.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Nem tudom,h ez-e a jó topic a kérdésemnek,ha mégsem,akkor elnézést.
Egy novatech ligh hátsó agyban nehéz csapágyat cserélni? Nem tud valaki hozzá robbantott ábrát? Elõre is köszi.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Sziaztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik átalakító szett 15-ös átütõ tengelyes agyhoz, hogy normál gyorszárral IS lehessen használni?
(XT az agy)

Itt azt írják lehet gyártatni. zscs pedig azt írta a másik oldalon, hogy elméletileg ez is mûködhet, plusz olvastam olyan lehetõséget, akinek régebbi Mavic adapterrel mûködött..

Edit: zscs megelõzött :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziaztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik átalakító szett 15-ös átütõ tengelyes agyhoz, hogy normál gyorszárral IS lehessen használni?
(XT az agy)

Gyári Shimano nem létezik. Viszont esztergáltatni lehet, például itt már csináltak ilyet, pont ilyen agyhoz _Alex_-nek: Molnár Kerékpár - Cegléd

Alternatív opcióként, nagy valószínûséggel tökéletes lehet nem csak Ritchey, hanem Shimano agyhoz a következõ: https://www.bike-com...l?xtcr=1&xtmcl=

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziaztok!

(XT az agy)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Van még valaki, aki ilyen hülyeségekkel szórakozgatott, vagy töltötte az idejét? :)

Nagyon ráérsz!
Ha jó az FH-1051 agy, a kazettatest, simán használható 8, 9-es sorral. Annyi a trükk, hogy eggyel kevesebb lánckereket, és távtartót teszel fel. Kipróbáltam, ahogy Sheldon Brown oldalán is ajánlja- mûködik a dolog. Többet szerintem nem ér az egész.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Olcsó, polír ezüst, alu, 6 csavaros tárcsás, normál gyorszáras elsõagyra Bp-i beszerzéssel ötletek?

Van egy Point racing-em , ha érdekel.Olcsón megszámitom neked.Gyere be hozzám a városligetbe.OgreBike

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Olcsó, polír ezüst, alu, 6 csavaros tárcsás, normál gyorszáras elsõagyra Bp-i beszerzéssel ötletek?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
fh-1051-re tuti nem megy fel az fh2200-as kezdésnek azért, mert a 2200-as 8 sebességes - és 7-rõl 8-ra váltásnál a kazetta is szélesebb lett.
van hetes kazettás shimano agy mint pölö az fh-rm30 de annak sajnos máshogy rögzül a kazettája mint az fh-1051

ez az fh-1051 robbantott ábrája:
LINK
ez meg a 7-es RM30 hátsóagy kazettatestje
[ATTACH=CONFIG]2605[/ATTACH]

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

No, keréképítés vagy átalakítás megint érdekes dolog.

Sikerült egy doboz cigi áráért hátsóagyat szereznem, amirõl a kazettatest lekapható, hogy kicsit modernizáljam a jó öreg FH-1051-est. Szimpla hetes renszerû exage agyról lett lekapva az új test, de nézegettem itt az FH-2200-ast, mint egy lehetséges alternatíva arra, hogy a tengely-kazettatest átkerüljön a nyócvanas évek gyöngyszemére. Teljesen esélytelen, hogy használtan egy kukás 2200-ast szerezzek valahonnan? Az új ára nem érné meg, mert igaz, hogy azzal, ha elszórakozgatok a kazettatestek-tengelyek cseréjével, megspórolok egy kerékújrafûzést-küllõket, de egy idõ után úgysem lehet megkerülni a keréképítést. :)

Van még valaki, aki ilyen hülyeségekkel szórakozgatott, vagy töltötte az idejét? :)

én már többször szereztem bontott kazettát, de abba mindíg belefutottam, hogy egy mai 7-es agy (pl. alivio) kazetta rögzítõ rendszere (karmok) nem pontosan olyan, mint a régebbinek, szóval ezt azért ellenõrizném a te esetedben is

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
No, keréképítés vagy átalakítás megint érdekes dolog.

Sikerült egy doboz cigi áráért hátsóagyat szereznem, amirõl a kazettatest lekapható, hogy kicsit modernizáljam a jó öreg FH-1051-est. Szimpla hetes renszerû exage agyról lett lekapva az új test, de nézegettem itt az FH-2200-ast, mint egy lehetséges alternatíva arra, hogy a tengely-kazettatest átkerüljön a nyócvanas évek gyöngyszemére. Teljesen esélytelen, hogy használtan egy kukás 2200-ast szerezzek valahonnan? Az új ára nem érné meg, mert igaz, hogy azzal, ha elszórakozgatok a kazettatestek-tengelyek cseréjével, megspórolok egy kerékújrafûzést-küllõket, de egy idõ után úgysem lehet megkerülni a keréképítést. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

megnéztem, nincs már ilyen cikkszámon kónusz elérhetõ
jó eséllyel persze más shimano kónusz is rámegy, de az próbálgatni kellene.

köszönöm

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

köszi

beázott az agy, csupa rozsda volt a kazetta test alatt a csésze, meg a golyók, de berágódás nyomait nem látom. Ugyanakkor a csésze és a golyók is barnák maradtak a pucolás után is, szóval lehet kissé csökkent az élettartama az agynak, de be lehetett állítani szépen, nem kotyog, nem rág.

Amúgy egy deore lx 563-as, 7-es rendszerû agyról van szó.

A kónusz cikkszámára én kettõt találtam a shimano kónusz táblázatában, de szerintem nem lesz szükség rá, mert nem látok sérülést a kónuszon, meg a rozsdás csésze okán sem biztos, hogy érdemes költeni még rá, de köszönöm a felajánlást.

Y21R98030 és Y31B05001

amúgy rengeteg km lehet az agyban, mert hozzám már tizenpárév használat után került, és azóta én is 20 ezer km felett mentem vele télen-nyáron, csak a kazetta ment rajta tönkre, a csapágyak eddig hibátlanok voltak

megnéztem, nincs már ilyen cikkszámon kónusz elérhetõ
jó eséllyel persze más shimano kónusz is rámegy, de az próbálgatni kellene.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
igen, csak más méretben

kb ez az

Alexrims - cycling wheels
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Sziasztok!

Lehetséges, hogy a két kerékpáron ugyanaz a felni van?

Merida '13 Cyclocross 4 | Kerékpár | Országúti | Kerékpár Webshop

Merida Matts Lite XT Edition 2013 | Merida Kerékpár Webáruház

Köszi a választ!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

melyik agy? kép esetleg (az alapján megmondom melyik típus/évjárat)
ha megvan melyik agy, akkor a techdocs.shimano.com oldalon van robbantott ábra, ott van Y-al kezdõdõ pótalkatrész cikkszám, és annk utána tudok nézni, hogy érdemes-e vagy sem.
de ha az agyban levõ persely is berágódott, akkor 99% kuka az egész.

köszi

beázott az agy, csupa rozsda volt a kazetta test alatt a csésze, meg a golyók, de berágódás nyomait nem látom. Ugyanakkor a csésze és a golyók is barnák maradtak a pucolás után is, szóval lehet kissé csökkent az élettartama az agynak, de be lehetett állítani szépen, nem kotyog, nem rág.

Amúgy egy deore lx 563-as, 7-es rendszerû agyról van szó.

A kónusz cikkszámára én kettõt találtam a shimano kónusz táblázatában, de szerintem nem lesz szükség rá, mert nem látok sérülést a kónuszon, meg a rozsdás csésze okán sem biztos, hogy érdemes költeni még rá, de köszönöm a felajánlást.

Y21R98030 és Y31B05001

amúgy rengeteg km lehet az agyban, mert hozzám már tizenpárév használat után került, és azóta én is 20 ezer km felett mentem vele télen-nyáron, csak a kazetta ment rajta tönkre, a csapágyak eddig hibátlanok voltak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Ma a régi lx agyam elkezdett siralmas módon kattogni, gondolom a kónusznak, meg a golyóknak annyi.

Ugyanakkor elég remnénytelen hozzá kónuszt találni (bezzeg az elsõhöz van is otthon 2 szett), szóval lecserélném az egészet.

Ami felmerült, hogy vagy veszek 7 rugóért egy deore vagy apróból 8-ért egy slx agyat (újonan). Kérdés, hogy jobb-e az slx a deorenál, illetve hogy nekem v fékes bringához érdemesebb-e v fékes agyat választani, vagy jó lesz a tárcsás is? Tudom, hogy kopatibilisek, de a küllõperem távolág a v fékesnél szélesebb, csak kérdés, hogy gyakrolatban ezt érezni-e a kerék merevségén.

melyik agy? kép esetleg (az alapján megmondom melyik típus/évjárat)
ha megvan melyik agy, akkor a techdocs.shimano.com oldalon van robbantott ábra, ott van Y-al kezdõdõ pótalkatrész cikkszám, és annk utána tudok nézni, hogy érdemes-e vagy sem.
de ha az agyban levõ persely is berágódott, akkor 99% kuka az egész.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Ha a bal oldali csésze is odavan, akkor sajnos már nincs mit tenni... Ha ez a helyzet áll fenn, akkor kuka helyett vevõ lennék rá reális ár + postaköltségért :) Feltételezem 9es kazetta van rajta, ha az jó mûködik, akkor megpróbálnám felfejleszteni 9esre a régi 7es agyaim valamelyikét.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Érdemes azért megkérdezni a forgalmazót, én simán kaptam 97-es STX rc agyhoz kónuszt 1100 Ft-ért. Ha itthon nincs akkor a német központból is tudnak hozni ha van.

ok, köszi, szétszedem és ha kell, akkor megpróbálom még, hátha