Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Köszi a véleményeket. A múltkor belinkelt variálható Novatec agyszettet végül is megrendeltem, úgyhogy majd ki fogom próbálni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
hátsókeréknél szerintem felesleges az átalakítás egy magunkfajta, nem_vérben_forgó_szemû montis esetében.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Oké, egy papucs vastagsága 6-8 mm, az agyból kilógó tengelyvégek 1-2 mm-rel kisebbek, de ha esetleg kiérnének a papucs külsõ széléig, akkor se lenne baj, mert a gyorszár pofái nem síkra vannak megmunkálva, hanem van egy 2-3 mm-es mélyedés, ahova akár be is tud nyúlni a tengely (most csak egy Novatec-et tudok nézni, mert más nincs itthon, de gondolom a többi is hasonló).
Persze nem a százalékos javulás érdekel, csak az, hogy egy magamfajta, a beállításokkal nem órákig piszmogó, nem "vájt fülû(lábú)" ember is fogja-e érezni a különbséget, vagy sem. :)

A mélyedést nem a tengelyvégnek, hanem a rugónak tervezik. A hagyományos rendszerben a kilógó tengelyvég átmérõje (is) lényegesen kisebb, mint ami elférne, illetve ami kitöltené a sarut. (Például régi 10 mm-es XT elsõagyhoz lehetett szabni hátsó tengelybõl hosszabb, passzentos tengelyt.)
A kisebb felület kiváltképp a tárcsafék oldalán bevásódik, folyamatosan pusztítja a saru anyagát.

Kérdésedre, ahogy Kisherceg is írta, érezhetõ, látható a különbség: könnyebb a kereket ugyanoda visszarakni, nem fogy a festék látványosan a felfekvõ felületeken.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
nem hátsó, hanem elsõ agyról (hope pro 2) tudok nyilatkozni. át van alakítva átmenõtengelyes megoldásra. a QR9-hez képest észrevehetõen stabilabban áll a kerék a villában, kevésbé csavarodik.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Oké, egy papucs vastagsága 6-8 mm, az agyból kilógó tengelyvégek 1-2 mm-rel kisebbek, de ha esetleg kiérnének a papucs külsõ széléig, akkor se lenne baj, mert a gyorszár pofái nem síkra vannak megmunkálva, hanem van egy 2-3 mm-es mélyedés, ahova akár be is tud nyúlni a tengely (most csak egy Novatec-et tudok nézni, mert más nincs itthon, de gondolom a többi is hasonló).
Persze nem a százalékos javulás érdekel, csak az, hogy egy magamfajta, a beállításokkal nem órákig piszmogó, nem "vájt fülû(lábú)" ember is fogja-e érezni a különbséget, vagy sem. :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Ez így nem igaz, lényegesen más a felület nagysága, és az illeszkedés milyensége.
A vastag tengely teljesen kitölti a sarut, míg a hagyományos gyorszáras tengelyvég nem, nem mûködne a gyorszár, ha így lenne.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Hátsó keréknél egy vastag tengelyes kerékagy (normál papucsot feltételezve) mennyit lendít a merevségen?
Az érintkezõ felületek ugye semmit nem változnak, egyedül a tengely hosszirányú rugalmassága csökken. Na, de mennyivel?

Trance

goma

goma

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Rose által kínált, általuk épített kerékszettekkel?
Pl.:Road bike wheel set 28"/700 C; Xtreme R-490 / Shimano 105 black kedvezményes vásárlás az online bike shopban www.rosebikes.hu

Vagy ilyesmi áron inkább ajánlanátok egy gyári szettet?

Köszönöm elõre is!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Talán az is járható ha keresel csavar boltban egy horgony csavart ami méretben bele illik a csapágy belsõ gyûrûjébe, azt bele feszíted és a másik oldalról lehet ütni egy dornival.

ilyesmire gondolok, ez van 14-es méretben, szerintem ez mûködhet, nem olyan szoros illesztésû az a csapágy

http://www.fischerhu...ogzites/FZA.pdf

Köszi! MEgnézem, hogy melyik megoldás mûködhet. Meglátjuk. Mindenesetre köszi, sokat segítettél.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Talán az is járható ha keresel csavar boltban egy horgony csavart ami méretben bele illik a csapágy belsõ gyûrûjébe, azt bele feszíted és a másik oldalról lehet ütni egy dornival.

ilyesmire gondolok, ez van 14-es méretben, szerintem ez mûködhet, nem olyan szoros illesztésû az a csapágy

http://www.fischerhu...ogzites/FZA.pdf

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Hi mindenkinek!

Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt :)
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al? :)

ott mutatja a bácsi...

másik szerszám:

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Hi mindenkinek!

Egy kissebb problémával küzdök. Adott egy Novatec d811SB qr15-ös agy. Csapágyat kéne cserélni, de fogalmam sincs hogy tehetném mindezt :)
http://www.cyclingde..._2/D811D812.jpg
Elvileg mindekét csapágy egy peremen fekszik fel és köztük van egy távtartó. Lövésem nincs, hogy lehetne õket kiütni. Próbáltam eltolni a távtartót, de eredménytelenül. Kicsit elmozdult, de nem tudtam megütni így sem a csapágyat.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a sz...al? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Gyorsszar helyettesitesere melyik csavaros brand valt be? Illetve milyen nyomatekkal kell ezeket meghuzni? Kozelemben bbbt lattam.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...

Régen montira lehetett kapni, egy haverom kiszerkesztette magának, de alapvetõen semmi értelme nem volt és buhogott menetközben.

janos1990

janos1990

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok
Elõre is elnézést ha nem jó helyen vagyok de szükségem van egy kis segítségre. Az országútim hátsó kerekét zárttá szeretném tenni, a kérdés hogyan lehet? Találtam egy képet neten, hogy könnyebb legyen rájönni mire gondolok elsõkörben, nem tudom a képen lévõ dolog is a kerékben milyen néven kapható és abból megoldható-e? van-e akkora? hogy az egész kereket fedje két oldalról valahogy a küllõkre téve?, vagy igazából a telekerék lenne a megoldás? köszönöm képek: Közlekedés olcsóbban és tisztábban: kerékpár, magicpie, segway és...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Azt hiszem, a shimano sem javasolja a radialis fûzést. ...és értelmét sem látom.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
elolre mehet a radial de vannak agyak amiknel a gyaro kifejezetten nem javasolja.
egyebkent meg max par grammot sporolnal.
a szepsem meg szubjektiv de egy 2-3 kereszt erosebb/merevebb.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Köszi! Elfejtettem írni,h 622 méretû kerékrõl van szó.A radiálban elsõsorban a kinézete tetszik,de félek h nem is bírná a shimano agy.. 2-3 kereszt között van lényeges különbség?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
szerintem felesleges lenne a bevált 2 vagy 3 kereszttõl eltérni.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Sziasztok!

Most készülök kereket fûzetni. Kérdésem az lenne,hogy szerintetek városban/túrára(pontosabban 80% aszfalt 20% enyhe terep) 32 küllõs rendszerben elöl/hátul milyen fûzés fajtát alkalmazzak ami még biztosan elég erõs, de a legmerevebb? Sima középkategóriás shimano agyakkal lesz elkészítve,ezekhez általában a radiált nem ajánlják úgy tudom...