Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ha inkább az szempont, hogy erõs legyen a kerék és késõbb lehessen centírozni (ha szükséges), érdemes 2.0-1.8-as elvékonyított küllõt beletenni vagy inkább maradjak a 2.0-nál. 32 küllõ esetén hány grammot nyerek a vékonyítottal?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Többnyire igen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
jol emlekszem, hogy a csavaros rogzitesu kereknel 15os anyat hasznalnak?

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Na majd kiderül, köszi. Még annyi hogy most tervezem hogy veszek szélesebb gumit. Ezt néztem ki: Continental SuperSport Plus 28-622-es méretben. Esetleg valami tapasztalat ezzel a gumival kapcsolatban?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Enyémben sajnos fogalmam sincs hogy milyen küllõ van mert használtan vettem. Leviszem majd akkor a bringáshoz hogy meglesse hogy milyen küllõ van benne de lehet hogy egy vastagabb gumi sem ártana neki nem? Vagy a külsõ nem számít annyit?

Számít az is.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Enyémben sajnos fogalmam sincs hogy milyen küllõ van mert használtan vettem. Leviszem majd akkor a bringáshoz hogy meglesse hogy milyen küllõ van benne de lehet hogy egy vastagabb gumi sem ártana neki nem? Vagy a külsõ nem számít annyit?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok. Ti mit tennétek a helyemben? A problémám az hogy van egy országútim amin Mavic MA2 700C felnik vannak 23-as gumikkal és mindig sikerül a hátsóba 8 ast tennem mivel igencsak nagy darab vagyok és egy közepesebb úrhibánál már benne is van a nyolcas.
Na most a lehetõségek az új szélesebb gumi, az új felni de ugyan ezzel a gumival? Szerintetek melyikkel járnék jobban? Esetleg van már jól bevált felnitek nagyobb termetû embereknek?

Nekem ilyen, csak régebbi felnim van több mint tíz éve DT 2.0-ás küllõkkel, igen sokat kibírt már, egyszer lett centírozva úgy tíz éves korában.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok. Ti mit tennétek a helyemben? A problémám az hogy van egy országútim amin Mavic MA2 700C felnik vannak 23-as gumikkal és mindig sikerül a hátsóba 8 ast tennem mivel igencsak nagy darab vagyok és egy közepesebb úrhibánál már benne is van a nyolcas.
Na most a lehetõségek az új szélesebb gumi, az új felni de ugyan ezzel a gumival? Szerintetek melyikkel járnék jobban? Esetleg van már jól bevált felnitek nagyobb termetû embereknek?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Már megvettem,a hétvégi versenyen ki is lazult egy küllö,a küllöanya teljesen letekeredett.Most újrafüzetem,pici menetrögzitö és remélem jó lesz.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Hali!

Reynolds: német fórumon olvastam róla, nem írtak róla rosszat, asszem egy valakinek volt az aggyal problémája (gyári hibás), a többieknek nem.
egyébként a napokban az ebayen kelt el egy szett valami 700 eurórt, a gyári szett 1500 eur.
ha jól rémlik még talán súlykorlátozás nincs rájuk, vagy csak valami 125 kg...(nem tuti)

ha neked nem teccik valami nevetséges árun beszélhetünk róla, jó lesz a scalpelembe :)
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
A 2013-as Cannondale F29 1-es modell Reynolds karbon kerekeit ismeri valaki?
A hátsó agy 24 lyukas és amúgy sem túl jókat irnak a kerékröl...Holnap mennék megnézni egy bringát és ez van benne.
Érdemes megvenni vagy csak a bajom lesz vele?

zooki14

zooki14

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Hello!

Én nem pont kerék építésen gondolkodom, hanem egyben venném, mivel majdnem 90 kg körüli vagyok így inkább megbízom a gyártókban, mint hogy magam építsem és ne bírjon el. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy szerintetek melyik a jobb kerékszett:
I. Campagnolo Zonda (Bikeexpress.hu)
II. Mavic Ksyrium Elite (Bikeexpress.hu)
III. DT Swiss R1900 (»» boneshaker «« ; »» boneshaker ««)

Az ár nagyjából ugyan az, de a Campáról eddig csk jó véleményem van, a Mavic állítólag nehezebb mint amit testbike.hu-n írnak(1550g) a Dt swiss nehéz a többihez képest.

Elõre is köszönöm.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a küllõkön én még faragnék néhány grammot :)

nekem 2-1,5-2-esek vannak, azok is bírják 5 éve.

Sziasztok!
Épp keréképítés elõtt állok, és a következõk lennének a hozzávalók.

E+H agy: Bts xc elite
Abroncs: Ztr Crest vagy Dt 350
küllõ: Dt competition
Niplik: BTS alu

Így ez 1500 gramm fölött van egy kicsivel gyorsszár nélkül.

Ha valakinek van tapasztalata, esetleg tippje hogy min lenne érdemes változtatni ezek közül, szívesen fogadom.

Sima xc felhasználásra kellene a 75 kilómhoz

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Sziasztok!
Épp keréképítés elõtt állok, és a következõk lennének a hozzávalók.

E+H agy: Bts xc elite
Abroncs: Ztr Crest vagy Dt 350
küllõ: Dt competition
Niplik: BTS alu

Így ez 1500 gramm fölött van egy kicsivel gyorsszár nélkül.

Ha valakinek van tapasztalata, esetleg tippje hogy min lenne érdemes változtatni ezek közül, szívesen fogadom.

Sima xc felhasználásra kellene a 75 kilómhoz

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Van valakinek ötlete elõl 20 milis,hátul 12-es agyakra?24 küllõs...

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Azt szeretném kérdezni hogy az Ambrosio Excursion elöl radiálisan, hátul aszimmetrikusan fûzve(hajtás oldal 3 kereszt, túloldal radiál) bírná e a 90kilómat? Valamint az ilyen fûzésminta mennyivel gyengébb mint a hagyományos 3 keresztes? Pályaagyra lenne fûzve tehát középpontosan. Alu anyákkal fûzve mennyivel lenne gyengébb, vagy érdemesebb lenne réz niplikkel összehozni?

Én azért hátul kerülném a radiált.Elöl még csak-csak.Fûzd 3 kereszt-2 keresztre , ha már asszimetrikusat akarsz.90 kiló ezeken a tiranai utakon...(elnézést a tiranaiaktól)
Nipli szempontjából mindegy.Rézzel kicsit könnyebb fûzni , az alu meg könnyebb végeredményt szül.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Azt szeretném kérdezni hogy az Ambrosio Excursion elöl radiálisan, hátul aszimmetrikusan fûzve(hajtás oldal 3 kereszt, túloldal radiál) bírná e a 90kilómat? Valamint az ilyen fûzésminta mennyivel gyengébb mint a hagyományos 3 keresztes? Pályaagyra lenne fûzve tehát középpontosan. Alu anyákkal fûzve mennyivel lenne gyengébb, vagy érdemesebb lenne réz niplikkel összehozni?

rookie1

rookie1

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Köszi a gyors választ.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Ráhelyezel egy sík, egyenes tárgyat a fékfelületre. Ha alatta látsz egy 1-1,5 mm-es mélyedést (kopást) akkor már csereérett.
Talán egy tolómérõ mélységmérõ része lenne a legegyszerûbb de szinte bármi jó.
Marci

rookie1

rookie1

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Üdv mindenkinek!
Honnan tudom megállapítani hogy megérett a cserére a 25ezer km futott felnim?