Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A bátyád nagyon erős.

Az nem volt neki gyanús, hogy ha már annyira kell feszíteni valamit, akkor ott valami nem stimmel ?

Havernak sehogy sem ment kezdőként az tubles gumi felrakása, feszegette, mindent csinált vele. Erre jött az évek óta tubeles-el járó haver és 2 mozdulattal fölrakta.

Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A Conti nagy név de a B kategória megvételével vállalod, hogy valami nem lesz vele rendben. Én is vettem ilyeneket régen, volt hibátlan is köztük de többet nem adok értük pénzt.

Ez nagyon szép darab de én már kb. 15 éve fém leszedõvel járok és azok köszönik, azóta is jól vannak. Az erdõ közepén nem akarok improvizálni pl. a gyorszár karjával egy törött leszedõ miatt.

Batyam eltorte az ujjnyi vastag fem leszedot is, pedig az motorhoz valo volt.

zooki14

zooki14

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Sziasztok!

Hallott már valaki a NESS kerékszettekről?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Hopp, járt a felnihez szelep? Vagy ahhoz, amit rendeltél járt? Persze lehet, hogy külön kértél... :D

Mavic 819 UST felnihez jár szelep, különben nem használható. Még szerencse, hogy volt szelepem, de azért csak küldjék, ami jár. Sőt, illene odaadniuk a 3 maradék felnianyát is, persze ezeket lenyúlják mindenhol. Ezt onnan tudom, hogy rendeltem felnit magában is.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Hopp, járt a felnihez szelep? Vagy ahhoz, amit rendeltél járt? Persze lehet, hogy külön kértél... :D

Nekem egy kicsit tovább ültek rajta. Elfelejtettek hozzáadni a felnihez a szelepet, de reklamáltam és elküldték, csak nem oda, ahova eredetileg jött a csomag, hanem a számlázási címre :) De legalább elküldték.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Hétfőn délben fizettünk/rendeltünk Actionsportsos kereket, tegnap (csütörtökön) délben kezemben volt a cucc.!

Kap ma szalagot, új külsőket, hétvégén meg megforgatom őket. Ránézésre nagyon tetszenek, kíváncsi vagyok majd, hogy forognak...

Nekem egy kicsit tovább ültek rajta. Elfelejtettek hozzáadni a felnihez a szelepet, de reklamáltam és elküldték, csak nem oda, ahova eredetileg jött a csomag, hanem a számlázási címre :) De legalább elküldték.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Volt nekik raktáron, minden alkatrész, amit választottam, hajlandóak voltak néhány órán belül összeszerelni, és postára adni, ennyi. Az, hogy 10 eurért eljön egy csomag németországból, az tényleg nem nagy találmány, inkább az, hogy összeválogatsz egy kereket, s néhány napon belül készen a kezedben van, az volt az öröm forrása.

OFF

Az viszont, hogy a ZTR Arch felnire a Snakeskin Ralphot tíz perc alatt tudtam felrakni, na az nem volt vidám. Megvan, persze kicsíptem közben egy belsőt, ez volt a trehányság ára. Mert ahogy elkészültem a szereléssel, természetesen előkerült a láda aljáról a Stan's szalag, tehát kár volt belsőzni, evvan... :-DDD

mgy módosította - 2013. október 19. - 15:19

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ma, a galambposta és a lovasfutár korában ez tényleg elképesztő. :P

Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Hétfőn délben fizettünk/rendeltünk Actionsportsos kereket, tegnap (csütörtökön) délben kezemben volt a cucc.!

Kap ma szalagot, új külsőket, hétvégén meg megforgatom őket. Ránézésre nagyon tetszenek, kíváncsi vagyok majd, hogy forognak...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

A Conti nagy név de a B kategória megvételével vállalod, hogy valami nem lesz vele rendben. Én is vettem ilyeneket régen, volt hibátlan is köztük de többet nem adok értük pénzt.

Ez nagyon szép darab de én már kb. 15 éve fém leszedõvel járok és azok köszönik, azóta is jól vannak. Az erdõ közepén nem akarok improvizálni pl. a gyorszár karjával egy törött leszedõ miatt.

Fizetek egy fagyit ha ezt gumiszereléssel eltöröd, én UST-s gumikat használok.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Próbáld ki ezt, nekem az 1.1-es típus van és bivaly nagyon.
Topeak

Marci

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Nagy nyomáson használom és mégis forog. A magyarázatok közül pedig a "B-s" Continental lehet, ugyanis az van rajta. Érdekes, hogy az 5 éve vett Hardy 3-asról átrakott külsõ még mindig remekül teljesít, a Conti meg 2 év után nyírja el a gumijaimat... Amikor megvettem azt hittem jó üzletet csinálok, hiszen nagy név, de ennyit ér...

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Schwable gumikatalogusban olvastam, hogy egyes tipusú gumiknal van valami extra technológia a gumi elfogása ellen

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

"Mavic 717 felnim van, volt vadi új Corratec külsõm, 2 túrán 2 belsõm nyakazta le. Havernak odaadtam, örömmel használja, az õ kerekére jó. Nem értem miért de jó és kész."

pl a nobby nic-et a mavic vagy rodi felnire kb kézzel rakom fel, (s nem fordul el :)) erre a szemét eq21 sunra meg szerelésenként eltörik egy gumileszedõ, vagy a régebben linkelt bbb segédeszköz kell. na ilesmiért lehet.

Próbáld ki ezt, nekem az 1.1-es típus van és bivaly nagyon.

Topeak

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Havernak volt egy gyári WTB kerékszettje, a bringához adták. Na arra kb. lehetetlen volt bármilyen gumit fölrakni, azt tényleg feszegetni kellett, ette a mûanyag gumileszedõket.

Én még nem találkoztam ilyennel, de elhiszem. Mindazonánáltal az ilyen felni gumi párost biztos nem használnám... Az szerintem elfogadhatatlan, hogy elforog, aztán nap végén vissza kell forgatni. Mi van, ha hosszabb a nap, vagy a táv és szakad a szelep ?

Semmi.
Azért viszonylag értelmes az ember és figyeli a szelepet ha már tud a gumi hibájáról. Ha már nagyon durván állt, akkor visszahúztam napközben.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"Mavic 717 felnim van, volt vadi új Corratec külsõm, 2 túrán 2 belsõm nyakazta le. Havernak odaadtam, örömmel használja, az õ kerekére jó. Nem értem miért de jó és kész."

pl a nobby nic-et a mavic vagy rodi felnire kb kézzel rakom fel, (s nem fordul el :)) erre a szemét eq21 sunra meg szerelésenként eltörik egy gumileszedõ, vagy a régebben linkelt bbb segédeszköz kell. na ilesmiért lehet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Én még nem találkoztam ilyennel, de elhiszem. Mindazánáltal az ilyen felni gumi párost biztos nem használnám... Az szerintem elfogadhatatlan, hogy elforog, aztán nap végén vissza kell forgatni. Mi van, ha hosszabb a nap, vagy a táv és szakad a szelep ?
Az nem lehet, hogy a külsõ felszerelésekor, ha nem lett jól szerelve, meg lett feszegetve, nyúlhat kicsit, a felni is több mm-t "szûkülhet" fûzés-centrírozás közben, (nem vagyok róla meggyõzõdve, de valahol ilyesmit olvastam egyszer), ez együtt már okozhat ilyen problémát?

You can never have "enough" bikes.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Nem balfékség és nem szerelési hiba. Akkor is el tud fordulni a külsõ, ha megnyúlik v. már gyárilag egy árnyalattal nagyobb a mérete a normálisnál. Ez lehet gyártási hiba is. Mavic 717 felnim van, volt vadi új Corratec külsõm, 2 túrán 2 belsõm nyakazta le. Havernak odaadtam, örömmel használja, az õ kerekére jó. Nem értem miért de jó és kész. Lehet a felnik méretében is szórás, a gumik sem mindig sikerülnek tökéletesen, ha a 2 dolog találkozik, akkor elfordul a belsõ/külsõ. De ez tényleg nagyon ritkán történik.
A B-s Continental gumim kezdetben jó volt de egyszer csak elkezdett "nyúlni, tágulni" , elforgott a felnin. Azt vettem észre, hogy állandóan el van ferdülve a szelep. Fogtam, leeresztettem a gumit és visszahúztam egyenesbe. Kb. minden túra végén meg kellett ezt csinálni. Jó, mivel B-s gumi volt, ott kb. elfogadtam, hogy ezzel ilyen is történhet.
Persze nagyon leeresztett guminál is elõfordulhat ez a jelenség de ott nem lepõdünk meg annyira.
Viszont a gumik az élettartamuk alatt nyúlnak, tágulnak is. Most volt Nobby Nick gumim és az élete vége felé, mikor már nagyon kopott volt, akkor kezdett elcsúszkálni a felnin. Igaz, csak nagyon kis mértékben.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kicsi nyomás miatt, igen. na de olyan nyomáson, ahol a súlyom mellett elbiciklizgetek felütés/lefordulás nélkül ne forogjon már el a külsõ.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

azért jó a menetes szelep, mert habár a külsõ-belsõ kombó ugyanúgy el fog forogni, legalább a szelep a helyén marad. :D
így szakadt ki tõbõl 5 ill. 15km után mindkét zsír új schwalbe belsõmbõl.

De mégis, hogy a fenébe forog el akár a külsõ, akár a belsõ egyáltalán ???
Akár te, akár a többiek megmagyarázzák? Én csak valami óriási balfékség, vagy szerelési hiba következményeként, esetleg túl kicsi guminyomás miatt tudok ilyet elképzelni...

You can never have "enough" bikes.