Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Hi!
Feltennék 1-2 kérdést - hátha tud valaki segíteni:
1. Melyik a jobb hátsóagy a felsoroltak közül?
Novatech, hone, xt. Mindegyik 10mm-es gyorszárral.
2. Milyen lehet a Specialized átütõs elsõagy? (És mennyit érhet?) Milyen ismertebb márka melyik darabjával lehet egyenértékû?
3. Dirt-freeride célokra épített merevfarú gépbe melyik a jobb kerék a 24 v a 26os? 24est még nem tudtam érdemben kipróbálni. Csak kb 100m-t gurultam vele, de ebbõl nem derült ki szinte semmi. Hosszabb távon milyen a kis-kerék?
Illetve egy nem 24-es kerékhez tervezett vázban nem kerül túl alacsonyra a bike?
4. Elég a sima (olcsó) DT küllõvel fûzni? Vagy normális áron van jobb is?
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Én most 90 kilaj vagyok (téli plussz:P) 191 cm......nekem is ez van fél éve.....
nyolcas nem volt benne.......Avid BB7 sanyargatja a villában.....
könnyû, 2 mm-es küllõkkel elég merev CC -re nagyon jó sztem......rosszul nem jár vele senki.....csak nehéz lekönyörögni róla a külsõt...
Télleg van valami elõnye a hagesztett felninek?

van
nem nyílik szét az illesztésnél, szal erõsebb
Autist Team:)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Én mondjuk 2.0/1.5/2.0-es küllõkkel fûzetem...remélem nem fog (nagyon) nyúlni. Bár csak 61 kg vagyok.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

nekem ez van, elöl-hátul.
jó kis felnik, semmi baj velük talán 2-3000 km-t hajottam õket. (75 kg, merevfarú váz, xc felhasználás mellett)

egy kis tojást gyûjtöttem vele úgy, hogy egy kidõlt fenyõfát elkaptam lefele...
egyébként bírják, még centírozni nem kellett ezen kívül..
ár=érték arányban nálam nyerõ. bár van itthon a 3 kamrás változatából is, az sem erõsebb nála, sõt...

Én most 90 kilaj vagyok (téli plussz:P) 191 cm......nekem is ez van fél éve.....
nyolcas nem volt benne.......Avid BB7 sanyargatja a villában.....
könnyû, 2 mm-es küllõkkel elég merev CC -re nagyon jó sztem......rosszul nem jár vele senki.....csak nehéz lekönyörögni róla a külsõt...
Télleg van valami elõnye a hagesztett felninek?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

2.) DS2XC (DS17): 1 kamrás, 410g, illesztett, ~5.200,-

nekem ez van, elöl-hátul.
jó kis felnik, semmi baj velük talán 2-3000 km-t hajottam õket. (75 kg, merevfarú váz, xc felhasználás mellett)

egy kis tojást gyûjtöttem vele úgy, hogy egy kidõlt fenyõfát elkaptam lefele...
egyébként bírják, még centírozni nem kellett ezen kívül..
ár=érték arányban nálam nyerõ. bár van itthon a 3 kamrás változatából is, az sem erõsebb nála, sõt...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Hali! Most épül egy pár tárcsafékes kerekem, kérdésem lenne a felnivel kapcsolatban. XC, maraton felhasználás, elöl-hátul ~10 centit mozgó össztelósba, 32 lyukas, 61-62 kg vagyok. American Classic/Zoggie agyak, 2.0/1.5/2.0-es küllõk, alu anyák és ...
1.) DS2XC (DB17): 3 kamrás, 466g, illesztett, ~4.500,-
2.) DS2XC (DS17): 1 kamrás, 410g, illesztett, ~5.200,-
3.) DS1XC (DS17): 1 kamrás, 423g, hegesztett, ~10.000,-
4.) Mavic XC717Disc: 1 kamrás, 395g, hegesztett, ~12.000,-
Melyiket lehet ténylegesen kapni, megéri-e a Mavic és a DS1 a dupla annyi pénzt?! Tapasztalatok is jöhetnek. ;) Kösz!
Péter

Edit: Az illesztett DS2-est láttam több boltban is, elég szimpi, bár Mavic fan vagyok...de ha nincs érdemi különbség, akkor nem szórnék el plussz 10 mohát...és állítólag a 717 most hiánycikk...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Hali!
'99-es crossmax kerekem van és a hátsó felni (28 lyukas) már kicsit viseltes...Milyen felnit lehet szerezni helyette itthon?

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
Van vkinek tapasztalaa hope xc ill hope bulb hátsó agyakkal kacsolatban?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor marad a visszafordíthatatlan átalakítás ;)

nymthehavoc

nymthehavoc

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
de igen sokkal egyszerübb lenne, de setben volt egy xt hátso agy a marzocchi befüzve egy egy sun double track felnibe, és még ezzel együtt is olcsobb volt (és föleg ostoba modon nem néztem ennek külön utána, az elado meg nem rüntette fel a siteján hogy AT-lenne az agy)
ergo: a kerék itt áll az asztalom mellett, és ha lehet ezzel az aggyal megoldani akkor ezt fogom használni...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
tengelyt a villához kell hogy adjanak, legalábbis ez a standard.

de ez a kütyü, amit az átütõ tengely helyére raksz kb. annyiba kerül mintha vennél egy gyorszáras bazmeg agyat ;). konkrétan tavaly 5000 Ft volt.

nem egyszerübb venni egy gyorszáras agyat és nem szétbarmolni egy jót?
pl. ez 7 ruppó:
Feltöltött kép

edit: link alapján erre gondoltam

nymthehavoc

nymthehavoc

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
ezt a linket találtam rola:
http://www.bike-mail...Nabe::1098.html

nymthehavoc

nymthehavoc

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
namost az enyémben nem volt tengely gyárilag mellékelve. mivel a villa is csak kb 1000km-t látott, azt is csak könnyebb terepeken, nem akarom jelenleg lecserélni, tehát ha nem gond ha lereszelem kicsit mindkét végét akkor azt teszem. lehet ehhez ilyen tengelyt venni, vagy a boltnak kellett volna mellékelnie az eredeti sethet, és most megcseszhetem magam? (még nem volt ÁT-es villám, de gondolom ahhoz adják inkább a tengelyt és nem az agyhoz, de ez csak spekulácio Feltöltött kép)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
amelyikbe bele van építve a 20-as tengely?

a hagyományosat át lehet alakítani, ha lereszelsz a két végébõl és beleraksz egy ilyesmit (ami felül van). csak utána nem tudod újra átütõs telóban használni :)
Feltöltött kép

nymthehavoc

nymthehavoc

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hi,
létezik valamilyen "sensible" átalakitási modozat arra hogy átütõtengelyes agyat (marzocchi qr20 plus) standard teloba használni lehessen?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
syncross felnikröl mit lehet tudni?!
E-bikeon látom van kettõ...

olyan nagyon nem szimpatikus a single track :(
bár 5e nem lehet rossz vétel..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Van valakinek tapasztalata Sun Mach IV vagy CR18 felnikrõl? Mennyire reaális a 405/440 g tömegnek? Mennyire lenne tartós egy 80 kg-os ember alatt?

Feleségem alatt (nem kicsike :) 80 kg) + gyerek gyerekülésben (11 kg) mûködik hibátlanul.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
hello aki tud segitsen!
meg tudná vki mondani,hogy a truvativ hajtokarból
milyen módon lehet kicsavarni a perselyt?(amibe a pedált tekerem be)
tudom,hogy ez nem az a topik de vki segitsen mert meg kellene csinálnom du.ig különben nem tok menni critical massra.
nem tdom,hogy menetes vagy ki kell ütni belõle s o s !!!!!!!!!!!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:) pont az oldalfal, ahol nem szoktak nagyon spórolni asszem:) amúgy az a "nyom egy arcost" az pár év fékezés után lesz max:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
thez: ha egy felni v fékes, akkor pakolnak az oldalfalba is anyagot, hogy legyen mibõl csiszatolni. ha meg disces, akkor arra számítanak, hogy ilyesmire nem lesz szükség és ezért rakhatnak bele kevesebb anyagot (amitõl nem lesz gyengébb, csak könyebb). persze mindettõl függetlenül tapasztalati úton kiderülhetnek érdekes dolgok :) aztán egyszercsak elfogy az anyag ll meg nyom egy arcost :D