Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Télen a vonatok érkezési ideje is csúszik! :D

Azt hiszem leteszteltetem egy kerékpárboltban.Bár hülyének fognak nézni.Itt azért egyszerûbb volt megkérdezni,mert hát ez egy személytelen társalgóhely,mint az msn vagy a telefonálás.

tudtad hogy szeretem a málnát? :D

Ja hátsó agyat már találtam az ágyam alatt,és szétkaptam egy nagy lejtésû(nem elõnyös) fogsort,amibõl kiszedtem a 13 fogú fogaskereket.Az jó lesz a kazetta közepén kihézagolva.Szerintem.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nagyobb mint..? mint minek?

mint egy keskenyebb felnin? jah, valószínûleg nagyobb, csak az nem biztos, hogy észre is veszed majd.

sztem nyugodtan rakd rá, én egy darabig jártam dh géppel, 1,6os slickekkel, élmény volt az tuti. aon meg ugye széles felni van. nem ez fogott vissza.. ;)

jah, a én kerekem a városi bicajban a következõ:
bike+ ss menetes agy (6-7e) + fekete nonéjm küllõk, 4 keresztre (fûzéssel együtt mondjuk 4 e) +mach 1 520 felni (3-4e max) teljesen jó kerék, bír mindent, nem kõnehéz és az említett 1,6os conti slickel soha jobbat. télen csúszik.. :D

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
fogjatok már meg legyetek oly kedvesek.A napokban széles felnire(altrix felni,25mm széles kb) képzelgetek 1.5 körüli slick külsõt.Nagyobb lenne a gördülési ellenállása?

Ja igen V-fékes érdekel!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Milyen kereket ajnálanátok futárkodáshoz montiba?(Milyen agy,küllõ,felni,külsõ?)

véfékes?
gepida agy (csapágyas) bike+ küllõ, vuelta cronos felni (duplafalu szegecselt), kenda 1.75" slick
durván kijön 20 ezerbõl kompletten.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Milyen kereket ajnálanátok futárkodáshoz montiba?(Milyen agy,küllõ,felni,külsõ?)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a 32 lyukas felni-agyba kevesebb küllõ kell, így némileg könnyebb lesz, és nem nagyon veszít a merevségébõl. 36 lyukasat akkor vegyél, ha tényleg adsz a keréknek rendesen, vagy ha nem vagy egy könnyû ember. a 36 lyukas merevebb és erõsebb is, de ha átlagos súllyal rendelkezel és mondjuk simán túrázol vagy CCzel, akkor a 32 lyuk bõven elég.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Hy mindenkinek! Érdekelne hoyg miért van 32 és 36 lyukas felni-agy, azaz, hogy a 36os merevebb is talán, erõsebben tartja a kereket, érdemesebb azt venni? Miért jobb avgy rosszabb a 32 vagy 36os lyukas felni elsõsorban??
Elõre is köszi a válaszokat!

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Tuttok gyárilag is csavarosra csinált 10mm elsõagyat? A Specialized dörtgépekben látni ilyet. -az OEM cucc v van bótba is?
Vagy Bike+ Defense? Vagy vmi Novatec? Utóbbiról szépeket hallottam.
Lényeg h iparis legyen, meg lehessen csinálni bele csavaros tengelyt.
thx
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a színeket nem tudom, de a google a barátod a második kérdésben:

http://www.rowerowys...singletrack.jpg

http://www.odbike.co...k_extrusion.jpg

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Aztán kis országunkban is kapható többféle színben a SingleTrack, vagy csak a honlapon van fent, h elvileg van, de úgysincs? :)

+?: milyen széles ez a felni?
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
xl: hegesztett az illesztése.
esztétikailag is jobb a singletrack:)
ebike-n 10mm-es b+ volt 26 rugóér is:) a hone listaára meg valahol 12 ezer körül mozog. ebike árban nem mérvadó tényezõ.

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Thez: 'Csak' ~15 :)
De ha van más Mo-n kapható 10mm-es gyorszáras minõségi cucc, akkor nyugodtan mondjátok - de én nemigen tudok róla. (Persze ez nem meglepõ, mert én sokmindenrõl nem tudok :) )

Ha jól tévedek régen azért vettem a rhynot, mert kellett az elsõfék, ami nem tárcsa volt. De már akkor is felmerült az XL-kérdése - és akkor sem igazán értettem, hogy miért kerül 2x annyiba - illetve, hogy megéri-e.
De sztem most akkor marad singletrack - hátha bejön.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Azért nekem nem csak trükközni kell...úgyhogy akkor lehetséges, h 26nál maradok.
Novatec B+szintû? Dejo... Ebbõl kb arra következtetnék akkor, hogy nem rossz az a B+...mivel ez a Nova agy elég király - (ilyenem volt) - csak most láttam, hogy már nem csak õk csinálják ilyen 10milis-zárral a cuccokat.
(Egyébként hone csak azért kevésbé szimpatikus, mert túl kicsinek és olcsónak tûnik a novához képest. Árkülönbség: 1nova áráért 2 hone :) )

ja, röhej hogy ilyen marha drágán árulják a b+-t és a novát, lassan elérnek a chris king, és dt agyak árához....
(amúgy mind a 2, b+ és nova is azonos futószalagon készül) szóval ugyanaz.)

nekem a hone-val még nem volt gondom. ha megér majd' 30 rugót egy hátsóagy, akkor vedd azokat:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem singletrack. ez egyértelmû. olcsó és erõs.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kérlek vki mod ezt törölje, véletlen volt. :-(

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Akkor boldogítom a jónépet még1 kérdéssel:) - ezúttal felni-ügyben:
Elsõ keréknek melyiket (ha a hátsó SingleWide):
SingleTrack, RhynoLite, RhynoLite XL

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Azért nekem nem csak trükközni kell...úgyhogy akkor lehetséges, h 26nál maradok.
Novatec B+szintû? Dejo... Ebbõl kb arra következtetnék akkor, hogy nem rossz az a B+...mivel ez a Nova agy elég király - (ilyenem volt) - csak most láttam, hogy már nem csak õk csinálják ilyen 10milis-zárral a cuccokat.
(Egyébként hone csak azért kevésbé szimpatikus, mert túl kicsinek és olcsónak tûnik a novához képest. Árkülönbség: 1nova áráért 2 hone :) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
küllõbõl manapság már a mach1-et szokták inkább ajánlani, mint a dt-t, köszönhetõen annak távolkeleti gyártásának. 24-26 saját döntés, könnyebb vele trükközni, de nehezebb haladni, és terepre sem ideálisabb. de trükközni könnyebb vele.
novatec iparis, erõs, minõségi, de nincs nagy neve. B+ egy kategória vele
Hóne van a kisbringámban, eddig amennyit használtam, bevált. csak arra figyelj, ha tárcsával használod, akkor shimano tárcsa kell rá. CL.
XT maradjon meg cc agynak;) és nem rémlik hogy lenne belõle 10mm-es.
speci agyat mintha régen még a syncros csinlálta volna, de ebben nem vagyok biztos, azzal egy szintü lehet.

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Kössz.
Akkor már csak a másik 3 kérdés marad... :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A 45 Ft-os DT Champion teljesen jó.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.