Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni 1 visszatérõ problémámmal kapcsolatban:
a hátsó belsõm folyamatosan elcsúszik, a felniszalaggal együtt. Olyannyira, hogy a felni szelepbejárata egy bizonyos idõ után kiszúrja azt. Próbáltam már szigszalaggal körbetekerni a szelep oldalát, odaragasztani a felniszalagot a felnihez (elég sufni, tudom), de semmi nem segít, folyamatosan elcsúszik és már a második felniszalagom amorf teljesen.
Mi lehet a baj? Mivel tudnám megoldani?

Elõre is köszi!

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

namost, hogy értsed :) - van egy C50-es Dura Ace karbon abroncsom (vagyis egy komplett hátsó kerekem) amibõl SS/fixi/pózer kereket szeretnék csinálni a meglévõ 28 lyukas Dura Ace pálya hátsó agy átfûzésével.
Emiatt az egyik oldalon lehetek sugárban, de a másikban csak keresztre merném fûzni.

Kösz a magyarázatot, szükség volt rá :) (mert elnéztem, elsõre is mennie kellett volna...). Így már mûködhet :).
Kimarad továbbra is 4-4 küllõ (mert 28-8=20).
A jobboldal a húzott, két kereszttel. A baloldal sugaras, az könnyebb lesz.
Mindkét oldalon kimarad 14-bõl 4, pl. 2 maradó után az 1., 3 után a 2., ismét 2 után a 3., majd 3 további után a 4. Ennél nem lehet egenletesebben szétosztani a fölösleges lyukakat.
Legyenek a jobboldali (hajtott) küllõn lévõ agylyukak a páratlanok, számozzuk meg ezeket 1-27-ig. A baloldaliak párosak, 2-28-ig.
A ráf lyukai 1-19-ig illetve 2-20-ig mennek.
Hagyjuk ki az 5. 13. 19. és 27. lyukhelyet (az agy jobb oldaláról).
Az 1. agylyuk legyen az 1. ráflyuknál (csak, hogy le tudjuk rajzolni), menjen az óramutató szerint növekedve.
Ha 20-20 lenne a kerék (20 agy, 20 ráf), akkor pl. 1-5, 5-9, 9-13, 13-17, 17-19 lenne az 5 „nyomott” kerék és 3-19, 7-3, 11-7, 15-11, és 19-17 az 5 „húzott", mindez a jobboldali, hajott oldalon (agytól-ráfig megy a küllõ). Csakhogy nem 20, hanem 28 lyukas agyunk van. Ismétlem, kihagyunk hát jobboldalt négyet, pl. az 5., 13., 19. és 27. lyukhelyet. így ott 14 helyett 10 küllõ lesz. Baloldalt mondjuk a 4, 12, 18, 26 marad ki.
Ezzel az agylyuk-ráflyuk összefüggés (azaz az ezeket összekötõ küllõ) a következõ: 1-5, 7-9, 11-13, 17-17, 23-1 az öt „nyomott” kerékre, és 3-19, 9-3, 15-7, 21-11, 25-15 az öt „húzott" kerékre. (Lerajzoltam, de ellenõrzendõ.)
Hátravan a küllõszámítás, azaz, hogy hányféle hosszúságú küllõ kell jobboldalt (tán kettõ?); a baloldali is más persze, de az mind uo. hosszú, hisz sugaras. Ez egy középiskolás geometriai feladat, de késõ van, csak akkor érdemes kiszámítani (mondjuk egy programmal), ha tényleg kell. Ahhoz kellenének a szokásos adatok, kb. az agyon lévõ 28-as küllõ körének sugara (ha eltérõ, akkor persze mindkettõ, a ráf megfelelõ sugara, a bal és jobb agyküllõkör távolsága a szimmetriatengelytõl.

Mi az a pózer?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Inkább nem: nem lesz egyenletes. A fûzés is kérdéses.
Ha mégis nagyon kell, akkor legyenek a baloldali küllõk a páratlanok, jobboldaliak a párosak. Hagyd ki az 1, 9, 15, 23-at és a 2, 10, 16, 24-et. Így 8, 6, 8, 6 lesz mindkét oldalon a kihagyottak közti távolság. Ez sugaras fûzésre elmegy épp, keresztre hmm-hmm.

namost, hogy értsed :) - van egy C50-es Dura Ace karbon abroncsom (vagyis egy komplett hátsó kerekem) amibõl SS/fixi/pózer kereket szeretnék csinálni a meglévõ 28 lyukas Dura Ace pálya hátsó agy átfûzésével.
Emiatt az egyik oldalon lehetek sugárban, de a másikban csak keresztre merném fûzni.

vagy még mindig: kellene valaki, aki tud szerezni, gyártani stb EMBERI áron ilyen agyat, tekintve, hogy a felni tökéletes, és nem szivesen cserélném le valami másra

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Köszönöm. Érdekes megoldás. :)

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Adott két elsõ kerék Hope Pro 2 Evo 15mm-es aggyal és Shimano SM-RT86 féktrácsával. Minden együtt rendelt, teljesen új. Az egésszel a célom az volt, hogy kerékcserénél ne kelljen féket állítani. Viszont akkora a féktárcsa eltolódása, hogy sajnos kell. Az agyak különbözhetnek vagy a tárcsák?

Elvileg a probléma elkerülhetõ lehet egy ilyennel:

Syntace

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Adott két elsõ kerék Hope Pro 2 Evo 15mm-es aggyal és Shimano SM-RT86 féktrácsával. Minden együtt rendelt, teljesen új. Az egésszel a célom az volt, hogy kerékcserénél ne kelljen féket állítani. Viszont akkora a féktárcsa eltolódása, hogy sajnos kell. Az agyak különbözhetnek vagy a tárcsák?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

két gyors kérdés, 28-as agyat be lehet fûzni 20-as felnibe (oldalanként 4-4 lyukat kihagyva)[...]

Inkább nem: nem lesz egyenletes. A fûzés is kérdéses.
Ha mégis nagyon kell, akkor legyenek a baloldali küllõk a páratlanok, jobboldaliak a párosak. Hagyd ki az 1, 9, 15, 23-at és a 2, 10, 16, 24-et. Így 8, 6, 8, 6 lesz mindkét oldalon a kihagyottak közti távolság. Ez sugaras fûzésre elmegy épp, keresztre hmm-hmm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
két gyors kérdés, 28-as agyat be lehet fûzni 20-as felnibe (oldalanként 4-4 lyukat kihagyva)
és CX-RAY-en kivül van itthon könnyû lapított küllõ?

bónusz kérdés, 20 lyukas 120mm széles pálya/SS agyat csinál valaki? miche-t láttam, de már egy hónapja nem tudom megrendelni itthon...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Az új Hope 2 Pro Evo hátsó agy eléggé különbözik az elõdjétõl. Elsõre meglepõdtem, mintha hiányozna belõle a tömítés. Találtam róla képeket a neten és valahogy tényleg így kell kinézzen, de ránéznétek, hogy tényleg nem hiányzik-e belõle semmi? Kép.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nem csak gramm.Ha igaz , amit ír a DT , a 2.0-1.8-2.0 küllõjük szakítószilárdsága is nagyobb.

Felütöttem a kerekemet, amíg ezen sakkozok hogy azzal mi lesz, rendeltem egy másik kereket (valószínûleg elbontom és az agyat felhasználom máshova). Mivel normális 2.0-ás küllõjük nem volt, DT Champion lett (2.0-1.8-2.0). Remélem jó lesz.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Ha inkább az szempont, hogy erõs legyen a kerék és késõbb lehessen centírozni (ha szükséges), érdemes 2.0-1.8-as elvékonyított küllõt beletenni vagy inkább maradjak a 2.0-nál. 32 küllõ esetén hány grammot nyerek a vékonyítottal?

Nem csak gramm.Ha igaz , amit ír a DT , a 2.0-1.8-2.0 küllõjük szakítószilárdsága is nagyobb.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha inkább az szempont, hogy erõs legyen a kerék és késõbb lehessen centírozni (ha szükséges), érdemes 2.0-1.8-as elvékonyított küllõt beletenni vagy inkább maradjak a 2.0-nál. 32 küllõ esetén hány grammot nyerek a vékonyítottal?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Többnyire igen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jol emlekszem, hogy a csavaros rogzitesu kereknel 15os anyat hasznalnak?

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Na majd kiderül, köszi. Még annyi hogy most tervezem hogy veszek szélesebb gumit. Ezt néztem ki: Continental SuperSport Plus 28-622-es méretben. Esetleg valami tapasztalat ezzel a gumival kapcsolatban?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Enyémben sajnos fogalmam sincs hogy milyen küllõ van mert használtan vettem. Leviszem majd akkor a bringáshoz hogy meglesse hogy milyen küllõ van benne de lehet hogy egy vastagabb gumi sem ártana neki nem? Vagy a külsõ nem számít annyit?

Számít az is.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Enyémben sajnos fogalmam sincs hogy milyen küllõ van mert használtan vettem. Leviszem majd akkor a bringáshoz hogy meglesse hogy milyen küllõ van benne de lehet hogy egy vastagabb gumi sem ártana neki nem? Vagy a külsõ nem számít annyit?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok. Ti mit tennétek a helyemben? A problémám az hogy van egy országútim amin Mavic MA2 700C felnik vannak 23-as gumikkal és mindig sikerül a hátsóba 8 ast tennem mivel igencsak nagy darab vagyok és egy közepesebb úrhibánál már benne is van a nyolcas.
Na most a lehetõségek az új szélesebb gumi, az új felni de ugyan ezzel a gumival? Szerintetek melyikkel járnék jobban? Esetleg van már jól bevált felnitek nagyobb termetû embereknek?

Nekem ilyen, csak régebbi felnim van több mint tíz éve DT 2.0-ás küllõkkel, igen sokat kibírt már, egyszer lett centírozva úgy tíz éves korában.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok. Ti mit tennétek a helyemben? A problémám az hogy van egy országútim amin Mavic MA2 700C felnik vannak 23-as gumikkal és mindig sikerül a hátsóba 8 ast tennem mivel igencsak nagy darab vagyok és egy közepesebb úrhibánál már benne is van a nyolcas.
Na most a lehetõségek az új szélesebb gumi, az új felni de ugyan ezzel a gumival? Szerintetek melyikkel járnék jobban? Esetleg van már jól bevált felnitek nagyobb termetû embereknek?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Már megvettem,a hétvégi versenyen ki is lazult egy küllö,a küllöanya teljesen letekeredett.Most újrafüzetem,pici menetrögzitö és remélem jó lesz.