Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Nekem 2 évig volt Deore hátsó agyam, alig vártam hogy megszabaduljak tõle...beázik, könnyen elállítódik a kónusz és nehéz.
Javaslom a B+ vagy Novatec agyakat is ha olcsón jót akarsz venni.

Novatecen én is gondolkodom azt még megkérdem egyik boltban menyibe fáj.
B+ melyik az amelyik jó lenne nekem? mert hátsó van ebike-on Sphere de elsõbe nincs. hátsónak nekem bejön a Sphere még az elsõjét megnézem vhol.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Nekem 2 évig volt Deore hátsó agyam, alig vártam hogy megszabaduljak tõle...beázik, könnyen elállítódik a kónusz és nehéz.
Javaslom a B+ vagy Novatec agyakat is ha olcsón jót akarsz venni.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
na ha minden jól megy július elején lesz egy hetes túrám.
gondoltam veszek kereket.hobbi túra késõbb esetleg maratonozni kéne.
felninek Mach1 2.10-et néztem szimplán szegecseltet. vagy esetleg CR18. tartósság a cél. agyak kellenének lehetõleg úgyhogy a két agy ne legyen több 10-11k-nál. elsõre eg yiparis Zoggie párost néztem sima V-fékeset. aztán legondolkodtam h kell-e nekem az ipari csapi és képbe jött a Deore páros.
vagy mutattak nekem egy American Classic agyat elsõt 3k-ba a hátsót 6-ér hoznák de amint olvastam az AM topicba sok velük a gond. ki mit mond?
küllõk azok 2mm-es DT-k.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Küllõket hogy fûzik bele?

ha jól veszem észre, a felni szélein vannak a lyukak a küllõknek

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Ez vmi naggyonjó ötletnek látszik (felni): http://www.pinkbike....inator-rim.html

Küllõket hogy fûzik bele?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Ez vmi naggyonjó ötletnek látszik (felni): http://www.pinkbike....inator-rim.html

és mennyi lesz a súlya ? de mintha már lett volna vmelyik topicban. a jövõ évi újdonságokban asszem

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

Olvastam a 2004-es keréktesztben, hogy a 10mm-s gyorszáras novatec hátsóagynál le kellett esztergáltatni 1,5 mm-t a tengelybõl, tudja valaki, hogy az újabbaknál is le kell szedetni a tengelybõl vagy már kijavította a gyártó a hibát?

Az nem csak valami könnyítéses mutatvány?
Bike+ Defense 4X agyban pl alapból 9mm a tengely.

__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

hahó

mit rakjak a bringára hogy védjem a vázat (és ne legyen olyan fémes hang)
amikor a lánc odacsapódik?

1. Tépõzáras láncvillavédõ (max 1000-1500 ft)
2. Külsõ gumi darab (köteglõvel)
3. Belsõ gumi darab (kötegelõvel)

Csak ne egyszerre tedd fel õket. :D

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

hahó

miért teszed fel ezt a kérdést minden topicban ?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
hahó

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Olvastam a 2004-es keréktesztben, hogy a 10mm-s gyorszáras novatec hátsóagynál le kellett esztergáltatni 1,5 mm-t a tengelybõl, tudja valaki, hogy az újabbaknál is le kell szedetni a tengelybõl vagy már kijavította a gyártó a hibát?

A sebesség mindent megold.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Köszi a választ, rob.
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Fûzettem két új kereket. LX agyak, Mach IV felnik.
A problémám csak annyi, hogy teszem át az új kerékre a fogaskerekeket? :confused:
Milyen spec szerszámra van szükség hozzá? Köszi a válaszokat.

biztonságos közlekedést mindenkinek, parej

egy láncoskulcs-ra és egy fogaskeréksorleszedõ szerszámra van szükséged. feltéve hogy kompatibilis az elõzõ fogaskeréksorod az uj kerékkel. (gondolom igen)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

ja én is így voltam, a wtb-nél, de a 8,5 - es fúró megoldotta a problémát 2 másodperec alatt...

A probléma megoldódott, mert találtam Prestás Maxxis Ultralight-ot megfelelõ szélességben és mennyiségben.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Fûzettem két új kereket. LX agyak, Mach IV felnik.
A problémám csak annyi, hogy teszem át az új kerékre a fogaskerekeket? :confused:
Milyen spec szerszámra van szükség hozzá? Köszi a válaszokat.

biztonságos közlekedést mindenkinek, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

a mach 1 MX tényleg 490g? Én többet tudtam...

múltkor lemértem... már nem emlékszem pontosan, de mintha 5-össel kezdõdött volna. Az biztos, hogy több volt, mint amennyi gyárilag meg van adva. annál azért találsz könnyebbet, ilyen árkategóriában. A lépen elég jól néz ki, de valóságban elég igénytelen az a matrica, ami rá van ragasztva ( legalábbis, amit én néztem ). Engem is rá akart beszélni a boltos, de végül a mérleg meggyõzött, és maradtam DS2 XC-nél. Csak akkor nem volt az országban, ezért volt egy alternatíva az MX disc, de aztán találtam egy boltban sun-t, és a probléma megoldódott :).

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
a mach 1 MX tényleg 490g? Én többet tudtam...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nincs szûkítõ, akkora a lyuk h. csak a presta szelep fér át. Minden belsõm autószelepes, az az én problémám.

ja én is így voltam, a wtb-nél, de a 8,5 - es fúró megoldotta a problémát 2 másodperec alatt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Nincs szûkítõ, akkora a lyuk h. csak a presta szelep fér át. Minden belsõm autószelepes, az az én problémám.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Egészséges dolog felfúrni egy Mavic X317 Disc felnit autószelepesre?
Asszem ez ugyanaz mint a mostani 717 Disc.

.....nehezebb kicsit mint a 717, de ez még nem betétes ? mavikokat már jó ideje egy kis kivehetõ szûk1tõ betéttel adják, én 317esembe is volt,,,,,de a wtb-t én gond nélkül felfúrtam 1ébként, szal sztem nem problémás...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való