Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Nem volt viszonyítási alapom, csak kicsit csúnyának találtam. Ezek alapján nem csodálkoznék ha a 3. sor után kazettatest csere is kell. Bár az lehet nálam 10 év. Szerinted kérjem a cserét egy az egyben alura vagy inkább acélra? Árban elvileg ugyanaz a kettő.

Felmerült még egy gond, a kazetta visszarakáshoz a hope ezt a szerszámot ajánlja. Meg lehet oldani másképp is vagy jobb ha beszerzem?

használtan vettem egy kerékszettet pár éve, amiben pro 2 agyak voltak. a kazettán végig bemaródások, és gond nélkül használtam.. igaz, sosem cseréltem sort, mire elkopott volna, ellopták a bringát amiben benne volt.

ha amúgyis tartóbakos sort használsz, szerintem ne kérd az acél testet.

itt meg a szerelés folyamata, hátha segít.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ez bemaródás szempontjából semmi.

Nem volt viszonyítási alapom, csak kicsit csúnyának találtam. Ezek alapján nem csodálkoznék ha a 3. sor után kazettatest csere is kell. Bár az lehet nálam 10 év. Szerinted kérjem a cserét egy az egyben alura vagy inkább acélra? Árban elvileg ugyanaz a kettő.

Felmerült még egy gond, a kazetta visszarakáshoz a hope ezt a szerszámot ajánlja. Meg lehet oldani másképp is vagy jobb ha beszerzem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Közkívánatra képek: 1 2.

Ez az első sor a kazettán és már ennyire bemarta az utolsó 3 fogaskerék, amin nincs tartóbak. Jobban járok ha acél testet kérek cserének, 100g plusz ide vagy oda. Utána már az XT sor mizéria sem lesz a tartóbak miatt.

Ez bemaródás szempontjából semmi.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A kupakra gondoltam okostojás, úgy emlékeztem fekete A Hope-é is. Azzal simán el lehet tűntetni a karcokat, vagy vastag ronggyal fogod meg. De mivel natúr, így igazából nem is nagyon látszana. 

Hope-oknál meg elég jellemző sajnos ez a kazirepedés, pont emiatt vettem annó 440 Fr-t helyette.

A kupak belső és külső felére méretre vágott vastag gumibetétet raktam, de a belső felén átment a gumin a fogó és elég rendesen kikapdosott az anyagból. Mivel csak kis méretű műszerész fogóm van, máshogy nem tudtam megoldani. Izomból húztam és akkor sem engedett el egykönnyen (már majdnem feladtam), pedig nem vagyok gyenge. Ha kívül lenne a sérülés az csak kozmetikai, de ez belül van. A Hope megígérte a kupak cseréjét így nem csinálok belőle nagy ügyet.

freddyke módosította - 2014. május 08. - 10:07

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Neken is mar ez az 14mm-es XT agy volt. Neken a kilincs tort el benne. Azota nen is szimpatizalok veluk tulzottan. Meg a konuszos rendszert se kedvelem tulzottan.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Hát, nem tudom, mit számoltak el ennyire Shimano-ék. De mostanában így járnak az XT szabadonfutók. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A legszomorúbb, hogy nem is hallok róla, hogy "bocsi, tudunk a problémáról és már kijavítottuk. Vagy törekszünk rá..."

Szerintem erre a problémára csak egy megoldás lenne ha a Shimano is áttérne a kazettatest végén elhelyezett kilincs-mehanikára mint az összes többi gyártó. Egyszerűen kicsi a hely a kazettatest belsejében. A 10 mm helyett 14 mm-es tengelyt használnak ezért elvékonyították a falvastagságot. Ha végre áttérnének a másik megoldásra akkor sokkal tartósabb lenne, valamint biztosabban is reteszelne az agy.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Hát, nem tudom, mit számoltak el ennyire Shimano-ék. De mostanában így járnak az XT szabadonfutók. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A legszomorúbb, hogy nem is hallok róla, hogy "bocsi, tudunk a problémáról és már kijavítottuk. Vagy törekszünk rá..."

bazz.. ezek alapján azt kell mondjam, megéri monnyuk a superstar-tól vásárolni, ahol példásan kezelték helyikolléga problémáit: szabadonfutó, ill. tengelygebasz, alkatrész visszaküld, vár, új cucc postán megkap, elégedett, örül. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Durva, láttam párról a fotóitokat!... Mtbr-en egy ideje téma a probléma, de egyelőre úgy tűnik, a garanciális cseredarabok is hasonlóan problémásak, a Shimano még dolgozhat a megoldáson. Valószínűleg a 12mm-es tengelyszabvány miatt nagyon le kellett vékonyítaniuk az anyagot, amit az is alátámaszthat valamennyire, hogy a régi gyorszáras verziók sokkal tovább bírták.

Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

A kupakra gondoltam okostojás, úgy emlékeztem fekete A Hope-é is. Azzal simán el lehet tűntetni a karcokat, vagy vastag ronggyal fogod meg. De mivel natúr, így igazából nem is nagyon látszana. 

Hope-oknál meg elég jellemző sajnos ez a kazirepedés, pont emiatt vettem annó 440 Fr-t helyette.

Maggi módosította - 2014. május 07. - 16:43

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Közkívánatra képek: 1 2.

Ez az első sor a kazettán és már ennyire bemarta az utolsó 3 fogaskerék, amin nincs tartóbak. Jobban járok ha acél testet kérek cserének, 100g plusz ide vagy oda. Utána már az XT sor mizéria sem lesz a tartóbak miatt.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

4 év az nagyon jó, főleg, hogy aluról van szó. Nálunk most a haveri körben kitört a Shimano Szabadonfutó Dögvész. Egyszerre, kb. 3 héten belül repedt szét 2 új, vastagtengelyes Shimano XT szabadonfutó, acél, az egyik 3 éves, a másik 1 hónapos!! volt + 1 XTR szabadonfutó (titán) is elrepedt. Szóval, nem tudom mi a tutti. Egyszerűen kezdem úgy látni, mindegyik cég szabadonfutója előbb-utóbb bedöglik. Vagy ezt nem tudják erősre, tartósra megcsinálni.

Durva, láttam párról a fotóitokat!... Mtbr-en egy ideje téma a probléma, de egyelőre úgy tűnik, a garanciális cseredarabok is hasonlóan problémásak, a Shimano még dolgozhat a megoldáson. Valószínűleg a 12mm-es tengelyszabvány miatt nagyon le kellett vékonyítaniuk az anyagot, amit az is alátámaszthat valamennyire, hogy a régi gyorszáras verziók sokkal tovább bírták.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ezt nem értem. képet!

Megbeszéltem velük, azt írták ha sokáig nincs leszedve megmakacsolja magát és ők is fogóval vagy satuval szedik le, de közétesznek valamit, hogy a kupak ne sérüljön. Vastag gumin keresztül fogóval (kisebb műszerész fogóm van) nagy nehezen lehúztam. Sajnos a gumin keresztül is enyhén belemart a kupakba, de előre lebeszéltem velük, hogy a kupakot is kicserélik garanciában. Most megyek a postára feladni. Ha úgy találják, garanciában kapok cserét.

Ha érdekel a repedés, még mielőtt szétszedtem csináltam képeket, azt fel tudom tenni.

Fogo, aztan festekkel kihibajacitod, vagy festekes filctollal.
Nekem a DT alubkazitest koszoni jol van. Pedig az is megvan mar par eves.

A kazettatestben levő repedést festékes filctollal? Akkor nem fog kettétörni egy alkalmatlan pillanatban? Nem gondolod komolyan..

freddyke módosította - 2014. május 07. - 14:54

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Fogo, aztan festekkel kihibajacitod, vagy festekes filctollal.
Nekem a DT alubkazitest koszoni jol van. Pedig az is megvan mar par eves.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Ja csak én nem mentem sokat, igaz kapott is. Felvettem a kapcsolatot a Hope-al és kérik, hogy küldjem el a kazettatestet, garanciában bevizsgálják, ha olyan, akkor cserélik. Most már csak az a gond, hogy nem bírom lehúzni a kupakot a végéről, a bőröm felhólyagosodott, tengely felől benyúltam a horonyba műanyag gumileszedő kampójával, az is majdnem szétment, de meg sem mozdul. a fogós módszert majd akkor próbálom ha kapok mellé ingyen kupakot is.

Ehhez van acél test is. Kit érdekel az a +100g, inkább azt fogom kérni.

ezt nem értem. képet!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

4 év az nagyon jó, főleg, hogy aluról van szó. Nálunk most a haveri körben kitört a Shimano Szabadonfutó Dögvész. Egyszerre, kb. 3 héten belül repedt szét 2 új, vastagtengelyes Shimano XT szabadonfutó, acél, az egyik 3 éves, a másik 1 hónapos!! volt + 1 XTR szabadonfutó (titán) is elrepedt. Szóval, nem tudom mi a tutti. Egyszerűen kezdem úgy látni, mindegyik cég szabadonfutója előbb-utóbb bedöglik. Vagy ezt nem tudják erősre, tartósra megcsinálni.

Ja csak én nem mentem sokat, igaz kapott is. Felvettem a kapcsolatot a Hope-al és kérik, hogy küldjem el a kazettatestet, garanciában bevizsgálják, ha olyan, akkor cserélik. Most már csak az a gond, hogy nem bírom lehúzni a kupakot a végéről, a bőröm felhólyagosodott, tengely felől benyúltam a horonyba műanyag gumileszedő kampójával, az is majdnem szétment, de meg sem mozdul. a fogós módszert majd akkor próbálom ha kapok mellé ingyen kupakot is.

Ehhez van acél test is. Kit érdekel az a +100g, inkább azt fogom kérni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A kb. 4 éves Hope Pro 2 (nem Evo) agyamon megrepedt a kazettatest (alumínium) a lockring felőli oldalról párhuzamosan a tengellyel, 1.3mm hajszálrepedés látszik felülről, az alsó felén ameddig belátni végig repedt a lockring menetnél. Mi a ***tól lett ez ilyen? Nagyon meghúztam a lockring-et? Kockáztassak vele vagy kuka?

(Baj nem volt vele, véletlenül vettem észre, mert kereket cseréltem és levettem a sort.)

Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Meg lehet szokni azért a 12-21-et is, aztán zavar a buta montis sor 3-4 fogas lépésköze... ;)

...

a fokozatok sokasága a bőség zavara, az alkatrészárak magasabbak.

mgy módosította - 2014. május 06. - 07:54

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Nekem annyira nem tetszik a 10s. Az első váltóval több a baj (nehezebb beállítani), a fokozatok sokasága a bőség zavara, az alkatrészárak magasabbak.

Izlések és pofonok. Egyszer több órát elszórakoztam mire tökéletesen beállítottam az első váltót (vázgyűrű igazgatás), de azóta is tökéletes. Viszont versenyen előfordul hogy pont egy olyan lejtőn mész fel (és annyira fáradt fagy) hogy két áttétel közé még nagyon jól jönne egy harmadik, szóval tőlem még fokozhatják tovább 12-13-ra :) (legszívesebben lépcsőnélkülire, ha ez hátrányok nélkül megoldható lesz valamikor, talán amikor a grafén elérhető árban lesz)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A kb. 4 éves Hope Pro 2 (nem Evo) agyamon megrepedt a kazettatest (alumínium) a lockring felőli oldalról párhuzamosan a tengellyel, 1.3mm hajszálrepedés látszik felülről, az alsó felén ameddig belátni végig repedt a lockring menetnél. Mi a ***tól lett ez ilyen? Nagyon meghúztam a lockring-et? Kockáztassak vele vagy kuka?

(Baj nem volt vele, véletlenül vettem észre, mert kereket cseréltem és levettem a sort.)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Köszönöm :)

Még egy kérdés...figyelni kell agyvásárlásnál, hogy 9s, vagy 10s sor kompatibilis-e az agy? Most 9s rendszerem van, de ahogy látom, amikor majd hajtást kell cserélnem már a 10s-t fogom választani...

Nem. A fogaskeréksor ugyanolyan széles, a 10s-en a fogaskerekek közelebb vannak egymáshoz. Nekem annyira nem tetszik a 10s. Az első váltóval több a baj (nehezebb beállítani), a fokozatok sokasága a bőség zavara, az alkatrészárak magasabbak.

freddyke módosította - 2014. május 04. - 23:42