Van egy hátsó 12x135mm-es Hope Pro II agy (nem evo, ebben nem rozsdamentesek a csapágyak). Azért szedtem szét, mert a kazettatest elrepedt, a Hope garanciában 5 év után ingyen kicserélte (nekem csak az odaküldést kellett bevállalni vissza ingyen jött, jó fejek).
Raknám össze, a tengelyt megfogva forgatva a kereket, arra lettem figyelmes, hogy enyhén rág a csapágy. Nem vészes, egy kónuszos agynál ilyenkor azért már nem ártana lazítani a kónuszon. Lehúztam a túloldali kupakot is, hátha az súrlódik, de nem. Belül minden szép, bejutott víznek nyoma sincs, kosz sem volt benne a csapágyaknál (a zsír minimálisan elhasznált volt). Kilométer sincs benne sok.
Ezzel a kerékkel akartam Alpok túrára menni (~ 1000km), nem szeretném ha gond lenne vele az úton. Újra tudnám csapágyazni, de ez most már nagyon az utolsó pillanatban kapkodás, ha nem muszáj, akkor nem tenném. Azt gondolom, amíg csak kicsit rág, addig nem kell vele foglalkoznom, akár még be is kophat. Ha ez már rendellenes és elkezd jobban rágni, akkor cserélnék csapágyat. Csak megerősítést kérnék.