Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
[quote name="bakancs" post="1208275" timestamp="1421669453"]Sziasztok.

Az normális, ha a gyorszárat meghúzom (nem agyontépve), akkor a váltókanál a kerék felé mozdul?

Üdv.[e/quote]

Igen.

bakancs

bakancs

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Sziasztok.

Az normális, ha a gyorszárat meghúzom (nem agyontépve), akkor a váltókanál a kerék felé mozdul?

Üdv.

kovdaniel

kovdaniel

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Első kereket szeretnék építeni, triatlon edzésekre használom a bringát, ezt az agyat+felnit néztem ki:

http://ebike.hu/term...xcursion-felni/

http://ebike.hu/term...-elso-kerekagy/

Ti mit gondoltok ezekről?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

kicsit nehezebb

Súly nem gond nem indulok versenyen csak hobby tekergés. :) Kónuszos vagy iparis legyen amúgy a rodi ? Mondjuk nekem a kónusszal sincs semmi bajom

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Helló igen disces . 6 csavaros. De nem gond ha center lockos az agy max veszek két új tárcsát. 

Mennyivel lenne rosszabb  Rodi gyári szett ? 

kicsit nehezebb

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

gondolom disc-es

mavic xm 319, novatec vagy xt, esetleg  slx agy, 2-es dt küllők.

ha kevesebb macera kisebb büdzsé akkor meg rodi excalibur fr gyári keréxett

Helló igen disces . 6 csavaros. De nem gond ha center lockos az agy max veszek két új tárcsát. 

Mennyivel lenne rosszabb  Rodi gyári szett ? 

Edited by Sleek, 2014. September 19. - 14:17.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok tudnátok tanácsot adni milyen felnit  agyat és küllőt   lenne érdemes venni ?

Első hátsó agy is kellene. 

A teleszkópom egy 2009es Rs recon solo air.

A bringa Kross level A2 2011

Vegyes használat lenne ami azt takarja ,hogy erdei ösvények ,köves utak ,néha egy kis száguldás lejtőnek de nem ugratás meg ilyenek.

Valamint aszfaltos úton is használnám

80-82kg vagyok plusz a hátizsák.

Mennyiből lehetne ezt kihozni ? Vagyis inkább úgy kérdem mik az ajánlott felnik  agyak és küllők  ? Ami nem a csillagos ég de használható.

Segítségeteket köszi  

gondolom disc-es

mavic xm 319, novatec vagy xt, esetleg  slx agy, 2-es dt küllők.

ha kevesebb macera kisebb büdzsé akkor meg rodi excalibur fr gyári keréxett

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
rigida chrina v ryde.. könehéz, erös, olcso, 28-35 mm széles kulsöhöz még jo. kullö sapim race agyra meg passz

nb, outis pocs vagyok, ezek csak tippek

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Sziasztok tudnátok tanácsot adni milyen felnit  agyat és küllőt   lenne érdemes venni ?

Első hátsó agy is kellene. 

A teleszkópom egy 2009es Rs recon solo air.

A bringa Kross level A2 2011

Vegyes használat lenne ami azt takarja ,hogy erdei ösvények ,köves utak ,néha egy kis száguldás lejtőnek de nem ugratás meg ilyenek.

Valamint aszfaltos úton is használnám

80-82kg vagyok plusz a hátizsák.

Mennyiből lehetne ezt kihozni ? Vagyis inkább úgy kérdem mik az ajánlott felnik  agyak és küllők  ? Ami nem a csillagos ég de használható.

Segítségeteket köszi  

Edited by Sleek, 2014. September 19. - 12:48.

road76

road76

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Sziasztok!

Tudnátok segíteni?

Ipari csapágyas Author első agyat milyen módon lehetne átalakítani átütőtengelyesre?

Hidraulikus tárcsaféket használok, 160mm-es tárcsával és sajnos megcsavarja a villát...

Edited by road76, 2014. September 14. - 08:52.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Sziasztok!

Lehet érdekel valakit,hogy van kettő eladó fekete Ambrosio Fcs-25 felni párom. Megmaradt.. totál új,nem volt fűzve,egyiken még fólia is rajta van.

622-15 méretű,32 lyukas mind a kettő.mérve 550-560g. Nyugta szerint  17800ft-ért vettem a kettő, 15000ft-ért lehet vinni! érd. Privátban  ;)

Edited by smokk, 2014. September 12. - 17:12.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Az Easton nem tudom miért ír ekkora kamut a manualba, amikor sehol nem lehet beszerezni a szerszámot. Csak az M1-es hubokhoz van ilyen.

Ezen a fórumon ugyanilyen hubbal, ugyanez a problémája (reccsen, kihagy) volt valakinek. Azt írja először a bolt kapott egy teljesen új szabadonfutót az Eastontól, de ez nem segített, végül az egész kerék el lett küldve az Easton-nak, újraépítették a hubot és azóta jó.

Értelmetlen szétszednem. Az Easton válaszra sem méltat, ez volt az utolsó Easton amit vettem (bringával jött, eredetileg 0km-esen el akartam adni, már bánom, hogy nem így lett). A CRC-vel nem tudom mire fogok jutni, ez az utolsó reményem.

Edited by freddyke, 2014. September 09. - 01:12.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Többnapos túrában gondolkodom aszfalton monitival, 26x1.5"-os slick gumikkal. Hátulra csomagtartót és nehéz pakkot tennék. A kérdés a kerék, főleg a hátsó. Hope Pro 2 / Mavic 819 UST / 32 küllős hátsó kerék elfogadható lenne teherbírásra?

Gondolom, hogy az Eason EA70 24 küllős kerékkel meg se próbáljam. Pár száz kilométert mentem vele eddig és rendszeresen szalajt a szabadonfutó hatalmas kattanások kíséretében. Nem tudom, hogy ennek ez a specialitása és el kell fogadni vagy előbb utóbb meglesz a böjtje.

Hope-s kerék szereti az 1.5"-os gumit, a túrára kiváló volt és még sokat mentem utána is. Sokkal nehezebb, ezért visszatenném az Easton-t. Sajnos még azóta sem lett megjavítva.

Július végén írtam az Easton-nak, hogy melyik az a célszerszám a használati útmutatójukban, amivel a csapágyat vissza lehet húzni (a szabadonfutóhoz való hozzáférés sajnos ezzel jár), de azóta sem válaszoltak. Más agyakhoz találtam szerszámot az oldalukon, más helyeken is, de nem tudom, hogy az való-e az enyémhez is (Easton EA70 XCT kerék) vagy valami más. Ha valaki tudja, legyen szíves írja meg.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Sugár irányú ütés a tojás, tök mindegy mekkora. Ha nincs síkra ütve a felni, akkor jó eséllyel ki lehet húzni, 1-2mm-t nem túl bonyolult.

Köszi! Szerintem 1 mm-en belül van..lehet nem is piszkálom/piszkáltatom....

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sugár irányú ütés a tojás, tök mindegy mekkora. Ha nincs síkra ütve a felni, akkor jó eséllyel ki lehet húzni, 1-2mm-t nem túl bonyolult.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Mekkora ütéstől tojás egyáltalán a tojás? Tized miliméter? Miliméter? 4 kereket forgattam meg és szemre mindegyikben van... Lehet addig nem is érdemes foglalkozni vele amig nem ugrálok a nyeregben...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Tojást mekkora eséllyel lehet kiszedni a kerékől..?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszönöm, jó ötleteket adtál ezzel, hogy a 29er felniknél is érdemes nézelődni.

rodi excalibur xc is korrekt darab

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Rigida Flyer majdnem grammra megegyezik a Mavic TN719-essel, csak árban a harmada. Nekem volt tárcsafékes cx gépben, nem kellett centíroznom. 

Köszönöm, jó ötleteket adtál ezzel, hogy a 29er felniknél is érdemes nézelődni.

Edited by Aske, 2014. August 06. - 11:38.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Mit tud a flyer tömegre amúgy? :)

511g ha jól emlékszem.