Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Az ugyan az a rögzítés csak az XTnél ki tudod venni azt a kis menetes rögzítőt.

Valóban, amióta 14mm-es lett az XT/XTR tengelye, vékonyabb lett a test anyaga. DE !! szerintem 100x annyit eladna belőle, mint a DT-ből vagy a Mavicból, ezért is találsz a google-n több hibás darabot. Az én XTR-em is elromlott (mechanika) néhány hónap után, raktam rá XT szabadonfutót, ami meg 3-4 év után szétrepedt.

http://www.bike-disc...7/brand-shimano

De pl. én jobban szeretem a kónuszt az ipari csapágynál, szabadonfutó is rendelhető minden boltban.

Mavic kerekektől sem esem hasra, haveroknál látom, hogy azokkal is van gond bőven.

marton módosította - 2016. március 06. - 23:14

• Louis kedveli ezt
Marci

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Ha jól tudom,a kazettatest és az agytest összefogatásában van különbség:az XT-nél egy köztes csővel húzatod össze,az SLX és Zee átütős agyaknál ha jól láttam képek alapján maga a kazettatest belső része menetes,ezt kell talán behajtani az agytestbe.Nincs plusz cső az összehúzásukhoz.

Kár,hogy nincs robbantott ábra,hogy van-e több anyag az SLX-nél és a Zee-nél a racsnimechanizmusnál!A 775-ös XT kazettatestnél az egyik golyósor alatt 1.6,a másik golyósor alatt 1mm!!! anyag van!És ez szerintem öntvény!Sovány!Vannak problémák a Shimano átütős hátsó agyakkal,ez a kazettatest törés sajnos nem egyedi eset!Google képtalálatok...

Magellan-os

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Kb ugyan az kazettatest lesz, azért mert Zee, nem lesz erősebb. Ez a kazettatest repedés valóban előfordul, viszont cserélhető könnyedén, van pót kazettatest 10-12e Ft körül.

Szerintem más, DT, Mavic satöbbi agyak sem elpusztíthatatlanok, látom a haveri körben, hogy azokkal is vanak gondok. Csak ezért ne legyél bizalmatlan a Shimano-val.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Üdvözlet!

Shimano Zee 10×135-ös,tehát 10mm-es átütős hátsó agyról van valakinek bármilyen tapasztalata?Egy 775-ös XT-t használtam,de közel 4 év használat után szétrepedt a kazettatest,több darabra!Ha a Zee-nél nincsenek ilyen problémák,lehet megszavaznám még a bizalmat a Shimano agyaknak! :-)

Magellan-os

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Üdv!

Van tapasztalata valakinek a Dartmoor felnikkel?

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Üdvözletem!

Szeretnék fűzetni egy 26os v-fékes hátsó kereket.Túrázásra és városban használnám,súlyom 85kg.

Milyen márkájú felnit javasoltok?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Csak a DT kerekekről tudok nyilatkozni, ezek vannak a haveri körben.

Az XR 1500 simán bírja a 80 kilót, az 1700-as meg nyilván még inkább bírja. (29es kerekek)

(Kedves paarv ! Nem jövök itt fórumszabályzattal meg ilyenekkel de tedd már meg lécci, hogy EGY kérdést csak EGY topicban teszel fel, nem sörétszerűen telelövöd a fórumot ! Köszi ! )

marton módosította - 2016. február 21. - 21:27

Marci

paarv

paarv

fórumtag

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az alább felsorolt kerékszettekkel kapcsolatban?

Március-április körnxékén tervezem a vásárlást. Jöhetne minden pozitív és negatív vélemény és tapasztalat. Tartósság, javító alkatrész beszerzés stb. 

Ritchey WCS Vantage II

Reynolds R27,5 XC

DT Swiss X 1700 Spilne Two

Hope Tech XC - Pro II Evo 40T SP

Sram Roam 40

DT Swiss XR 1501 Spilne One (ettől kicsit tartok az alacsony tömeg miatt, nem tudom, hogy viszonyulna a 80-82 kilómhoz)

Előre is köszönöm.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

attya eg.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

l__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.ebay.com/...XMAAOSwHaBWlUFL

ez aranyos

küllőanya az agyperemnél.

ds sugár, nds keresztre fuzve. :)

Egy álom lehet centrírozni a hátsót. Lánckeréksor nélkül. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Shimano is fuzott hajtasoldalon sugar, ellenoldalt ket kereszt iranyban kereket, es a mavic is.

Campa 2:1-gyel oldotta meg egy idoben, hajtasoldalon keresztezve, ellenoldalt sugarasan, de mostanaban ok 1:1 kullozest es aszimmetrikus felnit hasznalnak (sot, mar regebben is, ld. proton, ami jo 15 eves termek)

asy

https://www.bike-com...d-Felge-p34003/

Vejne módosította - 2016. február 07. - 07:21

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Találkoztatok már olyan gyári hátsókerék fűzési mintával, ahol a hajtással ellentétes oldalon volt keresztre fűzve a kerék és a hajtásoldali radiális volt? Emlékeim szerint én már igen, de nem jut eszembe, hogy melyik gyártó melyik típusa volt az. Az is rémlik, hogy akkor láttam benne rációt, de most hirtelen nem jut eszembe miért.
Egyébként melyik fűzési minta van etalonként emlegetve, amely megoldja a hátsókerék aszimmetriájából adódó küllőfeszesség eltérés gondját? A Campa G3 vagy a Fulcrum 2:1-es fűzése, esetleg más?

Talán pont itt volt róla szó évekkel ezelőtt, de a főrum kereshetősége elég csapnivaló.

ez annyira könnyű volt. mavic crossmax

2012-mavic-crossmax-SX-mountain-bike-whe

2013-Mavic_Crossmax_ST_29er_wheels.jpg

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Mavic isopulse.

Ott a hajtás oldal 2 kereszt, a másik radiális.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Mavic isopulse.
  • nagylaci32 kedveli ezt

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Találkoztatok már olyan gyári hátsókerék fűzési mintával, ahol a hajtással ellentétes oldalon volt keresztre fűzve a kerék és a hajtásoldali radiális volt? Emlékeim szerint én már igen, de nem jut eszembe, hogy melyik gyártó melyik típusa volt az. Az is rémlik, hogy akkor láttam benne rációt, de most hirtelen nem jut eszembe miért.
Egyébként melyik fűzési minta van etalonként emlegetve, amely megoldja a hátsókerék aszimmetriájából adódó küllőfeszesség eltérés gondját? A Campa G3 vagy a Fulcrum 2:1-es fűzése, esetleg más?

Talán pont itt volt róla szó évekkel ezelőtt, de a főrum kereshetősége elég csapnivaló.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Most gondoltam végig, szerintem hülyeséget írtam, tehát normál gyorszáras elsőagyam van, csak annyi a bajom,hogy a gyári pálca vastagabb valamivel mint ez a dt, amit kaptam egyik jó barátomtól.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Üdv!

Adott egy 10mm első agy mérgelődök rajta, mert gyakran lazul a gyorszár, működne a dolog DT RWS 9mm-el? Mintha nem látnék elsőbe 10mm csak hátsóban DT-ből.

lackópetykó

lackópetykó

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Üdv mindenkinek!

Kerékpár átépítés előtt vagyok. Van egy YT Wicked 150-esem: http://www.mtb-news....mountain-bike/ 

Ez a bringa alapvetően egy all mountain bike-nak készült, bár elég erősnek tűnik a váz. Váltanék enduróra és felmerült bennem hogy nem adom el a komplett bringát hanem csak veszek bele egy 160-170-et mozgó telót, mondjuk egy RS Lyrik-et. Viszont nem tudom megéri-e? Pontosabban hogy a geometriát nem változtatná meg hátrányosan vagy a fejcsőnek nem lenne-e sok a nagyobb teló plusz keményebb használat. Amúgy a fejcső tapered. 

Válaszokat előre is köszönöm.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Köszönöm ;-)