Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Ezek közül valamelyik?

http://apro.bikemag....tt-l336921.html

http://apro.bikemag....an-l336668.html

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

A közeljövőben szeretnék venni egy kerékszetet max 30 000Ft -ért. Ezt néztem ki újonnan: https://www.rosebike...-set/aid:100100

Találhatok ennél jobbat, új állapotban az aprón? Tudtok linkelni párat?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Mavic Aksiumnál ha elkopott a fékfelület és cserélni akarom a felnit akkor kompatibilis másik Mavic felnivel vagy csak Aksium jöhet szóba?

Nincs értelme, annyira olcsón kapsz jobb kereket kompletten..

Amúgy jo mas is, amig a furat és magasság stimmel

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Mavic Aksiumnál ha elkopott a fékfelület és cserélni akarom a felnit akkor kompatibilis másik Mavic felnivel vagy csak Aksium jöhet szóba?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

@arn: Minden tekeréshez viszek magammal nyomatékkulcsot. :D

Remelem elfer a muhelypumpa melle. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ok kicsit tobb csavart huznak meg naponta, mint te :) otthoni szereleshez nem veletlenul ajanljak. Amig szettepsz egy alkatreszt nem tul nagy gond, de ha mongy egy villa vagy egy vazcsavart szakitasz meg, pl a tarcsafeknel, eleg bosszanto tud lenni. Ha meg nem huzod meg, terepen konnyen lelazul.

Ettol fuggetlenul keves helyi bringaboltra biznam a bringat, nemelyik tobb kart okoz, mint hasznot. Gyakran csak osszecsapjak az egeszet. Par eset utan vettem inkabb szerszamokat, azota mindent magam szerelek. Amugy tipikusan 5-6nm jo a legtobb 4-5os imbuszhoz, de vannak kivetelek, nem beszelve a jo kis egyedi vazalucsavarokrol, amiben garantaltan kart teszel, ha tulhuzod. Finomabb gepekhez kell, jo szerszamokat ugyis csak egyszer kell megvenni, utana kiszolgal egesz eletedre. Ezen ne sporolj.
  • Kisherceg likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Normalisabb bringahoz kell nyomatekkulcs.

sosem láttam még lbs-ben sem, pedig ott mindennapos a 9000-es da, 11s chorus, xtr, hidros tárcsás di2-es gépbe is belefutottam (speci)

mondjuk én miliárdszor leírtam: nekem inkább az alul, mint túlhúzásból szoktak problémáim lenni :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
@arn: Minden tekeréshez viszek magammal nyomatékkulcsot. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Normalisabb bringahoz kell nyomatekkulcs.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ahhoz nem art nyomatekkulcs :)

hülyeség.

veszel a kínai zsibin olcsó imbuszt. Meghúzod.

A kulcs feje hamarabb nyalódik kerekre, mint ahogy megszakadna a zár :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ahhoz nem art nyomatekkulcs :)
  • Kisherceg likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Marmint karos gyorsszarat, vagy imbuszcsavarosat? Gyorsszarat meg sose tudtam szettepni, igaz mind hagyomanyos volt.

imbuszosat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

használtam xlc-t (vagy valami hasonlóan neves darabot) tárcsafékes montiban. nem volt vele gond amíg ügyesen túl nem húztam, el is pattant. bizony, ilyen erős vagyok! :D amit nem törtem el, az köszöni, jól van.

Marmint karos gyorsszarat, vagy imbuszcsavarosat? Gyorsszarat meg sose tudtam szettepni, igaz mind hagyomanyos volt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Hmm, egy szép pár dura ace 7700-es gyorszárat hol keressek?

Kéne valami normális a bringámra a campag helyett. :$

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

hasznal vki konnyitett gyorsszarat (tune, xlc, etc)? mennyire megbizhatoak?

a tune 19g, az xlc olyan 24g lehet (45g a szett) - a montis verziokat neztem (igaz cx bringaba kell).

használtam xlc-t (vagy valami hasonlóan neves darabot) tárcsafékes montiban.  nem volt vele gond amíg ügyesen túl nem húztam, el is pattant. bizony, ilyen erős vagyok! :D amit nem törtem el, az köszöni, jól van.

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

ebayes AEST 46 grammos párt lőttem 1600 ft-ért, kipróbáltam, de inkább kétezerbe továbbadtam.

Nem volt vele probléma, de valahogy, jobban megbízok a gyári campában. :) nem forgó tömegről van szó, és szerintem felesleges ezen grammozni.  CX-re meg végképp.

Nekem ilyen volt csak acél tengelyes, merev villás montiban használtam gond nélkül. Ez szerintem erősebb, mint a szuper könnyű karos gyorszárak.

http://www.ebay.com/...sd=201438503271

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ebayes AEST 46 grammos párt lőttem 1600 ft-ért, kipróbáltam, de inkább kétezerbe továbbadtam.

Nem volt vele probléma, de valahogy, jobban megbízok a gyári campában. :) nem forgó tömegről van szó, és szerintem felesleges ezen grammozni.  CX-re meg végképp.

konnyitett gyorsszarban csak olyat vennek, aminek van vmi neve :) amugy annyit nyerhetek vele, mint pl egy kormanycserevel, vagy egy hajtomucserevel. azokhoz kepest meg olcso.

de nem vagyok hive en sem annak, hogy a sulycsokkentes oltaran felaldozom a funkcionalitast, ezert kerdem. nincsenek erre meresek?

az elejeben marad a dt atuto, mert vmi egyedi meretnek tunik, azzal inkabb nem rizikozok.

Edited by arn, 2016. March 10. - 18:03.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

a tune 19g, az xlc olyan 24g lehet (45g a szett) - a montis verziokat neztem (igaz cx bringaba kell).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Edited by arn, 2016. March 10. - 16:35.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

:) újrafűzték a hátsó kerekem a városiban, sapim leader 286mm végig (agyváltó)

az első kerekem meg kapott egy teherautót két hete, egyik oldalt a perem behajlott-lecsúszott, és természetesen az egész felni szépen elferdült. DE, a szerelő a boltban olyan szépen kitaposta, kihúzta a beferdült peremet, a fékfelületet meg elcsiszolta, hogy most se menet közben nem érezni, hogy üt, se fékezéskor.

Minden esetre vettem egy első kereket is, mert szvsz az az első kerék így taposva-húzva nem biztonságos.

csillagos ötös az a javítás, még akkor is, ha kissé 'nyers'