Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

Amióta kicseréltettem a kerekeimben az agyakat féktárcsásra, azóta a hátsó kerékben a küllők úgy pattognak el, mintha ropiból lennének.

Mit lehetne ezzel kezdeni?

A legutóbbinál már annyira felment bennem a pumpa, hogy mondtam a bringaboltban, hogy adjanak küllőt, mert ha ez ennyiszer elpattan, megpróbálom otthon megoldani <_<  Most éppen aktuális...

Keresned kellene egy olyan boltot/szervízt, ahol tudnak kereket fűzni... Pl, Zöld Pont (Bp.)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Amióta kicseréltettem a kerekeimben az agyakat féktárcsásra, azóta a hátsó kerékben a küllők úgy pattognak el, mintha ropiból lennének.

Mit lehetne ezzel kezdeni?

A legutóbbinál már annyira felment bennem a pumpa, hogy mondtam a bringaboltban, hogy adjanak küllőt, mert ha ez ennyiszer elpattan, megpróbálom otthon megoldani <_<  Most éppen aktuális...

Mullert

Mullert

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Hali!

A véleményeteket szeretném kikérni arról hogy, milyen hátsókereket érdemes építeni. Eddig egy Chosen agyat használtam sr ditch wicth felnivel és most kezdi magát megadni az egész... :/ először a racsni csendesült el majd a kazetta elkezdett lötyögni.. No meg az sem épp előny hogy kicsit ferde a tengely, legalább is észrevételeim szerint. Viszont, megérné-e felújítani az agyat mert értelmeset normális áron nem találtam. Ha van valami jó érték/ár -ban lévő hátsó agyra tippetek azt is szívesen meghallgatom!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Köszi a megerősítést! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Felniszalaggal kapcsolatos kérdés talán itt van a helyén. 

Tubeless használom a kerekemet a gyári DT Swiss szalaggal. Ideiglenesen belsővel építettem most össze a kereket de hagytam a tubeless szalagot és nem tettem fel a normál felniszalagot. Jó ez így, maradhat (talán sokáig mard így)? Nincs szó nagy nyomásról egy CX/adventure bringa olyan 3 bar nyomás körül.  

Köszönöm!

jó lesz

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Felniszalaggal kapcsolatos kérdés talán itt van a helyén. 

Tubeless használom a kerekemet a gyári DT Swiss szalaggal. Ideiglenesen belsővel építettem most össze a kereket de hagytam a tubeless szalagot és nem tettem fel a normál felniszalagot. Jó ez így, maradhat (talán sokáig mard így)? Nincs szó nagy nyomásról egy CX/adventure bringa olyan 3 bar nyomás körül.  

Köszönöm!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Sziasztok!

80 kg alá, all mountain felhasználásra keresnék felnit egy xt agyhoz, hátulra. Elöl egy 19mm széles Mavic XM319 van, nem rossz, de annyi bajom van vele, hogy a 2.3-as gumi instabil rajta, legalábbis az előző freeride felni után, úgyhogy hátra vmi kicsit szélesebb felnit szeretnék. Elsősorban 26-os méretben, de 27,5 colos verzió is szóba jöhet, lehet, hogy kipróbálnám. Persze az sem lenne baj, ha minél könnyebb és olcsóbb lenne. :)

husevotelefonfulke módosította - 2016. június 01. - 21:01

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Ez valami nagyon olcsó kerék szett ?

Amúgy, gyárilag elég szorosra vannak állítva az agyak, a Shimano-k biztosan. De persze nem ennyire, hogy szoruljanak.

Bence82

Bence82

újonc

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!
Komplett kerék vásárlásánál a boltnak a tengelyt be kell állítania, vagy csak nagyjából összerakják és kész?
Csak mert a mai nap vettem 1-1 első és hátsó kereket, és az első egy negyedfordulatot sem forog annyira szorul a tengely. Nem tudom ez normális-e. Esetleg ezzel reklamálhatok-e vagy inkább állítsam be magam?
Az meg a másik, hogy a hátsó kerék tengelye alapból el van ferdülve... :) Azt mindenképp visszaviszem.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Adott egy DT Swiss XR1501 29ER  hátsó kerék.

Olyan problémám van vele, hogy egyetlenegy ponton hangot ad, menet közben mintha egy kétoldalas ragasztószalag lenne a gumin kívülről, vagy egy kő a gumiban. De nincs benne semmi.... Ezen a ponton kézzel is megnyomva álló helyzetben is pattan egyet mintha buborékos csomagolózacsit pukkangatnák....nem fémes hang, küllők feszesek, a kereket újonnan vettem, 1 hónapja került bele a bringába, 700km-t futott.

Már másik külső is került rá, ugyanaz a helyzet azzal is :-(

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Ezek közül valamelyik?
http://apro.bikemag....tt-l336921.html
http://apro.bikemag....an-l336668.html

Inkább a shimano gyári.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Ezek közül valamelyik?

http://apro.bikemag....tt-l336921.html

http://apro.bikemag....an-l336668.html

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

A közeljövőben szeretnék venni egy kerékszetet max 30 000Ft -ért. Ezt néztem ki újonnan: https://www.rosebike...-set/aid:100100

Találhatok ennél jobbat, új állapotban az aprón? Tudtok linkelni párat?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Mavic Aksiumnál ha elkopott a fékfelület és cserélni akarom a felnit akkor kompatibilis másik Mavic felnivel vagy csak Aksium jöhet szóba?

Nincs értelme, annyira olcsón kapsz jobb kereket kompletten..

Amúgy jo mas is, amig a furat és magasság stimmel

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Mavic Aksiumnál ha elkopott a fékfelület és cserélni akarom a felnit akkor kompatibilis másik Mavic felnivel vagy csak Aksium jöhet szóba?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

@arn: Minden tekeréshez viszek magammal nyomatékkulcsot. :D

Remelem elfer a muhelypumpa melle. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ok kicsit tobb csavart huznak meg naponta, mint te :) otthoni szereleshez nem veletlenul ajanljak. Amig szettepsz egy alkatreszt nem tul nagy gond, de ha mongy egy villa vagy egy vazcsavart szakitasz meg, pl a tarcsafeknel, eleg bosszanto tud lenni. Ha meg nem huzod meg, terepen konnyen lelazul.

Ettol fuggetlenul keves helyi bringaboltra biznam a bringat, nemelyik tobb kart okoz, mint hasznot. Gyakran csak osszecsapjak az egeszet. Par eset utan vettem inkabb szerszamokat, azota mindent magam szerelek. Amugy tipikusan 5-6nm jo a legtobb 4-5os imbuszhoz, de vannak kivetelek, nem beszelve a jo kis egyedi vazalucsavarokrol, amiben garantaltan kart teszel, ha tulhuzod. Finomabb gepekhez kell, jo szerszamokat ugyis csak egyszer kell megvenni, utana kiszolgal egesz eletedre. Ezen ne sporolj.
  • Kisherceg kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Normalisabb bringahoz kell nyomatekkulcs.

sosem láttam még lbs-ben sem, pedig ott mindennapos a 9000-es da, 11s chorus, xtr, hidros tárcsás di2-es gépbe is belefutottam (speci)

mondjuk én miliárdszor leírtam: nekem inkább az alul, mint túlhúzásból szoktak problémáim lenni :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
@arn: Minden tekeréshez viszek magammal nyomatékkulcsot. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Normalisabb bringahoz kell nyomatekkulcs.