Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Gibbon

Gibbon

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok! Országútira keresek 630as duplafalú felnit! Egyelőre minden szervizben lepattantam, mert senki nem tart ilyet! Van valakinek ötlete merre érdemes elindulni?

vendég_Boonen_*

vendég_Boonen_*
  • vendég

25mm széles szingós országúti felnire ha 19mm a szingó ragasztó szalag az jól sejtem, hogy kevés?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Jó hozzáállás !

Marci

Animr

Animr

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ne sértődj meg de a kérdésedből látszik, hogy nem vagy nagy szerelő.

Ezért is félve javaslom, hogy lazítsd ki a fékrögzítő csavarokat, húzd be a féket és úgy húzd meg a fékrögzítő csavarokat.

De vigyázz !!! Ez a fék. Az életed is múlhat rajta. Ha nem vagy magadban biztos, inkább menj el egy szerelőhöz !

Köszönöm az infót, szépen sikerült! Inkább figyelek mint sértődök. :)

• zscs kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Sziasztok!

A Mavic Crossride kereket raktam a bringába, de beleér a tárcsa a fékpofába, nem fut középen. Lehet állítani a csapágyán(zárt csapágy)?

Ne sértődj meg de a kérdésedből látszik, hogy nem vagy nagy szerelő.

Ezért is félve javaslom, hogy lazítsd ki a fékrögzítő csavarokat, húzd be a féket és úgy húzd meg a fékrögzítő csavarokat.

De vigyázz !!! Ez a fék. Az életed is múlhat rajta. Ha nem vagy magadban biztos, inkább menj el egy szerelőhöz !

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Sziasztok!

A Mavic Crossride kereket raktam a bringába, de beleér a tárcsa a fékpofába, nem fut középen. Lehet állítani a csapágyán(zárt csapágy)?

alapesetben a féket kellene beállítani. 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Animr

Animr

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Boltban fűzték, mégis pattog :)

"Tudnak fűzni" alatt nem azt értem, hogy össze tudják kapcsolni az alkatrészeket kerékszerű tárggyá, hanem ismerik és értik a fűzést. Nem mindegy. :) Egészen olcsó (nem gagyi!) alkatrészekből is lehet megbízható kereket építeni, ha valaki tudja hogyan kell.

• RelakS kedveli ezt

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Keresned kellene egy olyan boltot/szervízt, ahol tudnak kereket fűzni... Pl, Zöld Pont (Bp.)

Boltban fűzték, mégis pattog :)

Most kicseréltem a törött küllőt, kb jó is a kerék, majd ha a másikat is elhasználtam, viszem vissza, hogy centrír is kéne :)

Mondjuk ha nagyon nem javul a helyzet, nyílt gyakorlatilag egy kőhajításnyira egy másik bolt, ott megnézetem.

A legjobb, hogy vetített a bringaboltban egy fazon, hogy a jobb oldali küllőt kicseréli úgy, hogy nem veszi le a sort. Nekem a bal oldalihoz is le kellett venni... (nem akartam hajligatni a küllőt)

RelakS módosította - 2016. július 30. - 19:58

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Amióta kicseréltettem a kerekeimben az agyakat féktárcsásra, azóta a hátsó kerékben a küllők úgy pattognak el, mintha ropiból lennének.

Mit lehetne ezzel kezdeni?

A legutóbbinál már annyira felment bennem a pumpa, hogy mondtam a bringaboltban, hogy adjanak küllőt, mert ha ez ennyiszer elpattan, megpróbálom otthon megoldani <_<  Most éppen aktuális...

Keresned kellene egy olyan boltot/szervízt, ahol tudnak kereket fűzni... Pl, Zöld Pont (Bp.)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Amióta kicseréltettem a kerekeimben az agyakat féktárcsásra, azóta a hátsó kerékben a küllők úgy pattognak el, mintha ropiból lennének.

Mit lehetne ezzel kezdeni?

A legutóbbinál már annyira felment bennem a pumpa, hogy mondtam a bringaboltban, hogy adjanak küllőt, mert ha ez ennyiszer elpattan, megpróbálom otthon megoldani <_<  Most éppen aktuális...

Mullert

Mullert

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Hali!

A véleményeteket szeretném kikérni arról hogy, milyen hátsókereket érdemes építeni. Eddig egy Chosen agyat használtam sr ditch wicth felnivel és most kezdi magát megadni az egész... :/ először a racsni csendesült el majd a kazetta elkezdett lötyögni.. No meg az sem épp előny hogy kicsit ferde a tengely, legalább is észrevételeim szerint. Viszont, megérné-e felújítani az agyat mert értelmeset normális áron nem találtam. Ha van valami jó érték/ár -ban lévő hátsó agyra tippetek azt is szívesen meghallgatom!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Köszi a megerősítést! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Felniszalaggal kapcsolatos kérdés talán itt van a helyén. 

Tubeless használom a kerekemet a gyári DT Swiss szalaggal. Ideiglenesen belsővel építettem most össze a kereket de hagytam a tubeless szalagot és nem tettem fel a normál felniszalagot. Jó ez így, maradhat (talán sokáig mard így)? Nincs szó nagy nyomásról egy CX/adventure bringa olyan 3 bar nyomás körül.  

Köszönöm!

jó lesz

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Felniszalaggal kapcsolatos kérdés talán itt van a helyén. 

Tubeless használom a kerekemet a gyári DT Swiss szalaggal. Ideiglenesen belsővel építettem most össze a kereket de hagytam a tubeless szalagot és nem tettem fel a normál felniszalagot. Jó ez így, maradhat (talán sokáig mard így)? Nincs szó nagy nyomásról egy CX/adventure bringa olyan 3 bar nyomás körül.  

Köszönöm!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Sziasztok!

80 kg alá, all mountain felhasználásra keresnék felnit egy xt agyhoz, hátulra. Elöl egy 19mm széles Mavic XM319 van, nem rossz, de annyi bajom van vele, hogy a 2.3-as gumi instabil rajta, legalábbis az előző freeride felni után, úgyhogy hátra vmi kicsit szélesebb felnit szeretnék. Elsősorban 26-os méretben, de 27,5 colos verzió is szóba jöhet, lehet, hogy kipróbálnám. Persze az sem lenne baj, ha minél könnyebb és olcsóbb lenne. :)

husevotelefonfulke módosította - 2016. június 01. - 21:01

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Ez valami nagyon olcsó kerék szett ?

Amúgy, gyárilag elég szorosra vannak állítva az agyak, a Shimano-k biztosan. De persze nem ennyire, hogy szoruljanak.

Bence82

Bence82

újonc

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!
Komplett kerék vásárlásánál a boltnak a tengelyt be kell állítania, vagy csak nagyjából összerakják és kész?
Csak mert a mai nap vettem 1-1 első és hátsó kereket, és az első egy negyedfordulatot sem forog annyira szorul a tengely. Nem tudom ez normális-e. Esetleg ezzel reklamálhatok-e vagy inkább állítsam be magam?
Az meg a másik, hogy a hátsó kerék tengelye alapból el van ferdülve... :) Azt mindenképp visszaviszem.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Adott egy DT Swiss XR1501 29ER  hátsó kerék.

Olyan problémám van vele, hogy egyetlenegy ponton hangot ad, menet közben mintha egy kétoldalas ragasztószalag lenne a gumin kívülről, vagy egy kő a gumiban. De nincs benne semmi.... Ezen a ponton kézzel is megnyomva álló helyzetben is pattan egyet mintha buborékos csomagolózacsit pukkangatnák....nem fémes hang, küllők feszesek, a kereket újonnan vettem, 1 hónapja került bele a bringába, 700km-t futott.

Már másik külső is került rá, ugyanaz a helyzet azzal is :-(

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Ezek közül valamelyik?
http://apro.bikemag....tt-l336921.html
http://apro.bikemag....an-l336668.html

Inkább a shimano gyári.