Azért mert kompatibilis vele még nem biztos, hogy úgy lesz az igazi (mert lehet 24 mm belső szélességgel rendelkező felnire is 2.8-3-as gumit tenni gond nélkül). A kérdés, hogy jó lesz-e úgy?! Ha keskeny felnin van egy ekkora gumi akkor szép kerek lesz a külső, könnyen irányítható (ha nagyon felfújod akkor még könnyebben, de egy ilyet belső nélkül nagyon alacsony nyomáson jó használni), nagyjából átlagos tapadással (de mivel túl kerek is lehet így nem biztos, hogy a szélső bütykök betapadnak), nem akkora kényelemmel. A plus méreteket nem erre találták ki. Ha nagyon széles felnivel használod akkor ragadós lehet a kormányzás, szögletesebb lesz a gumi, brutál tapadás lesz a kanyarokban (és van aki ezt szereti), jó kényelmes lesz. Én a kettő között lennék és talán a 27.5 plus pont ezért jó.
A fatbike túl nagy volt nekem igaz tetszett, és egy merev 29+ bringához is volt szerencsém. A legolcsóbb a 27.5 átalakítás lenne most, de attól félek nem fér el hátul egy 2.8-as (találtam valós/mért szélesség értékeket).
"ellenpéldák" arra amit írtál:
A Scwalbe ajánlása: According to Schwalbe, the tread patterns are the same but have been optimized for a better contact patch and the tires are best suited for a 45mm rim for the 2.8″ and a 50mm rim for the 3.0″
A NoTubes a 30 mm-es (belső szélesség) felnit ajánlja max. 2.8-as gumikhoz.
Egyébként a NoTubes Flow kereket vettem volna. Már van 2.6-os gumi is, de azt nem teszem egy 29-es bringába mert teljesen megváltozik minden.