Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Mavic en521 vagy xm 321-es felnire építenék kereket. A hátsó felni már megvan (en521), agy meg küllõ új lenne bele. Az agy az, amin igazán gondolkodok. Elõször xt-re gondoltam (centerlock), de azt mondták a racsnija szar, legalább is a régebbieknek.
Ez mennyiben helytálló? Illetve mi az a racsni? :D
Esetleg amit még elbírna a pénztárcám, az a novatec iparis agya lenne. Nem fontos, hogy centerlockos legyen, grammozni sem akarok, inkább tartós legyen.(persze azért nem baj, ha nem 650gr a hátsó agy :) )
All-mountain használatra lesz 80kg-hoz, külföldre is mennék vele.
Tudtok ötletet adni, hogy milyen agyat válasszak?
A syncros felnikrõl mit tudunk?
Elõre is köszi.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=192317&cat=17

itt azt írja a tulaj, hogy 40 rongy csak a küllök ára :( tényleg ilyen drága, mert én is a keréképítésen töröm az agyam, komplett szett vétele helyett.....

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

ha könnyü de erõs kereket akarnék épiteni,ugy hogy ár érték arányban jo legyen,milyen felnit lenne érdemes belerakni?tárcsás érdekelne.az agyak valoszinü xt agyak lennének..

Én is most akarok csinálni kereket, Sun ds1xc (420g) vetõdött fel elõször, utána a ds2xc(440g), ami olcsóbb, de végül egy mavic 223 lesz ami szintén 440g és talán ez a legolcsóbb.
Üdv

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

elözõ kérdésemet kiegészitve..létezi olyan adapter amivel 6 csavaros agyra lehet centerlockos tárcsát tenni ?csak mert a piros novatec agy hivogato..de ugye xtr tárcsa meg centerlockos..vagy akkor keressek másik tárcsát ha akarnék agynál maradni?

olyan nincs, csak a forditottja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
elözõ kérdésemet kiegészitve..létezi olyan adapter amivel 6 csavaros agyra lehet centerlockos tárcsát tenni ?csak mert a piros novatec agy hivogato..de ugye xtr tárcsa meg centerlockos..vagy akkor keressek másik tárcsát ha akarnék agynál maradni?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Tudtok javasolni mást, vagy megfelel ez nekem? Minden paraméter változtatható, de a keret szûkös- maximum 30k.
Mondjuk felniben DS1XC vagy Mach4 is érdekelne, mi róluk a véleményetek? Az az Alex felni is meglepõen olcsó...

Mach4 az kicsit gyengusz, de ha nem vagy durvulós, sosem csapod oda, akkor nem lesz vele gond.
DS1XC az jobb, de ugye csak tárcsás.
Alexet nemismerem :-/
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
ha könnyü de erõs kereket akarnék épiteni,ugy hogy ár érték arányban jo legyen,milyen felnit lenne érdemes belerakni?tárcsás érdekelne.az agyak valoszinü xt agyak lennének..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Érdemes-e kb 5.000 kilométert futott (külsõre hibátlan) DT küllõket az új, jobb minõségû kerekeim építéséhez felhasználni, vagy akkor már rendeljek új küllõket is? (Kicsit több, mint 10e forinttal tudnám ily módon a költségeket csökkenteni.) Elfáradnak/gyengülnek a minõségi küllõk ennyi használat során?

Szerintem használd nyugodtan.
5000km (gondolom kb. egy év) nem tette azokat tönkre.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Gyakran szét kell szedni. Ellenõrizni, kenni.

Az elsõ dolog volt, amit Sala is jelzett nekem.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Mavic=rendszeres karbantartás
a kazetta különösen érzékeny terület, ezért rá jobban kell figyelni

Mit értesz ezalatt? Túl sok sarat nem kapott, na jó azért elõfordult,de gyakoribb szétszedést? Természetesen nagynyomásút egyáltalán nem használtam.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mavic=rendszeres karbantartás
a kazetta különösen érzékeny terület, ezért rá jobban kell figyelni

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Jankó korábban érdeklõdött Mavic Crossride kerékkel kacsolatban: akkor most egy kis panaszláda---> egy év használat után november végén észrevettem, hogy mozog a fogaskoszorú, így el is vittem a kedvenc boltomba. Ott mondták, hogy szétszedik, s megnézik, mit tehetnek. Addig kaptam egy hátsókereket. Végül mondtak egy árat, de azt ajánlották, hogy vigyem fel Pestre, hátha olcsóbban megoldják, esetleg meg is tudják javítani olcsóbban. Végül a múlt héten jutottam fel Pestre, s ma hívtak, hogy 9 rugó lesz,mert komplett kazettatestcserére szorul a kerék. A 40ezer ftos vételárt tekintve lebeszélném Jankót vagy mást a vásárlásról, persze lehet, hogy egyedi hibáról van szó.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Érdemes-e kb 5.000 kilométert futott (külsõre hibátlan) DT küllõket az új, jobb minõségû kerekeim építéséhez felhasználni, vagy akkor már rendeljek új küllõket is? (Kicsit több, mint 10e forinttal tudnám ily módon a költségeket csökkenteni.) Elfáradnak/gyengülnek a minõségi küllõk ennyi használat során?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Összeállítottam egy kerékszettet:
Shimano (Alivio....XT) CL agy, DT küllõ, Alex DP 20 felni.

Tudtok javasolni mást, vagy megfelel ez nekem? Minden paraméter változtatható, de a keret szûkös- maximum 30k.
Mondjuk felniben DS1XC vagy Mach4 is érdekelne, mi róluk a véleményetek? Az az Alex felni is meglepõen olcsó...

Maratonra kell elsõsorban.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
A DT X4.2 felnije csak pille cc túristáknak jó a 400grammjával,vagy azért bírja?12-t mozgó cc fullyba

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nálam a sorrend megegyezik az általad vázolt sorrendel :D

nálam is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Sima belsõ kell hozzá, a 717-es nagytestvére.

Jah, igaz! Összekevertem az XM819-cel

sjano

sjano

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
re: Hellosztok! Kérdésem ki mit mond milyen felni+küllõ+agy lenne megfelelõ egy dirt-street használatra 95kg-hoz? Single speed agy legyen és fasza erõs küllõk meg felni is!
Nekem van egy elképzelésem DT küllõk+SuN RiMs DoubleTrack+??? fogalmam nincs az agyhoz árban legyen és strapabíró erõs! Max költség amit rááldoznék 24-25e Ft! köszi üdv Janee

valaki?Válasz?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Sima belsõ kell hozzá, a 717-es nagytestvére.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez csak UST kivitelben ugye? Többet bírhat mint a 717?