Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ennyi pénzt megérhet, ha jó formában van.
ilyen áron nem tudom milyen alternatívája lenne...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Szerintetek érdemes használtan Crossmaxot venni?
Konkrétan erre gondoltam:
http://piacter.bikem...t=234637&cat=17
A hátsó elég leharcoltnak tûnik. Ha történik vele valami, lehet javítani, vagy dobhatom ki?
Amúgy jó lenne, mert nekem helyben van, és fék is van hozzá... Vagy akinek csak 20-25 ezre van kerékszettre, az ne nézegessen Crossmaxokat?

Egy megnézést azért megérhet. (én sem ismerem az eladót)

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en nem ugranek bele.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek érdemes használtan Crossmaxot venni?
Konkrétan erre gondoltam:
http://piacter.bikem...t=234637&cat=17
A hátsó elég leharcoltnak tûnik. Ha történik vele valami, lehet javítani, vagy dobhatom ki?
Amúgy jó lenne, mert nekem helyben van, és fék is van hozzá... Vagy akinek csak 20-25 ezre van kerékszettre, az ne nézegessen Crossmaxokat?
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
ÓÓó Coco hát jau hozzá a 232 ami van mindenhol te drága! :D
Legfeljebb 4 kereszt lesz!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Van egy pár napos Disc-es Magellan Polarisom, sajnos már a harmadik nap defektet kaptam. Az elsõ kereket visszaraktam, de ahogy megpörgetem, úgy hallom, hogy a féktárcsához szakaszosan hozzáér a fékpofa. Hogy kell ezt a féket beállítani, eddig csak v-fékeset szereltem? Nem merek így ráülni, légyszi segítsetek.

Kérdésed átrakva oda, ahova való - a tárcsafék topicba.
http://forum.bikemag...4907#post884907

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
coco: szerintem nézdd meg 4 keresztes fûzéssel számolva is, így ha jól tudom fél centivel hoszabb küllõk kellenek, mint 3 keresztnél. ez gyakori probléma a 24-es magas profilú felni, magas peremû tárcsás agy párosításnál. én is jártam így anno, és a 4 kereszt lett a megoldás.

gaboca: gratulálok. én nem hittem volna hogy itthon szóba állnak veled matrica nélkül, akár garanciális, akár nem. sok jó rájdot az új kerékkel!

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Egy kis reklám a Mavicnek és a Megabike-nak!Feltöltött kép Van-volt egy kis gondom az SLR hátsókerekemmel, a szelepfuratnál a belsõ oldalon elindult egy hajszál repedés amitõl a kerék elengedte apránként a nyomást, egy ideje már fent állt a probléma, de a gumira gyanakodtam mert a Noby nagyon szerette a tüskéket magába szedni ezért már olyan volt mint a szita, csak a defekt lötyi tartotta benne a lelket. Gumi csere után is beszedtem egy tüskét amit gyorsan defekt habbal orvosoltam és akkor láttam a ,,csodát" minden küllõanyánál jött a hab, leszedve a gumit, és tüzetesen átvizsgálva a felnit találtam meg a repedést. A kerék már túl volt a garanciális idején és ráadásul az oldalá kellet volna lenni egy matricának amin a gyári száma szerepelt, de ez nekem nem volt meg. Akinek van ilyen kerék talán nem árt egy képet készíteni róla ha a matrica megsérülne és ne adj isten szükség volna rá. Nos mindezek ellenére készült egy-két kép a felni hibájáról és Megabieke-ék kiküldték Mavick-hoz, megmondva 50-50% az esélye vagy elfogadják vagy nem, ma kaptam a telefont, elfogadták!Feltöltött kép Igen, valahogy így gondolom el egy nagy márka garanciális problémákhoz való hozzá állását. Meg erõsödött a bizalmam a Mavic-ben!Feltöltött kép

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Hello Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni "küllõ-ügyben"!
A napokban vásároltam egy Novatec átütõs hátsó agyat a régi 24"-os Sun Double Track felnimhez. Küllõszámító programokkal (3 féle) kijött, 226mm-es küllõkkel kellene fûznöm a kereket, amit sajna sehol sem tudok beszerezni.
230mm-es küllõk viszont vannak "tonnaszám".
Arra lennék kíváncsi, hogy 230mm-es küllõkkel fûzhetem-e a kereket? Ha igen, ez nem okoz-e valami problémát? Ha nem, miért nem?
Elõre is köszönöm az építõ hozzászólásokat!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

arpi uj ertelmet ad a "kerekepites" topikcimnek :D

:D
megtartanám a lefty-t is meg a crossmax-ot is,de úgy tûnik hogy valamelyik pirosrózsát kap 8)

:D
megtartanám a lefty-t is meg a crossmax-ot is,de úgy tûnik hogy valamelyik pirosrózsát kap 8)

a crossmax lett a gyengébbik láncszem

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
arpi uj ertelmet ad a "kerekepites" topikcimnek :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Eladod a régit, veszel egy másikat.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
A probléma:kellene nékem Mavic Crossmax XL-hez lefty agy,de ugye mavic külön nem ad.Esztergályosnak mutattam az agyat,szívrohamot kapott:D
Megoldás?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok!
adott egy novatec DO42SB típusú hátsó agy, amely ugye gyorszáras. a kérdés pedig az, hogy át lehet-e alakítani(úgy sejtem nem) valamilyen módon, hogy fogadja a 2009-es merida one-five-o, ami 10mm-es átütõs agyakhoz lett kialakítva.

Sajna nem lehet ésszerû keretek között. 12mm-s tengely van benne, azt meg nem lehet felfúrni.

A sebesség mindent megold.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
sziasztok!
adott egy novatec DO42SB típusú hátsó agy, amely ugye gyorszáras. a kérdés pedig az, hogy át lehet-e alakítani(úgy sejtem nem) valamilyen módon, hogy fogadja a 2009-es merida one-five-o, ami 10mm-es átütõs agyakhoz lett kialakítva.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

ez egy Bontrager Race disc tubeless felni.

nem az enyém, de nekem is ilyen van

hogy lehet ez tubeless, ha a küllõanyák mellett kijöhet a levegõ? vagy csak nekem tûnik úgy? vagy belül van benne valami szalag?
.....................
világosítsatok fel légyszi

köszi

Egy ilyen szallagnak kell lenni benne:
http://www.bontrager.../model/02566/en

van aszimetrikus és szimetrikus változat. Sulya 50gr, tökéletesen müködik (tejel használom, Race X Lite szet)

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

elkopott a fékezõ felület

a kerek kozben beadva ujrafuzesre uj felnivel.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

ezt ertem, akkor rosszul fogalmaztam: mi jelent ha mar nagyon homoru a felni?

elkopott a fékezõ felület

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

rakd össze a kettõt.
enté a felni oldalfalára gondolt. hogy ha már túlságosan homorúra koptatta a fékpofa, akkor cserebere...

ezt ertem, akkor rosszul fogalmaztam: mi jelent ha mar nagyon homoru a felni?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

meg csak homoru, ahogy a fek koptatja.

mi a nagyon homoru?

rakd össze a kettõt.
enté a felni oldalfalára gondolt. hogy ha már túlságosan homorúra koptatta a fékpofa, akkor cserebere...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu